Londona kļūst arvien pievilcīgāka tūristiem

Neskatoties uz pastiprināto uzmanību, kas, pateicoties trīsdesmitajai vasaras Olimpiādei, šovasar tiek veltīta Apvienotās Karalistes galvaspilsētai, šī Rietumeiropas pērle noteikti kļūst par galamērķi arī tiem ceļotājiem, kam sporta spēles nav prātā.

Milzīgu popularitāti jau paspējusi iemantot aviokompānijas Emirates sponsorētā trošu vagoniņu līnija pāri Temzas upei. Tā tika atklāta tikai pirms mēneša, taču zināmā mērā jau kļuvusi par Londonas simbolu. Vienlaikus 2 500 pasažieri caur slēgtu gondolu logiem var izbaudīt lielpilsētas ainavu no augšas.

Neapšaubāmi, ka Emirates piedāvātā gaisa tūre, kā arī citas izklaides, atrakcijas un atpūtas iespējas, kuras Londonā parādījušās šovasar, uzskatāmi par viesmīlības žestiem, uzņemot Olimpisko spēļu dalībniekus un šī notikuma interesentu pūļus. Taču šī īsā laikā radītā izklaides vide kalpos par Londonas ēsmu tūristiem vēl ilgi pēc Olimpiādes.

Kopš šī gada Londonas panorāmā atrodama arī Rietumeiropas augstākā celtna – The Shard debesskrāpis. Futūristiskā stilā ieturētā, trīsstūrveida ēka slejas 310 metru jeb 95 stāvu augstumā. Arī tā atklāta salīdzinoši nesen – 2012. gada 5. jūlijā.

Bet aptuveni pusotru kilometru no The Shard torņa pilnā sparā rit paplašināšanas darbi Tate Modern mākslas galerijā. Līdz šim tā ik gadu piesaistījusi vairāk nekā 5 miljonu apmeklētāju uzmanību, taču tagad Šveices arhitektu vadībā notiek ekspozīciju telpu pārveidošana, kurā ietilpst, piemēram, divu nolietotu naftas cisternu pielāgošana izstāžu un priekšnesumu vajadzībām.

Jāņem vērā, ka nekur nav pazudis pasaulslavenais, iespaidīgais Londonas panorāmas rats "London eye", kā arī vienmēr iespējams izbaudīt pastaigas britu stilā pa pilsētas bruģētajām alejām un krāšņajiem parkiem.


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.04.2024 - 26.04.2024 Augšdaugava.Tūrisma sezonas atklāšana. TAKA
Augšdaugavas novada pašvaldības iestāde ‘’TAKA’’ aicina 26. aprīlī plkst. 10.00 apmeklēt tūrisma sezonas atklāšanas pasākumu. | Skatīt vairāk
Orientēšanās sezona sākas jau 16.aprīlī! Alūksnes TIC
Orientēšanās pasākumam HORIZONTS šogad lieli svētki - uzsākta 40.jubilejas sezona. Tiekamies jau otrdien, takās kas bija tik populāras! | Skatīt vairāk
no 2.00 EUR
Pavasara Vidusjūras kruīzi ar Costa Estravel Latvia
Vidusjūras kruīzs ar Costa / no Savonas uz Romu / 6 naktis / aprīlis - maijs / pilna ēdināšana | Skatīt vairāk
no 519 EUR
Izstāde "Laika dārzs" Valmieras muzejā Valmieras TIC
No 6. aprīļa līdz 29. maijam, Valmieras muzejā skatāma Birutas Jansones, Antras Galzones, Gitas Sirmās un Lailas Stradas mākslas darbu izstāde. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::2.84624696sec.