Četri tūrisma objekti, kurus noteikti jāapmeklē Dublinā

Viena no vecākajām Eiropas pilsētām – Īrijas galvaspilsēta Dublina – ne tikai spējusi saglabāt savu vēsturisko un kulturālo identitāti, bet arī piedāvā mūsdienīgas izklaides iespējas visām gaumēm.

Pateicoties milzīgai bāru daudzvedībai, iepirkšanās iespējām, elegantiem restorāniem un viesmīlīgām āra kafejnīcām, var būt sarežģīti izlemt, ko īsti apskatīt Dublinā.

Lūk, četri iespējamie galamērķi tiem, kas vēlas ne tikai virspusēji iepazīt Īrijas galvaspilsētu, bet arī izbaudīt tās īpašo atmosfēru.

Ginesa noliktava

Šī ir ne tikai mājvieta populārākajam pasaules alum, bet arī visapmeklētākais tūrisma objekts visā valstī. 90 minūšu ilgā ekskursijā interesenti var iepazīties ar pasaulslavenā zīmola vēsturi, kā arī izpētīt alus tapšanas aizkulises.

Vecā Jameson tecinātava

"Jameson" ražotnes apmeklējums patiks tiem, kas dod priekšroku viskijam, nevis alum. Šeit iespējams gan uzzināt labākā īru viskija tapšanas noslēpumus, gan nobaudīt vēsturiski bagāto dzērienu, kurš tiek dēvēts par "Uisce beatha" jeb "dzīvības ūdeni".

Svētā Patrika katedrāle

Svētā Patrika katedrālei ir vairāk nekā 800 gadu sena vēsture – tā uzcelta 1191. gadā. Šī katedrāle pazīstama ar Georga Frīdriha Hendeļa oratorijas "Mesija" pirmatskaņojumu, turklāt angloīru izcelsmes satīriķis un esejists Džonatans Svifts reiz šeit bijis dekāns.

The Church bārs un restorāns

Bijušās Svētās Marijas baznīcas telpās pēc restaurācijas radīta unikāla izklaides vieta, kā arī ēstuve. Neatkārtojamas vitrāžas logos, ērģeles, kuras reiz spēlējis Hendelis, un citi, gadsimtiem seni elementi piešķir savdabīgu atmosfēru baznīcā iekārtotajam bāram, galerijas restorānam un naktsklubam. Daudzi ārzemju tūristi, kas labprāt nododas naktsdzīvei, izmanto iespēju apmeklēt šo izklaides vietu.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
4 personām - aktīva atpūta Igaunijā Estravel Latvia
1 nakts 4 personām aktīvās atpūtas kūrorta viesu mājā, brokastis un atpūtas piedāvājums | Skatīt vairāk
no 370 EUR
Būsim pazīstami Latgale, Sēlija! TAKA
Skolēnu ekskursijas Augšdaugavas novadā! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 12.04.2024 - 18.04.2024 Pastaigas vecpilsētā gida pavadībā Liepājas reģiona TIB
Katru sestdienu un svētdienu plkst. 12.00, gids ar zaļi sarkano Liepājas karodziņu rokās gaidīs pie koncertzāles “Lielais dzintars”. | Skatīt vairāk
Anitas Celmas izstāde Valmieras muzejā Valmieras TIC
No 2024. gada 6. aprīļa līdz 29. maijam Valmieras muzeja Izstāžu namā skatāma tekstilmākslinieces Anitas Celmas personālizstāde “Atgriešanās”. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.45948887sec.