Pēc ilgāka pārtraukuma atkal tiek atvērts "Bostonas tējas dzeršanas" muzejs

No šā gada 26. jūnija ASV pilsētā Bostonā apmeklētājiem atkal būs atvērts „Bostonas tējas dzeršanas muzejs”. Tā interaktīvajā ekspozīcijā par vienu no svarīgākajiem Ziemeļamerikas vēstures notikumiem – tā saukto Bostonas tējas dzeršanu stāstīs vēsturiskos kostīmos tērpti muzeja gidi.

Bostonas tējas dzeršanu vēsturnieki uzskata par vienu no nozīmīgākajiem vēstures notikumiem Amerikā: tā vainagoja 13 Amerikas štatu sacelšanos pret Anglijas koloniālo politiku un nodokļu sistēmu 1773. gadā. Kādā decembra naktī simboliski par indiāņiem pārģērbušies bostonieši un apkārtnes ciemu iedzīvotāji ieradās ostā un tās ūdeņos sameta trīs Austrumindijas Tējas kompānijai piederošo kuģu tējas kravu – kopā gandrīz 350 tējas kastes. Šis notikums vēsturē iegājis ar nosaukumu „Bostonas tējas dzeršana”, bet trīs gadus vēlāk, 1776. gadā, kad jau bija pasludināta Amerikas Neatkarības deklarācija, radās tradīcija ik gadu 16. decembra pēcpusdienā Bostonā rīkot „Bostonas tējas laiku”, kariķējot britu seno pēcpusdienas tējas dzeršanas tradīciju.

1973. gadā dibināto muzeju nācās slēgt pirms vairāk nekā desmit gadiem pēc tam, kad tajā negaisa laikā iespēra zibens, nodarot būtisku kaitējumu ēkai un ekspozīcijai. Tā kā ap to laiku tika arī uzsākti liela apjoma ostas rekonstrukcijas darbi, muzeja atvēršana aizkavējas par desmitgadi. Toties tagad apmeklētāji varēs iepazīt ne tikai paša muzeja ekspozīciju, bet arī trīs nelaimīgo kuģu rekonstrukcijas.

Masačūsetsas štata Tūrisma birojs informē, ka muzeja apskate būs iespējama tikai pēc iepriekšējas pieteikšanās, jo katrā biļetē ir norādīts precīzs muzeja apmeklējuma laiks.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 25.03.2024 - 31.03.2024 Pastaigas vecpilsētā gida pavadībā Liepājas reģiona TIB
Katru sestdienu un svētdienu plkst. 12.00, gids ar zaļi sarkano Liepājas karodziņu rokās gaidīs pie koncertzāles “Lielais dzintars”. | Skatīt vairāk
 Populārākais Itālijas pludmales kūrorts Latvia Tours
Pludmales kūrortā ir smilšu, platas un lēzenas, jūra silta un, turklāt, nav dziļa. Brīnišķīgi attīstīta infrastruktūra ar tradicionāli sirsnīgu | Skatīt vairāk
no 495 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 04.03.2024 - 03.04.2024 Bērni ceļo bez maksas! 2+2 ģimenei Estravel Latvia
Ģimenes atpūta Ēģiptē - 7 naktis, lidojums, transfēri, AI // 2 pieaugušajiem un 2 bērniem // | Skatīt vairāk
no 1700 EUR
Pilna Servisa Līzings Passat Europcar
Pilna Servisa Līzinga piedāvājums VW Passat Variant MY24 Elegance. | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Jūrmalas TIC
,


Cēsu TIC
,


Motormuzejs
,


Limbažu TIC
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.51918411sec.