Ekspedīcija uz pasaules pēdējo zemūdens pētniecības staciju

Pēdējo 50 gadu laikā zemūdens bāze "Aquarius Reef Base" Floridas štata (ASV) koraļļu arhipelāgā Florida Keys bijusi nozīmīgs centrs okeānu pētniecībai. Šodien tā uzskatāma par pēdējo palikušo zemūdens pētniecības staciju, taču, ja netiks piešķirts papildus finansējums okeānu pētniecībai, arī tā tiks slēgta.

Lai pievērstu uzmanību šai problēmai, apvienojušās divas dokumentālā kino lietpratēju komandas – "One World One Ocean" un "MacGilivray Freeman Films", lai piedalītos zemūdens ekspedīcijā ar nosaukumu "Mission Aquarius" jeb "Misija Ūdensvīrs". Sešu dienu garo zemūdens piedzīvojumu vadīs okeāniskās pētniecības pioniere doktore Silvija Īrle. Dokumentējot un iemūžinot ekspedīcijas gaitu, censoņi cer pievērst plašāku uzmanību "Aquarius Reef Base" pētniecības sasniegumiem, kā arī spilgtināt okeāniskās pētniecības nepieciešamību un pasaules okeāniem draudošos izaicinājumus.

"Mēs zinām daudz vairāk par mēnesi nekā par okeāniem, kuri patiesībā ir mūsu planētas dzīvības balsts," atzīst Īrle. "Padarot zemūdens izzināšanu un pētniecību par starptautisku prioritāti, mēs varam iemācīties to, kas būtu jāzina par okeānu un kā to aizsargāt, kā arī kas jādara, lai pasargātu paši sevi."

Projekts "Mission Aquarius", kas aizsācies jau vakar un ilgs līdz 21. jūlijam, sniegs fascinējošu ieskatu okeāna dzelmē – 18 metru dziļumā. Interesentiem piedāvāts tiešraidē sekot līdzi ekspedīcijas norisei interneta vietnē Ustream.tv, kā arī tiešsaistē parakstīt petīciju, kas kalpotu kā signāls finansējuma piešķiršanai okeāna pētniekiem.


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 19.04.2024 - 25.04.2024 Nāc un sāc spēlēt golfu! Jurmala Golf Club & Hotel
Jau sen esi vēlējies apgūt golfa spēles pamatus, etiķeti un noteikumus, bet visu laiku gaidi īsto brīdi! Īstais brīdis ir pienācis!Iegūsti zaļo | Skatīt vairāk
180 EUR
Plāno kāzas Bauskas novadā! Bauskas TIC
Iedvesmojies populārākajām laulību slēgšanas vietām Bauskas novadā! | Skatīt vairāk
Ekskursiju tūre Itālijā - no Rīgas Estravel Latvia
Lidojums no Rīgas, transfēri, 7 naktis 3* viesnīcā, puspansija un ekskursiju programma // 24.05.-31.05.2024. // Vietu skaits ierobežots | Skatīt vairāk
no 1299 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 16.04.2024 - 23.04.2024 Publikācija “TRAĶU PILIS UN PILSKALNI” Trakai TIC
Publikācija “TRAĶU PILIS UN PILSKALNI” | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.48175192sec.