Šīs ir pasaules skaistākās pludmales – TOP 10 [2]

 

Vai arī jūs arvien biežāk ļaujaties sapņiem par karstu vasaru? Lai mazliet remdētu ilgas pēc gaismas un siltuma, kamēr aiz loga vēl sniegs, piedāvājam iepazīt pasaules 10 skaistākās pludmales. Ceļojumā uz tām varat doties vai nu tūlīt, vai savlaicīgi rezervēt ceļojumu vasaras atvaļinājumam.

 

Ja gribat baudīt sauli un vasaru tūlīt, tad ziniet, ka tā no Latvijas ir tikai sešu lidojuma stundu attālumā – Apvienoto Arābu Emirātu galvaspilsēta Dubaija pa vidu starp debesskrāpjiem un tuksnesi piedāvā arī sapņu pludmales. Šajā gadalaikā dienas vidējā temperatūra Dubaijā ir starp 25 un 30 grādiem. Taču tas nav viss! – Dubaija ir arī Tuvo Austrumu iepirkšanās paradīze, tur atradīsiet arī ļoti labus golfa laukumus, pasaules augstāko ēku un vēl citas izcilas tūrisma atrakcijas.

 

Labākās vietas niršanai un snorkelēšanai atradīsiet pie Gizo (Ghizo) Zālamana salās. Gizo piekrastē ir visvairāk nogrimušu kuģu vraku pasaulē, bet arī koraļļu rifi ir pietiekams iemesls, lai ienirtu dzidrajos ūdeņos, kas piedāvā unikālu zemūdens pasaules daudzveidību.

Gziho

 

Brīnišķīgas pludmales ir arī Dominikānas Republikā. Nerauciet degunu! – šī Karību sala ir kļuvusi par augstas klases vasaras atpūtas galamērķi, kas šai gadalaikā piedāvā vientulīgas pludmales un nelielus līčus peldēšanai. Smilšainās pludmales turpina kalnu grēdas, kuru virsotnes sasniedz 2`000 metru augstumu. Jūras bruņurupuči un flamingu balets ūdenī bagātinās arī daudz pieredzējušu dabas tūrisma cienītāju atmiņas!

 

Meklējat vientuļu pludmali ilgām pastaigām? – tādu iespēju piedāvā, piemēram, Amrumas sala (Amrum) Ziemeļjūrā, netālu no Ziltas (Sylt). Tā ir pēc izmēra desmitā lielākā Vācijai piederošā sala – 15 kilometrus gara un 1,5 kilometrus plata zemes strēle, kuras smalko smilšu kāpās aug dažādas graudzāļu sugas. Pats labākais, ko Amruma piedāvā, ir pilnīgs miers.

Amrum

 

Vientuļas pludmales meklējumam ir cits iemesls? – viena no neparastākajām vietām ir Eiropas nūdistu pludmale Cap d'Agde Dienvidfrancijā. Iepirkties, peldēties, vizināties ar velosipēdu – visu to un jebko citu šai pilsētā un tās pludmalē var darīt, esot pilnīgi kailam. Īsta pasaules pliko paradīze!

cap d`agde

 

Uz Barselonas pludmali Katalonijā (Spānija) var doties arī zvērināti kultūras mīļotāji, kas bez muzeju apmeklējuma nevar iztikt ne dienas, - no pilsētas pludmales Barceloneta līdz tuvākajam muzejam pilsētas vēsturiskajā centrā ir tikai 15 minūšu gājiens, un gotiskā katedrāle Sagrada Familia arī ir tikai drusku tālāk.

 

Ballīšu cienītājiem jādodas uz Izraēlas otro lielāko pilsētu Telavivu, kuras pludmales tiek uzskatītas par pasaules lielāko brīvdabas ballīšu vietu. No saullēkta līdz saulrietam svinības notiek pašā vairāk nekā divus kilometrus garajā pludmalē, bet uz nakti iespējams pārcelties uz kādu no pilsētas klubiem vai deju zālēm.

 

Eiropas ģimenes ar bērniem sauli un siltumu meklē, piemēram, Dānijas Hennes pludmalē (Henne Strand) un arī atrod! – Katrs trešais Hennes pludmales viesis ir bērns. Pludmale ir līdzena, Zilais karogs garantē tīru ūdeni, bet dienās, kad saule paslēpusies aiz mākoņiem, der atcerētis, ka līdz Legoland ir tikai 67 kilometru brauciens.

Henne

Romantiķiem labākā pludmale jāmeklē pasaules otrā malā, piemēram, Aitutaki atolā (Aitutaki Atoll) Kuka salās netālu no Jaunzēlandes. Saulrieti un saullēkti te ir īpaši krāšņi, jo izgaismo debesis sirreāli zeltainos un violetos toņos.

Aitutaki

Arī sportam ir vieta pludmalē! Stiprie vēji Tarifā netālu no Gibraltārapadara to par vējdēļu un burāšanas paradīzi. Masu tūrisma tur nav, jo laikapstākļi ir mazliet par skarbu saules mīļotājiem.

Tarifa

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

1 Lilija 03/06/2012 10:39 skaisti...

2 xc90 03/01/2012 16:04 Kā tie pūķi nesapiņķerējas? kā mežs

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.03.2024 - 01.04.2024 Apvienotie Arābu Emirtāti - kūrorti Estravel Latvia
Pēdējās vietas atpūta Dubaijas kūrortos. 24.03. un 31.03. // 8 nakrtis viesnīcā, brokastis | Skatīt vairāk
no 605 EUR
Jaunie pavasara atpūtas ģalamērķi Estravel Latvia
Ieskatieties - sākas pavasara ceļojumu galamērķu izpārdošana! Tunisija, Grieķijas salas, Albānija... | Skatīt vairāk
no 369 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 01.04.2024 💚✈️ MELNKALNE no 365 EUR/pers.! Latvia Tours
Fantastiskais Kotoras līcis, Skadaras ezers, kuru paši melnkalnieši sauc par savas valsts sirdi un dvēseli, burvīgas pludmales un dzidrs Adrijas jūras | Skatīt vairāk
no 365 EUR
Pavasara tirgus Lietuvā Ignalinos rajono TIC
20.aprīlī no plkst.8. Ignalinas Laisves laukumā notiks pavasara gadatirgus! | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Liepājas reģiona TIB
,


Baltic Beach Hotel & SPA
,


Jūrmalas TIC
,


il Sole
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.40064216sec.