Aģents 007 svinēs 50. jubileju ar savu auto izstādi

Atzīmējot 50. jubileju mākslas filmām par britu izlūkaģentu Džeimsu Bondu, šogad Lielbritānijā iespējams apskatīt divas savdabīgas ekspozīcijas. Vienā no tām izstādīti pazīstamā kino tēla kostīmi, spiegu aksesuāri un filmās redzētās butaforijas, bet otrā – vairāk nekā 50 dažādi transportlīdzekļi, pie kuru vadības reiz ekrānos redzēts pats superaģents.

Abas izstādes vērojamas laikā pirms jaunākās, divdesmit trešās Bonda filmas "Skyfall" parādīšanās uz ekrāniem, kuras debija gaidāma 2012. gada 9. novembrī, ASV. "Skyfall" Džeimsu Bondu atkal atveidos Daniels Kreigs.

Romānu par Džeimsu Bondu autors ir Jans Flemings, kurš Otrā pasaules kara laikā dienējis jūras izlūkdienestā. Iespaidojoties no piedzīvotā, viņš ir tas, kurš uzbūris Bonda unikālo tēlu, stilu un kinoekrānos redzētos aizraujošos notikumus.

Auto izstādi ar nosaukumu Bond in Motion jeb "Bonds kustībā" varēs vērot līdz pat 2012. gada 31. decembrim Nacionālajā Motormuzejā, Bjūlijas pilsētā, 112 kilometrus uz dienvidrietumiem no Londonas. Tā ir līdz šim lielākā šāda veida ekspozīcija, kurā būs iespējams vērot automašīnas, ūdens transportlīdzekļus, motociklus, motorragavas un pat iznīcinātājlidmašīnas.

Jaunākais Džeimsa Bonda transportlīdzeklis, ar kuru aģents pārvietosies rudenī, filmā "Skyfall", tiks pievienots ekspozīcijai 13. jūlijā.

Izstādē apskatāms arī BMW 750iL no filmas "Tomorrow Never Dies" – šo auto Pīrsa Brosnana atveidotais superaģents vadīja no attāluma, izmantojot mobilo telefonu. Interesenti varēs vērot arī filmu aizkadra notikumus – pakaļdzīšanās ainu tapšanu un kaskadieru izpildītos trikus.

No 6. jūlija līdz 5. septembrim Bārbikana centrā (Barbican Centre), Londonā apskatāma otra, multimediju ekspozīcija –  "Designing 007 – Fifty Years of Bond Style". Tās kurators Bronvins Kosgreivs atzīst, ka apmeklētāji varēs doties "ceļojumā atpakaļ laikā uz vietām, kur reiz Džeimss Bonds devies misijās."

Šī ekspozīcija ietver 400 dažādu priekšmetu no Bonda arhīva, ieskaitot kostīmus pat no pirmajām filmām, kā arī Prada un Versace dizaineru tērpus no "Casino Royale". Apmeklētājiem tiek piedāvāts iepazīties ar jaunāko filmu montāžas procesu.

Pēc viesošanās Londonā, Džeimsa Bonda aksesuāru izstāde no 26. oktobra līdz 2013. gada 20. janvārim būs apskatāma TIFF Bell Lightbox galerijā Toronto, Kanādā.


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 23.04.2024 - 30.04.2024 ĒĢIPTE tikai no 339 EUR/personai! Latvia Tours
Kamēr ziema aiz loga vēl mēģina izspēlēt aprīļa jokus, aicinām siltā piedzīvojumā uz saulaino Hurgadu vai Šarmelšeihu! | Skatīt vairāk
no 339 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 05.04.2024 - 30.04.2024 Maroka - Āfrikas eksotika  Estravel Latvia
Krāsu, aromātu un iespaidu pilna - eksotiskā Maroka. Piedzīvojumu ceļojums - no Kasablankas līdz Marakešai // -20% ekskursiju tūrei, rezervējot | Skatīt vairāk
no 559 EUR
Izstāde "Laika dārzs" Valmieras muzejā Valmieras TIC
No 6. aprīļa līdz 29. maijam, Valmieras muzejā skatāma Birutas Jansones, Antras Galzones, Gitas Sirmās un Lailas Stradas mākslas darbu izstāde. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.04.2024 - 28.04.2024 Putnu vērošanas pārgājiens Veclaicenē! Alūksnes TIC
Vērosim putnus Peļļu dabas takā. Tikšanās vieta pie Ilgāja dabas mājas 27.aprīlī pulksten 10:00, šeit varēs atstāt arī auto. Koordinātes GPS 57 | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.43236995sec.