Tūrisma attīstība Grenlandē atklāj Arktikas maģiju

Apskatot populārāko tūrisma galamērķu sarakstus, droši vien būs grūti ieraudzīt kādu no Grenlandes nedaudzajiem ciematiņiem. Taču pēdējās desmitgades laikā Grenlande piedzīvo arvien lielāku ceļotāju pieplūdumu.

Dānijai piederošā teritorija, kura 2009. gadā ieguva jaunas politiskās autonomijas pilnvaras, iedvesmo tūristus, kuri vēlas pavadīt piedzīvojumiem bagātas un pavisam neikdieniešķas brīvdienas.

Grenlandē pavisam noteikti iespējams piedzīvot ekstrēmus laikapstākļus un šķērsot sarežģītu reljefu. Taču šīs zemes apmeklējums, visticamāk, varētu būt "piedzīvojums" arī jūsu maciņam – nokļūšana Grenlandē parasti izmaksā neiedomājami dārgi. Šeit nav ceļu, kas savienotu piekrastes pilsētiņas un ciemus, tādēļ jāizvēlas vai nu lidojums ar ne visai lēto aviokompāniju "Air Greenland", vai nu jāsēžas kādā ūdens transportlīdzeklī.

Ērtākais un, iespējams, lētākais veids, kā nokļūt Grenlandē, ir dienu gara tūre no Islandes uz Kulusukas salu Austrumgrenlandes piekrastē – tā izmaksā sākot no 477 eiro.

Izvēloties šādu ekskursiju, interesenti var nokļūt Kulusukas ciematā. Šeit dzīvo tikai 300 iedzīvotāji, taču tā vietējās īpatnības noteikti fascinēs daudzus. Kulusukā paveras ainava, kurā dominē spilgti krāsotas ēkas un neiedomājami klinšains reljefs.

Ekskursijas laikā iespējams iepazīties ar vietējo iedzīvotāju tradīcijām, folkloru un dzīvesveidu, kā arī apjaust, cik neskarta ir milzīgā Grenlande – 12. lielākā sauszemes teritorija pasaulē.


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.04.2024 - 30.04.2024 TUNISIJA no 295 EUR/pers!  Latvia Tours
Aprīļa beigas un maijs Tunisijā - laiks SPA un talasoterapijas procedūrām, siltiem saules stariem, pastaigām un ekskursijām! | Skatīt vairāk
no 295 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 29.03.2024 - 30.04.2024 Atlaides auto nomai Reunion salā Europcar
Izmanto 15% atlaidi savai auto nomai 2024. gada JŪNIJĀ Reunion salā! | Skatīt vairāk
Māra Upmane-Holšteine un Aigars Apinis Valmieras TIC
19.maijā pl.16.00 aicinām uz Stāstnieku Pēcpusdienu Akustikā kopā ar mūziķi Māru Upmani-Holšteini un aktieri Aigaru Apini. | Skatīt vairāk
40 EUR
3 dienas Romā un Vidusjūras kruīzs Estravel Latvia
9 naktis - 2 naktis Romā un 7 nakšu kruīzs ar MSC Vidusjūrā // Īpašais piedāvājums | Skatīt vairāk
no 1058 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::3.5247221sec.