Iepazīsti pasaules labākās stipro alkoholisko dzērienu ražotnes

Atpūtas un baudas mirklis pie viskija vai cita kvalitatīvi pagatavota dzēriena glāzes lielai sabiedrības daļai ir kā savdabīgs rituāls un neatņemama brīvdienu sastāvdaļa. Pieaugot klasisko kokteiļu popularitātei, kā arī pateicoties vispārējai kokteiļu kultūras atdzimšanai, stiprie alkoholiskie dzērieni kļūst par arvien būtiskāku sociālās kultūras sastāvdaļu.

Tādēļ nenāk par ļaunu noskaidrot ko vairāk par šiem dzērieniem un to izcelsmi. Pateicoties daudzu ražotņu viesmīlībai, tūristiem dota iespēja nokļūt aizkulisēs un iepazīt viņu iecienītāko alkohola marku tapšanas procesu.

Pavadot pēcpusdienu kādā alkohola ražotnē, iespējams iepazīt tās vēsturi, tradīcijas un izmantotos paņēmienus, kas piešķir dzērieniem to raksturīgās īpašības. Var atklāt līdz šim nedzirdētas nianses, piemēram – viskija nogatavināšana mucās, kurās reiz turēts heress, portvīns un pat rums.

Daudzas ražotnes piedāvā ekskursijas, kurās var vērot dzērienu radīšanas procesu no pašiem pirmsākumiem. Sākot ar miežu sagatavošanu viskijam un beidzot ar cukurniedru izvēli ruma pagatavošanai – iespējams klātienē pieredzēt tradīcijām bagātus ražošanas procesus, kā arī piedalīties dzērienu degustācijā, mēģinot noteikt dažādu garšaugu, ogu un citu klāt pievienotu piedevu nianses tajos.

Alkohola ražotnes turklāt bieži atrodas gleznainu ainavu ieskautās vietās. Piemēram, pazīstamās Kentucky Bourbon Trail ražotņu ķēdes darītavas izvietotas Kentuki štata (ASV) pakalnos. Tur tiek nogatavināts Maker’s Mark burbons, un katru gadu šīs ražotnes apmeklē vairāk kā 100.000 interesentu. Dodoties uz Skotiju, Macallan Distillery piedāvātajā ekskursijā iespējams klātienē vērot prestiža skotu viskija darīšanas procesu 150 hektāru plašajā ražotnē. Bet, ja jūsu iecienītais dzēriens ir rums, nekavējieties ne mirkli un dodieties uz krāšņo Aragvas ieleju Venecuēlā, kur Santa Teresa ražotnē kāda ģimene jau piektajā paaudzē izgatavo augstākās kvalitātes rumu!


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 03.04.2024 - 20.04.2024 👉EKSKURSIJU CEĻOJUMI JEBKURAI GAUMEI! Latvia Tours
Brīnišķīga iespēja skatīt unikālus dabas, vēstures un mākslas pieminekļus, piedalīties vietējos svētkos, fiestās un festivālos, iepazīties ar | Skatīt vairāk
no 53.00 EUR
Atlaides auto nomai Reunion salā Europcar
Izmanto 15% atlaidi savai auto nomai 2024. gada JŪNIJĀ Reunion salā! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 19.04.2024 - 26.04.2024 Lux Express Liepājas reģiona TIB
"Lux Express" no 2. maija uzsāks pasažieru komercpārvadājumus maršrutā Rīga-Liepāja. | Skatīt vairāk
Maroka - Āfrikas eksotika  Estravel Latvia
Krāsu, aromātu un iespaidu pilna - eksotiskā Maroka. Piedzīvojumu ceļojums - no Kasablankas līdz Marakešai // -20% ekskursiju tūrei, rezervējot | Skatīt vairāk
no 559 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.14457297sec.