Pasaules ievērojamākie tirgus plači

Gaisā virmo intensīvs orhideju un mango aromāts, jūtamas karija un tīkkoka smaržas. Jūs dodaties izpētīt neiedomājami krāšņo labirintu, līdz apmaldāties starp stendiem, kuros smaida Budas kokgriezumi, acis žilbina austrumnieciski audumi un seno tempļu zvaniņi. Laipni lūgti Bangkokas Čatučakā, pasaules lielākajā tirgū.

Šādas tirdzniecības pilsētiņas, kuras grūti nodēvēt par tirgus laukumiem, pārvērš iepirkšanos unikālā kultūras apmaiņā, ieaužot apmeklētājus vietējo ritmu, tradīciju un paražu pasaulē. Iepirkšanās šādā tirgū ir nosacīta, jo īsti neatbilst tiem standartiem, ko ar šo vārdu definē 21. gadsimtā. Taču tas ir neaizmirstams piedzīvojums, kura laikā nāksies nepārtraukti komunicēt ar vietējiem tirgoņiem, izvairīties no pazušanas milzīgajos pūļos un izprast citu kultūru dzīvesveidu. Turklāt suvenīri, kurus iegādāsieties, vēl ilgi vēstīs par pasaules dažādības un pretstatu burvību.

Apmeklējot dažādu pasaules nostūru vietējos tirgus, visbrīnišķīgākais, šķiet, ir tas, ka piedāvātais preču un pakalpojumu sortiments šeit nav radīts tūristiem. Un tas nozīmē, ka pastāv daudz lielāka iespēja atrast ko unikālu, nekad mūžā neredzētu vai pat neiedomājamu. Raibi raibajiem tirgus plačiem piemīt īpaša noskaņa un vibrācijas, kas iedvesmo pircēju, un tās nevar paņemt līdzi uz mājām, taču, nopērkot kādu suvenīru vai pat ikdienas sadzīvē noderīgu mantu, daļa unikālās burvības tomēr nāk tām līdzi.

Les Puces’ Le Marché Serpette Parīzē (Francija) ir viens no pazīstamākajiem un vislabāk organizētākajiem bazāriem pasaulē vairāk nekā 200 gadus, bet San Telmo krāmu tirgus Buenosairesā (Argentīna) kļuva par svētdienas tradīciju jau 1897. gadā.

Neskatoties uz minēto tirgu atpazīstamību un stabilām, vēsturiskām tradīcijām, arvien lielāku popularitāti gūst arī jauno uzņēmēju radītie bazāri, piemēram, Bruklinas krāmu tirgus Ņujorkā (ASV) un Brikstonas tirgus Londonā (Lielbritānija). Tās ir lieliskas tirdzniecības vietas amatniekiem, kā arī unikālas, sabiedriskas pieturvietas gan vietējiem interesentiem, gan tūristiem, kas vēlas uzzināt, ko katra no šīm pilsētām spēj tiem piedāvāt.


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Pavasara tirgus Lietuvā Ignalinos rajono TIC
20.aprīlī no plkst.8. Ignalinas Laisves laukumā notiks pavasara gadatirgus! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.03.2024 - 31.03.2024 Liepājas restorānu nedēļa Liepājas reģiona TIB
Liepājas restorānu nedēļa norisināsies desmit dienas, divas nedēļas nogales – no 12. līdz 21. aprīlim un tajā piedalīsies 23 Liepājas | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.03.2024 - 03.04.2024 LIELDIENU IZPĀRDOŠANA Novatours
Ķer savu ceļojumu ar izdevīgu cenu! Ceļo ar ģimeni vai draugiem un saņem atlaidi! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.03.2024 - 31.03.2024 Lieldienu prieki lieliem un maziem Baltic Beach Hotel & SPA
Lieldienu svētdienā, 31. martā, aicinām apmeklēt ģimenes branču un nobaudīt plašo svētku gardumu klāstu. Mazos Lieldienu svinētājus gaida | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.28860283sec.