Kas šovasar noteikti jāredz Romā?

Gandrīz katrs ceļojums uz Itālijas galvaspilsētu Romu sākas ar drāmu: pilsēta ir pilna ar slaveniem tūrisma objektiem, kas noteikti jāapmeklē, bet visu paspēt nav iespējams laika ziņā. Ko izvēlēties, kam dot priekšroku, bet ko atstāt uz nākamo ceļojuma reizi? Galu galā – ja kaut kas šai pilsētā ir ar pasaules slavu, tad šī slava ir pamatota. Kā neapjukt? Daži vērā ņemami padomi jūsu šīs vasaras ceļojumam uz Mūžīgo pilsētu Romu.

Daudzi pieredzējuši ceļotāji iesaka ieplānot ne tikai apskatāmos objektus, bet arī diennakts laiku. Piemēram, slaveno Trevī strūklaku ir vērts aplūkot ļoti agri no rīta, pirms pie tās nav ieradušies tūristu pūļi, - visskaistākos iespaidus gūsiet, ja pie strūklakas būsiet viens pats. Svētā Pētera katedrāles un bazilikas, Piazza Navona, Vatikāna muzeju un Siksta kapelas apmeklējums ir katra civilizēta cilvēka pienākums, bet, pirms doties uz Vatikāna muzejiem, vērts tūrisma ceļvežos atzīmēt, ko no visa plašā piedāvājuma patiešām vēlaties redzēt. Visam nepietiks ne laika, ne koncentrēšanās spēju.

Nepalaidiet garām Kapitolija muzeja antīko kolekciju, jo jau pats ceļš augšup pa Mikelandželo radītajiem pakāpieniem garām Svētā Marka Aurēlija statujai būs aizraujošs, turklāt tieši Kapitolija muzejs ir vieta, no kuras paveras visiespaidīgākais skats uz Romas Forumu – Forum Romanum jeb antīkās Romas centru.

Vismaz vienu reizi mūžā katram vajadzētu pabūt arī Romas Kolizejā. Ja neesat seno laiku vēstures zinātājs, ir vērts apbruņoties ar audio gidu, citādāk izprast šo grandiozo būvi – antīko teātri nebūs iespējams.

Savukārt uz Romas Panteonu vērts doties vakarā, kad tiek ieslēgts mākslīgais apgaismojums, - skats būs īpaši iespaidīgs, un Panteona mistiskā aura būs gluži vai ar roku aptaustāma.

Romā ir vismaz 240 baznīcas, kas aptver laiku no agrīnās kristietības līdz vēlajam barokam. Ja nevarat paši izvēlēties, kuras no tām apskatīt, sāciet ar Santa Maria Maggiore – vienu no četrām pāvesta baznīcām. Pēc tās apmeklējuma noteikti iegriezieties nelielajā, toties ar neparastām Bizantijas mozaīkām rotātajā Santa Prassede baznīcā, kas celta 9. gadsimtā.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 10.04.2024 - 20.04.2024 Aplūko idejas brīvdienām Rēzeknē! Rēzeknes pilsētas TIC
Trūkst ideju brīvdienām? Ieskaties mūsu 2 dienu piedāvājumā un izvēlies sev tīkamo! | Skatīt vairāk
Orientēšanās sezona sākas jau 16.aprīlī! Alūksnes TIC
Orientēšanās pasākumam HORIZONTS šogad lieli svētki - uzsākta 40.jubilejas sezona. Tiekamies jau otrdien, takās kas bija tik populāras! | Skatīt vairāk
no 2.00 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.04.2024 - 23.04.2024 Summer Sound 2024 Liepājas reģiona TIB
Grandiozākais pludmales festivāls Baltijā “Summer Sound”, kas šogad notiks 2. un 3. augustā Liepājā, papildina pašmāju un starptautisko | Skatīt vairāk
Putnu vērošanas pārgājiens Veclaicenē! Alūksnes TIC
Vērosim putnus Peļļu dabas takā. Tikšanās vieta pie Ilgāja dabas mājas 27.aprīlī pulksten 10:00, šeit varēs atstāt arī auto. Koordinātes GPS 57 | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


1st-studio.com
,


Želesa
,


Novatours
,


Rehabilitācijas centrs Jaunķemeri
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.46146393sec.