Viesnīca pārākajā pakāpē: daži pasaules viesnīcu rekordi

Viesnīcas jau sen nav vairs tikai nakšņošanas vieta svešā pilsētā vai valstī, kur dodaties pavadīt atvaļinājumu vai darba komandējumā. Visā pasaulē arvien vairāk viesnīcu cenšas pārspēt cita citu ar arvien jauniem rekordiem – garāko bāru, mazāko vai visdziļāk pazemē esošo istabu, vislielāko baseinu, un tamlīdzīgi.

Lūk, daži viesnīcu rekordi pasaulē:

1. Zviedrijā Sala Silvermine Suite iespējams nakšņot kādreizējās sudraba raktuvēs. Numura cenā ietilpst ekskursija pa kādreizējām sudraba ieguves šahtām, iespējams pasūtīt romantiskas vakariņas un brokastis, ko nākamajā rītā pasniedz kalnracis. Viesnīcas istabas atrodas 155 metru dziļumā zem zemes, - šī ir pasaulē visdziļāk zem zemes esošā viesnīca. Lai piemērotos pagātnes elpai, krēsli un lustras viesnīcā ir sudrabotā krāsā.

2. Ja viesiem nav bail no augstuma, tad jādodas uz Ritz Carlton Hongkong – pasaules augstāko viesnīcu, kas izvietota debesskrāpja 102. – 118. stāvā. 116. stāvā atrodas terases, kas skatu uz tālu lejā gulošo pilsētu ļauj baudīt zem klajas debess.

3. Pasaules mazākā viesnīca ir Eh'häusl in Amberg Vācijas pilsētā Ambergā – tajā ir vieta tikai diviem nakšņotājiem. Tomēr tā kvalificējama kā luksus klases viesnīca, un vienīgā numuriņa cena ir 240 eiro par nakti. Turklāt tai pieder vēl viens pasaules rekords – šaurākās viesnīcas istabas gods, jo istabas platums nepārsniedz 2,5 metrus.

4. Lielākais un garākais vīna pagrabs pasaulē meklējams Monako - Hôtel de Paris. Viesnīcas vīna pagrabs aizņem 1`500 kvadrātmetru lielu platību divu kilometru garumā, bet vīna kolekcijā tur glabājas 600`000 pudeles vīna, - tā ir lielākā privātā vīna kolekcija pasaulē. Vecākais kolekcijas vīns ir gatavots 1835.gadā.

5. Vistālāk uz ziemeļiem esošā viesnīca pasaulē atrodas Norvēģijā, Špicbergenā: Svalbard Polar Hotel. Tā ir laba vieta, no kuras doties suņu pajūgu pārgājienos, izmēģinātu spēkus ledāju kāpšanā vai nodoties vaļu vērošanai.

6. Pasaules vecākā viesnīca pastāv jau 717 gadus – tā ir Ryokan Hoshi Avazu (Awazu) pilsētā Japānā Honsju salā. Pašreizējā viesnīcas vadība ir jau 46. vienas dzimtas paaudze, kas apsaimnieko kāda mūka dibināto nakšņošanas vietu.

7. Ja sarunājat satikšanos pie Turcijas pilsētas Belekas viesnīcas Adam & Eve bāra, tad varat arī nesatikties, jo tieši šis ir visgarākais bārs pasaulē – 96 metrus garš.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
4 personām - aktīva atpūta Igaunijā Estravel Latvia
1 nakts 4 personām aktīvās atpūtas kūrorta viesu mājā, brokastis un atpūtas piedāvājums | Skatīt vairāk
no 370 EUR
Sezonas atklāšanas Grill ballīte pludmalē Baltic Beach Hotel & SPA
18. maijā, atklājot sezonu, aicinām visus uz garšīgu un smaržīgu Grill ballīti pludmalē. Plašs grilēdienu klāsts, muzikāli priekšnesumi un | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.04.2024 - 30.04.2024 TUNISIJA no 295 EUR/pers!  Latvia Tours
Aprīļa beigas un maijs Tunisijā - laiks SPA un talasoterapijas procedūrām, siltiem saules stariem, pastaigām un ekskursijām! | Skatīt vairāk
no 295 EUR
Orientēšanās sezona sākas jau 16.aprīlī! Alūksnes TIC
Orientēšanās pasākumam HORIZONTS šogad lieli svētki - uzsākta 40.jubilejas sezona. Tiekamies jau otrdien, takās kas bija tik populāras! | Skatīt vairāk
no 2.00 EUR
Uzņēmumi


Radisson Blu Latvija Conference & Spa Hotel
,


Dome Hotel
,


Daugavkrasti
,


Baltic Beach Hotel & SPA
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.44482207sec.