Speciālistus šokē Lamanša kanālā izskalota tīģerhaizivs

Atradums Francijas krastos raisījis speciālistu izbrīnu – uz sēkļa izskalota smilšu tīģerhaizivs, kura parasti izvēlas daudz dziļākus un siltākus ūdeņus.

Vietējās varas iestādes apliecina, ka haizivs, kura atrasta beigta, svērusi no 200 līdz 300 kilogramiem un bijusi vismaz divarpus metrus gara. Pirms jūra to atkal ieskaloja dziļākos ūdeņos,  pirmdien, 2012. gada 13. augustā haizivi atrada tūristi.

"Cilvēka un smilšu tīģerhaizivs sastapšanās ir reta parādība, un tā nekad nenotiek Lamanša šaurumā," atzīst haizivju pētnieks Eriks Stefans. "Parasti tās var novērot Kolumbijas krastos, kā arī Austrālijas un Jaunzēlandes tuvumā, reizēm – arī Vidusjūrā."

"Šī suga pārtiek no zivīm un kalmāriem, un līdz šim nav zināms, ka tās uzbruktu cilvēkiem," atzina speciālists, kurš haizivi identificēja pēc policijas un tūristu uzņemtajiem fotoattēliem. Viņš minēja arī, ka smilšu tīģerhaizivis nav salīdzināmas ar vēršhaizīvim vai parastajām tīģerhaizivīm, kuras bieži vien tiek vainotas uzbrukumos cilvēkiem.

Kāds cits speciālists atzīst, ka notikušais ir "vēl jo vairāk pārsteidzoši tādēļ, ka šāda suga dzīvo dziļos ūdeņos".

Eksperti atzīst, ka haizivis tiek izskalotas krastā daudz retāk nekā vaļi, kuru plaušās ir gaiss, kura dēļ dzīvnieks pēc bojāejas mēdz uzpeldēt. Beigtas haizivis parasti mēdz nogrimt.

Citu sugu haizivju klātbūtne Francijas krastos tomēr nav tik reta parādība, kā varētu šķist – līdz šim šeit novērotas vairāk nekā 30 sugas.


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Kruīzs uz Visbiju, no Tallinas Estravel Latvia
Pirmatnīgā un neatkārtojamā - Gotlandes sala // Vietu skaits ierobežots, kruīzs no Tallinas // 2 naktis // | Skatīt vairāk
no 121 EUR
Klasiskās indiešu dejas koncerts Valmieras TIC
6.aprīlī plkst. 18.00 Līga Saukante aicina uz klasiskās indiešu dejas solokoncertu “Samvadita – Harmonija” Kocēnu Kultūras namā. | Skatīt vairāk
10 EUR
Programma ANTISTRESS Rehabilitācijas centrs Jaunķemeri
Ieelpot. Izelpot. Un ļauties, lai procedūrām bagātā programma ANTISTRESS Jūs ved 10 dienu ceļojumā prom no stresa atstātajām sekām - tuvāk | Skatīt vairāk
no 700 EUR
Pavasara tirgus Lietuvā Ignalinos rajono TIC
20.aprīlī no plkst.8. Ignalinas Laisves laukumā notiks pavasara gadatirgus! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.34289122sec.