Vācija joprojām ir otrs populārākais tūrisma galamērķis eiropiešiem

Otro gadu pēc kārtas Vācijas nakšņošanas vietas – viesnīcas un kempinga laukumi uzstādījuši jaunus rekordus, ļaujot Vācijai saglabāt otro pozīciju eiropiešu iecienītāko tūrisma galamērķu sarakstā.

Vācijas Statistikas pārvalde paziņojusi 2011.gada rezultātus tūrisma nozarē: ar 394,1 miljonu nakšņošanām 2011. gadā Vācija par četriem procentiem pārsniegusi savu 2010. gada rekordu.

Īpaši strauji pieaudzis ārzemju tūristu skaits, kas izmantojuši viesnīcu un kempingu pakalpojumus, - pieaugums rēķināms par sešiem procentiem, sasniedzot 63,8 miljonus. Iekšzemes tūristu skaits savukārt pieaudzis par trim procentiem.

Šie rezultāti nodrošinājuši Vācijai otro vietu eiropiešu iecienītāko tūrisma galamērķu sarakstā tūlīt aiz Spānijas. Trešajā vietā ierindojusies Francija.

Lielāko ārzemju tūristu daļu Vācijā veido divas kaimiņvalstis – Nīderlande (10 miljoni nakšņošanu, no tām 1,5 miljoni – kempingos)un Šveice. No krīzes skartajām valstīm tūristu skaits turpretim sarucis, - mazāk tūristu Vācijā iebraukuši no Grieķijas, Itālijas un Portugāles, vienīgi spāņu tūristu skaits saglabājies iepriekšējā līmenī.

Eksperti prognozē, ka šogad noteikti tiks pārsniegta 400 miljonu nakšņošanu atzīme. Ņemot vērā, ka tūristi Vācijā gada laikā iztērē vismaz 36,6 miljardus eiro, tūrisms uzskatāms par vienu no nozīmīgākajām valsts ekonomikas nozarēm.


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.04.2024 - 21.04.2024 Liepājas restorānu nedēļa aicina Liepājas reģiona TIB
Liepājas ēdināšanas uzņēmumi visus ēdienu mīļotājus un gastronomijas entuziastus aicinās doties īpašā garšu ceļojumā Liepājas restorānu | Skatīt vairāk
MOTIVĒJOŠIE BRAUCIENI! Latvia Tours
👉VEIDOJIET POZITĪVA UZŅĒMUMA TĒLU. 👉APBALVOJIET LOJĀLOS KLIENTUS, DARBINIEKUS. 👉MOTIVĒJIET JAUNIEM PANĀKUMIEM. 👉SALIEDĒJIET KOLEKTĪVU, | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 03.04.2024 - 20.04.2024 👉EKSKURSIJU CEĻOJUMI JEBKURAI GAUMEI! Latvia Tours
Brīnišķīga iespēja skatīt unikālus dabas, vēstures un mākslas pieminekļus, piedalīties vietējos svētkos, fiestās un festivālos, iepazīties ar | Skatīt vairāk
no 53.00 EUR
Ekskursiju ceļojums - 𝐆𝐑𝐈𝐄𝐊̧𝐈𝐉𝐀! Latvia Tours
Pēc jaukā brauciena, tiem, kas Grieķijā vēlas uzturēties ilgāk, iesakām pagarināt savu atpūtu vienā no piedāvātajām Tasas salas viesnīcām. | Skatīt vairāk
no 1089 EUR
Uzņēmumi


Valmieras TIC
,


Kurshi Hotel semināru telpas
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.22277284sec.