Latvijas pilsoņi uz Brazīliju varēs ceļot bez vīzas

2012. gada 1. oktobrī stāsies spēkā Eiropas Savienības un Brazīlijas Federatīvās Republikas nolīgums par īstermiņa uzturēšanās vīzu režīma atcelšanu Eiropas Savienības pilsoņiem. Tas nozīmē, ka no 1. oktobra tiem Latvijas pilsoņiem, kuri Brazīlijā ieceļos tūrisma, privātā vai uzņēmējdarbības nolūkā, kā arī piedalīsies konferencēs, semināros un sporta sacensībās, nebūs jānoformē Brazīlijas ieceļošanas vīza, ja uzturēšanās laiks valstī nepārsniegs trīs mēnešus pusgada laikā.

Nolīgums neattieksies uz Eiropas Savienības un Brazīlijas pilsoņiem, kuru ieceļošanas mērķis ir nodarbinātība, darbs pētniecībā, stažēšanās, studijas vai sociālais darbs. Latvijas Republikas nepilsoņiem tāpat kā līdz šim ieceļošanai Brazīlijā ir nepieciešama vīza, ko var noformēt Latvijā akreditētajā Brazīlijas vēstniecībā Zviedrijā.

Ārkārtas situācijās konsulāro palīdzību Brazīlijā ir iespējams saņemt Latvijas goda konsulātos Sanpaulu, Natalā un Braziljā. Ārkārtas situācijā aicinām nekavējoties sazināties ar Ārlietu ministrijas Konsulārā departamenta diennakts dežurantu pa tālruni: +371 26337711 vai e-pastu: [email protected].

Nolīguma ratifikācijas procedūru pabeigšana un tā stāšanās spēka ir viena no Ārlietu ministrijas prioritātēm ES un Brazīlijas attiecību kontekstā. Ārlietu ministrija ir aktīvi veicinājusi līguma stāšanos spēkā - jautājums par nolīguma pēc iespējas drīzāku ratifikāciju tika uzrunāts visās tikšanās reizēs ar Brazīlijas amatpersonām gan divpusēji, gan ES ietvaros. Īpaši jāuzsver, ka ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs vizītes ietvaros Brazīlijā šī gada aprīlī, tiekoties gan ar Brazīlijas ārlietu ministru Antonio Patriotu (Antonio Patriota), gan Brazīlijas Deputātu palātas prezidija locekli Žūlio Delgado (Julio Delgaldo) aicināja Brazīlija pusi nekavēties ar ES – Brazīlijas vīzu atcelšanas nolīguma ratifikāciju.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Brauc ar skolēniem uz Bauskas novadu! Bauskas TIC
Izzini Bauskas novadu, brauc pavasara ekskursijā kopā ar klasi! | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.03.2024 - 30.03.2024 Lieldienas | Šokolādes muzejā Pūrē Tukuma TIC
30. martā, pulksten 12:00 Lieldienās Šokolādes muzejā Pūrē ir iespēja uzburt saldu, pārsteigumiem bagātu dienu! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienu brīvdienas Liepājā Liepājas reģiona TIB
Gaidot pavasari, Liepāja priecēs ar Lieldienu rotājumiem – svētku olām un čivinošiem putniem, kā arī lielus un mazus aicinās uz svētku pasākumiem. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 01.04.2024 Pavadi Lieldienu brīvdienas Jēkabpilī!  Jēkabpils novada TIC
Pavadi Lieldienu brīvdienas Jēkabpils novadā! Esi aktīvs, dodies dabā, apmeklē pasākumus! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.44432497sec.