Ņujorkā būvēs mazizmēra apartamentus

Manhetena uzskatāma par vienu no dārgākajiem galvaspilsētu rajoniem pasaulē. Augstās dzīvokļu īpašumu cenas Ņujorkas prestižākajos kvartālos kļuvušas par iemeslu jaunu apbūves risinājumu meklēšanai.

Pilsētas plānotāji uzskata, ka jaunas, ap 30 kvadrātmetru lielas dzīvojamās platības varētu būt atbilstošs risinājums pieaugošajam Ņujorkas iedzīvotāju skaitam, kuri dzīvo vienatnē vai divatā.

Ņujorkas mērs Maikls Blūmbergs ierosinājis arhitektus un citus pilsētas būvniecības pārstāvjus radīt jaunas daudzdzīvokļu ēkas, kurās lielākoties būtu izbūvēti tā dēvētie mikromājokļi. Šādos apartamentos pietiekami nelielā kvadratūrā būtu apvienota neliela virtuve, vannasistaba, kā arī no sienas izvelkama gulta, kuras naktī aizņemtā vieta dienā kalpotu par atpūtas telpu.

Ja izmēģinājuma programma būs veiksmīga, varas pārstāvji tomēr varētu noteikt ierobežojumu, kas neļautu izbūvēt katru mikromājokli mazāk kā 37 kvadrātmetru lielā platībā.

Pilsētas plānotājiem šķiet, ka nākotnē gados jauna sabiedrības daļa, kas vēlētos dzīvot Ņujorkas centrā, bet kam nebūtu pietiekamu līdzekļi ekskluzīviem, vairāku simtu kvadrātmetru plašiem apartamentiem, varētu rast risinājumu mikromājokļos.

Sevišķi dārgā nekustamo īpašumu tirgū, kurā viena trešdaļa mājokļu īrnieku tērē vairāk nekā pusi no saviem ienākumiem īrei, lieliski iederētos šādi, daudz lētāki dzīvokļi.

Manhetena ir ASV vienatnē dzīvojošo cilvēku galvaspilsēta – pēc 2010. gada datiem, 46,3 procenti mājsaimniecību šeit sastāv no viena cilvēka.

Ņujorkas pilsētas pārvalde aprēķinājusi, ka 76 procenti iedzīvotāju Manhetenā mīt vai nu vienatnē, vai kopā ar vēl vienu cilvēku – un šādu mājsaimniecību skaits pieaug daudz straujāk nekā citi to veidi. Līdz ar to saskatāma tendence, ka jauni profesionāļi arvien biežāk izvēlas novilcināt laulības un reproduktīvo dzīvi.

Visā ASV iedzīvotāji šobrīd izvēlas dzīvot vieni biežāk nekā jebkad agrāk. Kopējais viena cilvēka mājsaimniecību īpatsvars valstī 2010. gadā bijis 27 procenti.


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Būsim pazīstami Latgale, Sēlija! TAKA
Skolēnu ekskursijas Augšdaugavas novadā! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 05.04.2024 - 21.04.2024 Balle ar grupu “Džentlmeņu špagats” Valmieras TIC
20.aprīlī pl.21.00 aicinām piedzīvot pavasara izjūtas un ļauties dejām Pavasara ballē kopā ar grupu “Džentlmeņu špagats” Kocēnu Kultūras | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.04.2024 - 21.04.2024 Liepājas restorānu nedēļa aicina Liepājas reģiona TIB
Liepājas ēdināšanas uzņēmumi visus ēdienu mīļotājus un gastronomijas entuziastus aicinās doties īpašā garšu ceļojumā Liepājas restorānu | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.04.2024 - 23.04.2024 Summer Sound 2024 Liepājas reģiona TIB
Grandiozākais pludmales festivāls Baltijā “Summer Sound”, kas šogad notiks 2. un 3. augustā Liepājā, papildina pašmāju un starptautisko | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.55197501sec.