Tūristu aptauja: pazeminātas cenas varētu kaitēt Grieķijas tēlam

Grieķijas tūrisma nozare tāpat kā daudzas citas valsts tautsaimniecības jomas šobrīd pārdzīvo smagu krīzi. Tomēr nesen veikta aptauja liecina – Rietumeiropas tūristi nebūt nav svītrojuši Grieķiju no potenciālo atvaļinājuma pavadīšanas vietu saraksta.

Aprīļa beigās Grieķijas institūcijas paziņoja, ka tūrisma jomas ieņēmumi šā gada pirmajos divos mēnešos, salīdzinot ar iepriekšējā gada to pašu periodu, samazinājušies gandrīz uz pusi – par 44,7 procentiem, turklāt galveno apgrozījuma samazinājumu izraisīja nevis samazinājies tūristu skaits, bet gan fakts, ka ceļotāji izdod arvien mazāk naudas un ir saīsinājuši uzturēšanās laiku Grieķijā.

Tomēr rietumeiropiešu viedoklis par Grieķiju kā tūrisma zemi pagaidām nav īpaši mainījies: 63 procenti aptaujāto atzīst, ka Grieķija viņiem saistās ar „apmeklējuma vērtiem kultūras un vēstures piedāvājumiem”, 58 procenti Grieķiju saista ar „skaistām pludmalēm”, 45 procenti – ar ainavas dažādību, un joprojām 41 procents rietumeiropiešu uzskata grieķus par „draudzīgiem un atvērtiem”. Galvenokārt ar augstiem kvalitātes standartiem gan Grieķija asociējas tikai deviņiem procentiem, ar „augstu drošības līmeni” – sešiem procentiem.

Tomēr speciālisti brīdina, ka nepārdomātas tālākās tūrisma politikas rezultātā Grieķija rietumeiropiešu acīs var pārvērsties par „lēto pludmaļu zemi”, ja uz to galvenokārt sāks ceļot tūristi, kam vienīgais kritērijs ceļojuma izvēlē ir cenu atlaides. Turpretim līdz šim Grieķija ir bijusi ceļojumu galamērķis cilvēkiem ar ienākumiem, kas pārsniedz vidējos.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 04.03.2024 - 03.04.2024 Bērni ceļo bez maksas! 2+2 ģimenei Estravel Latvia
Ģimenes atpūta Ēģiptē - 7 naktis, lidojums, transfēri, AI // 2 pieaugušajiem un 2 bērniem // | Skatīt vairāk
no 1700 EUR
Programma ANTISTRESS Rehabilitācijas centrs Jaunķemeri
Ieelpot. Izelpot. Un ļauties, lai procedūrām bagātā programma ANTISTRESS Jūs ved 10 dienu ceļojumā prom no stresa atstātajām sekām - tuvāk | Skatīt vairāk
no 700 EUR
Riga Reggae Acoustic Valmieras TIC
6.aprīlī pl.18.00 kultūrtlpa Akustika ielūdz uz sirsnīgu, mīlestības un miera pilnu vakaru pozitīvās regeja noskaņās ar apvienību RIGA Reggae | Skatīt vairāk
15 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.03.2024 - 01.04.2024 Apvienotie Arābu Emirtāti - kūrorti Estravel Latvia
Pēdējās vietas atpūta Dubaijas kūrortos. 24.03. un 31.03. // 8 nakrtis viesnīcā, brokastis | Skatīt vairāk
no 605 EUR
Uzņēmumi


Novatours
,


1. Stāvs
,


Bellevue Park Hotel Riga
,


1Travel
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.81453896sec.