Travelnews.lv atklāj Egejas jūras krasta Turcijas pērles - Ceļojums - II daļa

Turcijas vēstniecība Latvijā aicināja tūrisma ziņu portālu Travelnews.lv doties apceļot Egejas jūras krastu. Lidojumu (Rīga – Stambula - Izmira) nodrošināja lidsabiedrība Turkish Airlines. Travelnews.lv redakcija augsti novērtēja Turkish Airlines servisa kvalitāti, ērtos sēdekļus un tiešam garšīgu ēdienu, kas lidojuma laikā tiek pasniegt visiem pasažieriem.

Pēc Izmiras apmeklējuma mēs devāmies uz Česmu (fotogalerija). Česma ir neliela pilsētiņa, kas atrodas Egejas jūras krastā, Česmas pussalā, 80 kilometru attālumā no Izmiras. Česma ir viens no brīnišķīgākajiem jūras krasta nostūriem, tā ir izvietojusies starp anīsa, sezama, artišoka laukiem un vīģeskoku birzēm.

Nosaukums «Česma» nozīme «avots». Pussalā XVIII-XIX gadsimtā tika atklāti daudzi karstie avoti un cilvēki sāka braukt uz šejieni, lai ārstētos. Šodien ūdens no karstiem ārstnieciskiem ūdeņiem tiek piedāvāts gandrīz visās kūrortviesnīcās un sanatorijās.

Lielāka apdzīvotā vieta Česmas pussalā arī saucas Česma. Tā ir neliela, bet ļoti skaista pilsētiņa, kura rādās zvejnieku ciematiņa vietā.

Česmas lepnums ir cietoksnis, kurš tika uzcelts XIV gadsimtā. Kādreiz šīs cietoksnis kalpoja par pirāta Hairedina Barbarosa (Hayreddin Barbarossa) biedru rezidenci, kurš vēlāk kļuva par turku armijas admirāli. Šodien cietoksnī darbojas populārs restorāns, no kura logiem paveras brīnišķīgs skats uz līci ar jahtām un kuteriem.

Vēl viens populārs objekts ir Česmas Karavan-Saray – neliela pils, kura tika uzcelta pie ostas. Karavan-Saray sienas kalpoja, lai aizsargātu tā iemītniekus un no neilgiem ielenkumiem. Česmas Karavan-Saray, kā arī citām šāda veida celtnēm, ir taisnstūra forma ar atklāto pagalmu un aku iekšpusē. Celtnē atradās dzīvojamās istabas, preču noliktavas un stallis. Šodien te ir ierīkota viena no labākajām pilsētas viesnīcām.

Tagad Česma ir populārs moderns kūrorts ar luksus klases viesnīcām, labiem restorāniem, disko bāriem, spēļu zālēm, sporta laukumiem un veikaliem. Šeit Jūs atradīsiet pasakainās baltas pludmales un caurspīdīgu zilu ūdeni. Česma vilina jūras sporta mīlētājus – te ir ideāla vieta sērfošanai, burāšanai un vindsērfingam.

Ja Jūs atpūšaties Česmā, tad noteikti izmantojiet iespēju ar prāmi apmeklēt grieķu salas: Hiosa, Samosa, Kosa, kā arī dodaties ekskursijā uz Izmiru, Efesu un Pegamu.


Saistītās publikācijas:

Mierpilnās atpūtas un harmonijas meklētājiem ir jādodas uz Česmu - Foto

«Man ir 8.500 gadi...» saka Homēra dzimtā pilsēta - Foto

Travelnews.lv atklāj Egejas jūras krasta Turcijas pērles - Ceļojums


Tūrisma ziņu portāls Travelnews.lv pateicās Turcijas vēstniecībai Latvijā par iespēju apceļojot Egejas jūras piekrasti un tās pilsētas. Īpašs paldies jaukai un smaidīgai gidei Aylin Szilagyi, kas pavadīja mūsu delegāciju 7 dienu laikā un kļuva par labu Travelnews.lv draudzeni!

 

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
4 personām - aktīva atpūta Igaunijā Estravel Latvia
1 nakts 4 personām aktīvās atpūtas kūrorta viesu mājā, brokastis un atpūtas piedāvājums | Skatīt vairāk
no 370 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 23.04.2024 - 30.04.2024 Publikācija “TRAĶU PILIS UN PILSKALNI” Trakai TIC
Publikācija “TRAĶU PILIS UN PILSKALNI” | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 23.04.2024 - 26.04.2024 Rallistu ielas stāsti Talsu novada TIC
25.aprīlī plkst. 18.00 bijušā PMK aktu zālē neformālā gaisotnē aicināti tikties visi rallija cienītāji, lai dalītos ar saviem stāstiem par | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 19.04.2024 - 30.04.2024 Atpūtas ceļojumi uz Maljorku Atlantic Travel
Brīnišķīga vieta ar saviem ģimenes kūrortiem un klubiem 😎, klusām pilsētiņām un modernām viesnīcām 🌴, patīkamu subtropu klimatu un plašām | Skatīt vairāk
no 692 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.54404187sec.