Islandē iespējams no iekšienes aplūkot vulkānu

Tūristiem, kas šovasar dosies uz Islandi, pirmo reizi būs iespēja ieraudzīt, kā vulkāns izskatās no iekšpuses. Trinukagigura vulkāns atrodas apmēram 40 minūšu brauciena un nepilnas stundas pārgājiena attālumā no Islandes galvaspilsētas Reikjavikas. Tas atrodas valsts reģionā, kurā ir daudz aktīvu vulkānu. Trinukagigurs ir neaktīvs, tā pēdējais izvirdums noticis pirms 4`000 gadiem. Kopš šī pēdējā izvirduma vulkāna iekšiene ir doba.

Ceļotājiem, kas ieradīsies pie vulkāna, būs iespēja pa vulkāna krāteri ar pacēlāju nolaisties 120 metru dziļumā. Iespējams, vārds „pacēlājs” šai gadījumā ir pat nedaudz pārspīlēts, - tā konstrukcija ir drīzāk līdzīga tām ierīcēm, ko izmanto augstceltņu logu un fasāžu mazgātāji: pāri krāterim novietotas kāpnes, pie kurām piestiprināta tērauda trose un tērauda stiepļu grozs.

Vulkāna krāterī valda tumsa un rodas sajūta, ka tam nav dibena. Vienīgo gaismu dod pie tūristu aizsargķiverēm piestiprinātie lukturīši. Tie izgaismo šaurā krātera sienas, kas, liftam laižoties lejup, apspīd akmeņus – sarkanus, spilgti oranžus, violetus, zaļus. Brauciens lejup ilgst apmēram septiņas minūtes, bet visas ekskursijas garums ir nepilna stunda. Tukšās telpas, kas izveidojusies vulkāna apakšā, diametrs ir 80 metri, tās sienas laistās visdažādākajās krāsās, bet krātera atvere 120 metrus virs tūristu galvām šķiet ne lielāka par monētu.

Trinukagigura krāteris tika atklāts 1974. gadā, un šovasar to apmeklējuši jau vairāk nekā 300 interesenti. Vulkāna apmeklējumi būs iespējami līdz augusta beigām.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Kļūsti par sesto spēlētāju! SKY24.LV
Aviobiļešu speciālie reisi vēl ir pārdošanā! Nepalaidiet garām izdevību! | Skatīt vairāk
no 180 EUR
Anitas Celmas izstāde Valmieras muzejā Valmieras TIC
No 2024. gada 6. aprīļa līdz 29. maijam Valmieras muzeja Izstāžu namā skatāma tekstilmākslinieces Anitas Celmas personālizstāde “Atgriešanās”. | Skatīt vairāk
Būsim pazīstami Latgale, Sēlija! TAKA
Skolēnu ekskursijas Augšdaugavas novadā! | Skatīt vairāk
Balkānu pērle 𝐌𝐄𝐋𝐍𝐊𝐀𝐋𝐍𝐄! Latvia Tours
Burvīgas pludmales un dzidrs Adrijas jūras ūdens, neskaitāmas senas pilsētiņas, un, protams, melnkalniešu viesmīlība. | Skatīt vairāk
no 367 EUR
Uzņēmumi


Riga Islande Hotel
,


Riga Islande Hotel boulinga centrs
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.49105597sec.