Februāris ir skaistāko ledus skulptūru laiks

Jelgavas ledus skulptūru festivālam, kas šogad notiek jau 14. reizi, ir daudzi līdzinieki visā pasaulē. Travelnews.lv piedāvā ielūkoties citos slavenos pasaules ledus skulptūru pasākumos, kuru norisei daba šogad piedāvā lieliskus laikapstākļus.

Čehijā ledus skulptūru mākslinieki savus darbus – ledus traktoru ar visu piekabi, putnu figūras, pat ledū veidotu krucifiksu uzstādījuši uz aizsalušā Dobra Voda ezera ledus. Īpaši skaisti tās izskatās saullēkta un saulrieta laikā, kad, dabiskajam apgaismojumam mainoties, īpaši izceļas skulptūru filigrānās formas.

1.februārī ledus skulptūru festivāls atklāts Ukrainas pilsētā Čerkasos, un tā galvenā tēma, gaidot vasarā notiekošās Eiropas meistarsacīkstes, ir futbols. Ik vakaru apmeklētājus pulcē no ledus veidots Eiropas čempionu kauss, vairākas futbolbumbas un, protams, arī ledū veidoti futbolisti.

Kanādas galvaspilsētā Otavā no 3. līdz 20. februārim Konfederāciju parkā notiek „Winterlude Festival”, kurā arī aplūkojamas daudzas ledus skulptūras. Ledus skulptūru veidotāji šogad sacenšas ar darbiem, kas veidoti par tēmu „Ziemeļu kaisle”.

Lielākais Vācijas ledus skulptūru sarīkojums notiek netālu no Rostokas – Rēvershāgenes piedzīvojumu parka (Erlebnisdorf Rövershagen) teritorijā. Šogad tas ledus tēlniekus pulcē jau devīto reizi. Viena no iespaidīgākajām šā gada ledus skulptūrām – dievietes Šivas skulptūra ar desmit rokām, bet festivāla moto šogad skan „Manēža ir brīva! – Ledus cirks”. Līdz pat 26. februārim te aplūkojami veseli ledū darināti karuseļi, ledus krokodili un cirka manēžas.

Maskavas Sokoļņiku parkā šogad ierīkota īsta ledus pilsēta „Moroz City” 2500 kvadrātmetru platībā. Tur ierīkota arī ledus kafejnīca ar karstiem dzērieniem, saderināšanās gredzeni no ledus, ledus skola un pat ledus pirts. Ņemot vērā auksto laiku, rīkotāji cer, ka ledus pilsēta būs apskatāma vēl martā.

Pasaules ekonomikas foruma laikā Lielbritānija, gatavojoties vasarā paredzētajām olimpiskajām spēlēm, Šveices pilsētā Davosā uzstādīja no Temzas ūdens veidotas Londonas simbolu, piemēram, Bigbena skulptūru.


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Pilna Servisa Līzings Passat Europcar
Pilna Servisa Līzinga piedāvājums VW Passat Variant MY24 Elegance. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 12.04.2024 - 18.04.2024 Pastaigas vecpilsētā gida pavadībā Liepājas reģiona TIB
Katru sestdienu un svētdienu plkst. 12.00, gids ar zaļi sarkano Liepājas karodziņu rokās gaidīs pie koncertzāles “Lielais dzintars”. | Skatīt vairāk
Atpūta un Gardēžu vakariņas Igaunijā Estravel Latvia
1 nakts 2 personām, brokastis un vakariņas Michelin ceļvedī ieteiktā restorānā, kā arī spa piedāvājums // līdz 31.05. | Skatīt vairāk
no 225 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 02.04.2024 - 20.04.2024 Grieķijas valdzinājums! Latvia Tours
Ekskursiju ceļojums "GRIEĶIJAS VALDZINĀJUMS" 12 dienas! Atpūta un pelde Jonijas jūras Korintas līcī, Vuliagmeni ezerā, termālajos baseinos | Skatīt vairāk
no 689 EUR
Uzņēmumi


Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
,


Limbažu TIC
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.20779395sec.