Miljonu projekts: būvēs modernu trošu dzelzceļu uz Cūgšpici Vācijā

Vācijā par 30 miljoniem eiro paredzēts uzbūvēt jaunu trošu dzelzceļu uz Vācijas augstāko virsotni – 2`962 metrus augsto Cūgšpici (Zugspitze) uz Vācijas un Austrijas robežas, netālu no Garmišpartenkirhenes. Patlaban izmantotais trošu ceļš katru vasaru tiek izmantots ar maksimālo iespējamo jaudu, tomēr arī tad tūristu rindas, lai uzbrauktu kalnā vai nobrauktu lejā, ir ļoti garas – vasarā pat līdz divām stundām. Jaunā līnija sola šo problēmu atrisināt.

Pēc gandrīz 50 gadus ilgas ekspluatācijas vecā līnija ir tiktāl nokalpojusi, ka uzņēmums Bayerische Zugspitzbahn Bergbahn (BZB) beidzot pieņēmusi lēmumu investēt ap 30 miljoniem eiro jaunas līnijas izbūvē no apdzīvotās vietas Aibzē (Eibsee) uz kalna virsotni. Pašreizējā līnija var transportēt ne vairāk kā 300 cilvēkus stundā, bet jaunās līnijas jauda būs līdz 700 tūristiem stundas laikā.

Darbi pie jaunā trošu dzelzceļa izbūves gan tiks uzsākti tikai 2015. gadā, kamēr vecā līnija vēl strādās. Prognozētais būvniecības darbu ilgums ir divi gadi, bet pats objekts būs viena no lielākajām trošu dzelzceļu līnijām Eiropā: 4,5 kilometrus garajā trasē tiek pārvarēti gandrīz 2`000 augstuma metri. BZB pārstāvji uzskata, ka pēc atklāšanas jaunā līnija kļūs par tūristu piesaistes objektu – jebkurš, kurš par to būs dzirdējis, gribēs nokļūt Cūgšpices virsotnē ar Eiropas modernāko trošu dzelzceļu.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.04.2024 - 30.04.2024 Saulaina atpūta Kosta Blanka  Atlantic Travel
Kā par saulainu atpūtu pašā Kosta Blankas sirdī ar baltām smilšu pludmalēm un kristāldzidru jūru? JAAĀ! Tiešie lidojumi no Rīgas uz Alikanti no | Skatīt vairāk
no 715 EUR
Larnaka, Kipra. Aviobiļetes Estravel Latvia
Lidojums Rīga - Larnaka - Rīga // 1 x nedēļā // 7 naktis Kiprā // Pēdējā brīža cenas meklējiet ŠEIT | Skatīt vairāk
no 199 EUR
Atlaide auto nomai Bahreinā Europcar
Persijas līča debeszilajos ūdeņos atrodas apslēpts dārgakmens, kas gaida izpēti — Bahreina. Nepalaid garām, rezervē tūlīt un saņem 20% atlaidi. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.04.2024 - 30.04.2024 Pavasara brīvdienas TURCIJĀ Atlantic Travel
Pieejamās cenas, lielisks serviss, siltā jūra, grezna dabas vide - viss jums un jūsu komfortam. | Skatīt vairāk
no 425 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.87234521sec.