Iepazīstiet Velsu, Anglijas mežonīgo māsu

Daudzi pieredzējuši ceļotāji uzskata, ka Velsa ir skaistākais, ko var piedāvāt Britu salas. Tikai trīs stundu autobrauciena attālumā uz rietumiem no Londonas skatam paveras Velsas ainava, kur sulīgi zaļās pļavas mijas ar gleznainiem ciemiem un mežonīgu, vientulīgu kalnieni. 1`200 kilometrus garajā piekrastē starp augstiem klintsbluķu krāvumiem, kas lauž Īrijas jūras viļņus, paslēpušies idilliski līči ar plašām smalku smilšu pludmalēm.

Lai gan jau gandrīz 500 gadus Velsa ir Lielbritānijas sastāvdaļa, velsieši joprojām cenšas saglabāt savu valodu, - velsiešu valodā runā vairāk nekā viena ceturtdaļa no apmēram trim miljoniem velsiešu.

Velsas piekraste piedāvā arī patīkamu klimatu: kamēr Velsas ziemeļos laiks mēdz būt

nepastāvīgs, tās dienviddaļa ir viena no saulainākajiem apgabaliem britu karaļvalstī. Velsas ainavai tipiskas arī aitas, - to Velsā esot ap 11 miljoniem, bet visskaistākie tūrisma pārgājienu maršruti meklējami Pembrokšīrā, Velsas dienvidrietumos, kur visa piekrastes zona iekļauta nacionālā parka teritorijā. Ideāls pārgājiena maršruta sākumpunkts ir ostas pilsētiņa Tenby ar nelielām pasteļkrāsas mājiņām un dienvidzemju atmosfēru, bet varat arī par nepilniem 15 eiro noīrēt laivu un pārcelties uz Caldey salu, kas šķiet kā no pasaku grāmatas izkāpusi. Uz salas esošajā cisterciešu klosterī pašu patēriņam un pārdošanai tiek ražota ļoti garšīga šokolāde un smalki parfīmi.

Velsa ir piemērots galamērķis arī neskartās dabas mīļotājiem. Dodoties tālāk uz rietumiem, ieteicams iegriezties Deilā (Dale), no kurienes katru dienu par 12 eiro iespējams doties uz dabas liegumu – Skomeras (Skomer) salas putnu kolonijām vai pa ceļam no idilliskā zvejnieku ciemata Solvas (Solva) uz piekrastes pilsētu St.Davids kalnainajās pļavu ganībās pavērot slavenos Velsas ponijus. Savukārt, nonākuši St.Davids, kas ar saviem 2`000 iedzīvotājiem ir Lielbritānijas mazākā pilsēta, noteikti aplūkojiet pilsētas katedrāli: Viduslaikos tā bija svarīgs svētceļojumu mērķis un vēl tagad ir lielākā Velsas baznīca.

Pirms došanās mājup iepazīstiet arī Kārdifu (Cardiff)! Velsas galvaspilsēta ir iepirkšanās paradīze, turklāt veikali iekārtoti pilsētas skaistajās vēsturiskajās arkādēs, tāpēc iepirkšanās prieku gan suvenīru, gan pārtikas bodītēs nespēs sabojāt pat lietus. Kādā no viktoriānisma laikmeta tirgus halles restorāniem pagaršojiet īstu velsiešu steiku (20 eiro), vietējo maizi vai svaigi zvejotas gliemenes jūras aļģu mērcē (7 eiro), bet slāpes remdējiet ar velsiešu alu vecpilsētas autentiskajos krodziņos vai pilsētas slavenāko kokteili Snake Oil! To veido burbona viskijs, dzērveņu un laima sula, apelsīnu liķieris un vaniļas sīrups (cena par 1 litru – 18 eiro).

Septiņu dienu autobusa ceļojums pa Velsu un Angliju, ieskaitot sešas nakšņošanas vidējās klases viesnīcās divvietīgos numuros (puspansija) maksā, sākot no 731 eiro vienai personai, nerēķinot nokļūšanu Lielbritānijā, savukārt nakšņošana Kārdifā četru zvaigžņu viesnīcā The Park by Thistle vienai personai divvietīgā numurā izmaksā 59 eiro.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 04.04.2024 - 30.04.2024 MOTIVĒJOŠIE BRAUCIENI! Latvia Tours
👉VEIDOJIET POZITĪVA UZŅĒMUMA TĒLU. 👉APBALVOJIET LOJĀLOS KLIENTUS, DARBINIEKUS. 👉MOTIVĒJIET JAUNIEM PANĀKUMIEM. 👉SALIEDĒJIET KOLEKTĪVU, | Skatīt vairāk
Ierobežots piedāvājuma - Hotel Jūrmala SPA Estravel Latvia
Esiet vieni no pirmajiem, kas bauda atpūtu Renovētajā Hotel Jūrmala SPA numurā un saņemiet dāvanu - neierobežotu Wellness Oasis apmeklējumju// līdz | Skatīt vairāk
no 94 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.04.2024 - 28.04.2024 Pārgājienu seriāls "Izpēdo Dienvidkurzemi" Liepājas reģiona TIB
“Izpēdo Dienvidkurzemi” ir aizraujošs pārgājienu seriāls, kas piedāvā neaizmirstamu piedzīvojumu un brīnišķīgu laika pavadīšanu svaigā | Skatīt vairāk
Larnaka, Kipra. Aviobiļetes Estravel Latvia
Lidojums Rīga - Larnaka - Rīga // 1 x nedēļā // 7 naktis Kiprā // Pēdējā brīža cenas meklējiet ŠEIT | Skatīt vairāk
no 199 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::2.59043884sec.