Gaisa balonu lidojumi, kas neatstāj vienaldzīgu

Kopš tā laika, kad 1783. gadā Francijā brāļi Mongolfjē kļuva par pirmajiem cilvēkiem pasaules vēsturē, kuri veica lidojumu karstā gaisa balonā, daudzi uzņēmīgi šo gaisa kuģu entuziasti gan radījuši iespaidīgus balonus, gan piedāvā neaizmirstamas tūres, kuru laikā iespējams no pavisam cita skatu punkta vērot pasaules skaistākās ainavas.

Gaisu balonu majestāstiskais lidojums pat uz novērotāju atstāj hipnotizējošu iespaidu, tādēļ ļaudis bieži steidz nokļūt arī dažādos festivālos, kur vienuviet pulcējas daudzi šo gaisu kuģu interesenti.

Kvebeka, Kanāda - starptautiskais Saint-Jean-sur-Richelieu gaisa balonu festivāls (11. – 19. augusts)

Katru gadu augustā vairāk nekā 125 gaisa balonu pilotu nolaižas Kanādas pilsētā Saint-Jean-sur-Richelieu, kas atrodas pusceļā no Monreālas uz Vermontu. Tas ir lielākais gaisa balonu festivāls Kanādā, un 9 dienu garumā no rītausmas līdz krēslai apmeklētājus priecē mūziķu uzstāšanās, dažādas aktivitātes ģimenēm un citas izklaides. Naktī gaisa baloni tiek izgaismoti multimediju priekšnesuma "Nakts saules" ietvaros. Lidojums balona grozā šajā festivālā izmaksās sākot no 170 ASV dolāriem.

Glenfola, Ņujorkas štats, ASV - Adirondaku gaisa balonu festivāls (20. – 23. septembris)

Šogad gaidāma Glenfolā notiekošā festivāla 40. jubileja. Tas uzskatāms par senāko un lielāko gaisa balonu entuziastu tikšanos ASV austrumkrastā. Vismaz 100 baloni, to skaitā netipisko formu gaisa kuģi, kuru forma atgādina kādu dzīvnieku vai priekšmetu, ierodas šeit, lai dreifētu virs reģiona parkiem un tuvējiem Adirondaku kalniem, saplūstot ar rudens krāsām dabā. Skatītāji ar gaisa balonu pilotiem par lidojumiem grozā var vienoties individuāli. Bezmaksas pasākuma laikā var nodoties arī daudzām citām aktivitātēm, piemēram, vērot aviācijas izstādi.

Albukerke, Ņūmeksikas štats, ASV – Albukerkes starptautiskie gaisa balonu svētki (6. – 14. oktobris)  

1972. gadā Albukerkes vietējā radiostacija sāka popularizēt vēl tolaik ne visai nozīmīgu gaisa balonu entuziastu tikšanos. Taču mūsdienās šis festivāls kļuvis par apmeklētāko gaisa baloniem veltīto pasākumu pasaulē, kur ik gadu vienuviet pulcējas vairāk nekā 700 gaisa kuģi no 50 valstīm. Nedēļu garajā pasākumā var vērot grandiozu uguņošanu, koncertus, kā arī balonu vizualizācijas nakts laikā, taču svētku kulminācija ir brīdī, kad visi karstā gaisa baloni vienlaikus paceļas gaisā, veidojot "divus viļņus".

Kapadokija, Turcija

Atrodoties karstā gaisa balona grozā virs Kapadokijas reģiona Turcijā, iespējams vērot grandiozos lavas kalnus, kurus divu gadu tūkstošu garumā ietekmējusi erozija, dabiskā ceļā veidojot tūkstošiem neparastu, pasakainu formu. Vislabāk šos un citus Centrālās Anatolijas krāšņumus izbaudīt, nesteidzīgi ceļoties gaisā kādā privātā gaisa balonā, kuru piloti šeit piedāvā 90 minūšu ilgu lidojumu aptuveni 300 metru augstumā.

Napas ieleja, Kalifornija, ASV

Kilometriem garas vīnogulāju takas, kas vijas cauri Napas ielejas gleznainajām ainavām, vēl apbrīnojamākas šķiet, veroties no augšpuses. Kad klāt vēla vasara, šim reģionam raksturīgie miglas vāli izklīst, un tālumā paveras skats pat uz Sanfrancisko pilsētu, kā arī līci. Napas ielejā rītausmā atpūtniekiem jau 30 gadus tiek piedāvāts stundu ilgs, nesteidzīgs lidojums gaisa balonā, pēc kura vietējā vīna darītavā iespējams nobaudīt vēlās brokastis ar šampanieti.

Francija

No Šampaņas vīna darītavām līdz pat Pireneju virsotnēm, Francijas daudzveidīgais reljefs balonu pilotiem ir gana aizraujošs izaicinājums, bet pasažieriem tas piedāvā baudīt brīnumainas ainavas. Nesot seno franču izgudrotāju vārdus, jau vairāk nekā 25 gadus kompānija "Montgolfier" piedāvā neaizmirstamus pārlidojumus karstā gaisa balonos visā valstī.

Serengeti Nacionālais parks, Tanzānija

Nemanāms skats uz savvaļas dzīvniekiem no putna lidojuma ļauj brīvi izbaudīt safari atmosfēru pavisam citā gaisotnē. Serengeti parka "balonu safari" ekskursijas piedāvā lidojumus virs Seroneras ielejas visa gada garumā. Tā ir mājvieta zebrām, žirafēm, nīlzirgiem, lauvām un leopardiem. Iespējams rezervēt arī īpašus lidojumus, lai no augšas vērotu ikgadējo gnu antilopju migrāciju. Agri no rīta, kad vējš ir labvēlīgs, bet dzīvnieki – visaktīvākie, gaisā paceļas ar īpaši klusiem gāzes degļiem aprīkoti gaisa baloni, kuri nemanāmi slīd virs koku galotnēm, ļaujot pilnībā izbaudīt Āfrikas burvību.


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
4.maija svētki Alūksnē  Alūksnes TIC
Atzīmējot Latvijas Neatkarības atjaunošanas dienu, š.g. 4.maijā Bānīša zemē svinēs jaudīgi jeb kā saka vietējie “ar pilnu tvaiku”. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.04.2024 - 20.04.2024 Rīgas Motormuzejam 35 Motormuzejs
Par godu Rīgas Motormuzeja 35 gadu jubilejai aicinām uz ieskandināšanas svinībām 20. aprīlī. | Skatīt vairāk
Padastes muiža - romantiska atpūta Estravel Latvia
2 naktis 2 personām, brokastis un 1 vakariņas, kā arī atpūtas piedāvājums - atpūta vienā no labākajām Igaunijas viesnīcām | Skatīt vairāk
no 335 EUR
Ekskursiju tūre Itālijā - no Rīgas Estravel Latvia
Lidojums no Rīgas, transfēri, 7 naktis 3* viesnīcā, puspansija un ekskursiju programma // 24.05.-31.05.2024. // Vietu skaits ierobežots | Skatīt vairāk
no 1299 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.50181818sec.