Dīvainas vietas, kas kļuvušas par ceļotāju galamērķiem

Jums apnikuši tradicionālie tūrisma galamērķi, jūs neinteresē muzeji, pilsdrupas un slavenas gājēju ielas? Tad dodieties apskatīt ar košļājamo gumiju aplīmētu sienu, Tupperware plastmasas trauku ekspozīciju, paviesojieties pautu festivālā vai spoku pilsētā, vai dodieties uz kādu citu no dīvainākajiem pasaules tūrisma galamērķiem!

1. Pautu festivāls Montanā, ASV: ēšanas sacensības ir tipiska amerikāņu kultūras sastāvdaļa, un tādas notiek arī Montanā, kur dalībnieki sacenšas buļļu pautu ēšanā. Festivāls notiek kopš 1982. gada, kad pautu ēšanā piedalījās vien 300 dalībnieki. Mūsdienās dalībnieku skaits sasniedz 15`000.

2. Košļājamās gumijas siena Sietlā, ASV: šī siena atrodas nedaudz nomaļā ieliņā netālu no Market Theatre – cilvēki, kas stāvēja rindā pie kinoteātra, tik ilgi pie ēkas mūra lipināja izkošļātās košļājamās gumijas, kamēr siena vairs nebija redzama. Ir cilvēki, kas košļājamo gumiju sienu uzskata par skaistu un pat dēvē par mākslu.

3. Tupperware plastmasas trauku muzejs: ķiploku prese kreiļiem, banānu kārbiņa... Kādam šie izgudrojumi varētu likties aizraujoši, tomēr daudzi no Ērla Tupera (Earl Tupper) plastmasas trauku impērijas radītajiem izstrādājumiem atzīstami par pilnīgi liekiem krāmiem, bez kuriem var mierīgi iztikt. Muzejs, kas reiz atradās Orlando (ASV) tika slēgts, jo apmeklētāji to atzina par pārāk garlaicīgu. Iespējams, garlaicīgāks par to varētu būt tikai adatu muzejs, kas atrodas kaut kur Anglijā.

4. „Kailie suši” nyotaimori Japānas restorānos: „nyotaimori” japāņu valodā nozīmē „pasniegts uz sievietes ķermeņa”: jaunas modeles noskuj ķermeņa apmatojumu, nomazgājas ar neitrālām nesmaržojošām ziepēm, noguļas uz restorāna galda un ļauj, lai pavāri to ķermeņus noklāj ar suši, jūraszālēm un ziediem. Šī pakalpojuma cienītāji apgalvo, ka pasniegšanas veids būtiski ietekmējot suši garšu.

5. Taimskvērs (Time Square) Jaungada naktī, Ņujorka, ASV: pasaules lielākās Jaungada svinības – tas skan aizraujoši. Gadu mijas naktī Ņujorkas Taimskvērā ierodas apmēram miljons svinētāju, lai klātienē redzētu, kā nokrīt trīs metru diametra kristāla bumba, ko izgaismo 32`000 LED spuldzīšu. Tomēr pasākumam ir arī daudz trūkumu – janvāris ir aukstākais mēnesis Ņujorkā, Taimskvērā Jaungada naktī ir aizliegts tirgot pārtiku, nedrīkst nokavēt ierašanos, jo citādāk vienkārši nebūs vietas. Bet pats trakākais – svinēšana atļauta tikai skaidrā, jo alkohola lietošana Taimskvērā šai naktī ir aizliegta, turklāt arī tualešu tuvumā nav.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Kruīzs uz Visbiju, no Tallinas Estravel Latvia
Pirmatnīgā un neatkārtojamā - Gotlandes sala // Vietu skaits ierobežots, kruīzs no Tallinas // 2 naktis // | Skatīt vairāk
no 121 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.03.2024 - 30.03.2024 Lieldienu brīvdienas outlet ciematā ViaJurmala
Lieldienu atrakcijas visai ģimenei ar animatoriem. Pasākuma vadītājs - Lieldienu zaķis. Putnu būrīšu meistarklase. Olu krāsošanas darbnīca. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.03.2024 - 05.04.2024 Sagaidīsim pavasari Augšdaugavas novadā! TAKA
Gaidām apmeklētājus mūsu dabas objektos Augšdaugavas novadā. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 29.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienu brīvdienas Liepājā Liepājas reģiona TIB
Gaidot pavasari, Liepāja priecēs ar Lieldienu rotājumiem – svētku olām un čivinošiem putniem, kā arī lielus un mazus aicinās uz svētku pasākumiem. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.15608001sec.