Rietumbengālijas ministru prezidente vēlas pārkrāsot veselu pilsētu

Kad Velsas princis, vēlākais britu karalis Edvards VII 1876. gadā gatavojās apmeklēt Indiju, Džaipuras maharadža pavēlēja visu pilsētu pārkrāsot rozā: tieši rozā krāsa tika uzskatīta par viesmīlības simbolu. 130 gadus vēlāk rozā krāsu ieguva ekonomiski atpalikušā Indijas Biharas štata Aurangabadas pilsēta, tikai šoreiz mērķis bija mazināt kriminalitāti un veicināt sabiedrības morāli, jo rozā simbolizē arī harmoniju un kopības apziņu. Par Aurangabadas pilsētas domes oficiālie dokumenti tika drukāti uz rozā krāsas papīra.

Tagad kārta pienākusi Indijas Rietumbengālijas štata galvaspilsētai Kalkutai, kur kopš pagājušā gada līdzšinējo komunistisko valdību nomainījusi populiste Mamata Banardžī. 57 gadus vecā štata vadītāja pieņēmusi lēmumu, vadoties pēc indiešu krāsu mācības, atbrīvot Kalkutu no modernā „arbūzu komunisma” – ārā zaļš, iekšā sarkans, tā vietā pilsētu pārkrāsojot zilu.

Pārkrāsošanā iesaistīti neskaitāmi strādnieki, kas ar zilās krāsas spaiņiem sastopami visā pilsētā. Viena no pirmajām pārkrāsotas pilsētas policijas ēkas. Ielu barjeras, kas līdz šim bijušas dzelteni sarkanas, tagad ir zilas, un braucēji nereti tās nepamana. Autobusu pieturās un pie preses kioskiem smaržo pēc svaigas krāsas. Paredzēts pārkrāsot ielu apgaismojuma laternas, tiltus, ceļa zīmes, valdības ēkas un citas sabiedriskās celtnes. Pat viens no pilsētas simboliem – Skahid-Minar tornis, kas kopš uzcelšanas 1848.gadā laistījies alabastra baltumā, drīz iegūs jaunu izskatu. No pārkrāsošanas nepaglābsies pat pilsētas taksometri.

Ministru prezidentes rosinātās pārkrāsošanas moto skan: The sky is the limit. Robeža ir debesis. Zilā krāsa nomierina sajūtas, bet savienojumā ar balto krāsu simbolizē mieru un harmoniju. Pat Mātes Terēzes dibinātās labdarības organizācijas mūķenes valkājot zili baltus sari.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.04.2024 - 23.04.2024 Sama modināšanas svētki Koknesē Aizkraukles novada TIC
Tradicionālie Sama modināšanas svētki Koknesē norisināsies 10. un 11.maijā. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.04.2024 - 21.04.2024 Liepājas restorānu nedēļa aicina Liepājas reģiona TIB
Liepājas ēdināšanas uzņēmumi visus ēdienu mīļotājus un gastronomijas entuziastus aicinās doties īpašā garšu ceļojumā Liepājas restorānu | Skatīt vairāk
Atlaides auto nomai Igaunijā Europcar
Vai esi gatavs piedzīvot neaizmirstamas brīvdienas Igaunijā? Tagad ir lieliska iespēja iegūt izdevīgu auto nomas piedāvājumu! | Skatīt vairāk
4 personām - aktīva atpūta Igaunijā Estravel Latvia
1 nakts 4 personām aktīvās atpūtas kūrorta viesu mājā, brokastis un atpūtas piedāvājums | Skatīt vairāk
no 370 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.01540589sec.