Spānijas pilsētu Bunjolu pārņem ikgadējās tomātu kaujas

Tūkstošiem "tomātu dulluma" pārņemti vietējie iedzīvotāji un tūristi Spānijas pilsētā Bunjolā augustā nododas ikgadējām tomātu cīņām, pārklājot ielas ar koši sarkanu "biezeni".

Vairāk nekā 40 000 pārtikas kauju cienītāju, bruņojušies ar cīņas sparu un peldbrillēm, lai pasargātos no kairinošās tomātu sulas, augustā pulcējušies "Plaza Mayor" laukumā Bunjolas pilsētā Spānijas austrumos. Nav noslēpums, ka liela daļa šīs izklaides cienītāju pasākuma dienās nesmādē arī ievērojamu alkoholisko dzērienu daudzumu.

Vietējie iedzīvotāji no apkārtējo ēku balkoniem labprāt vēro uz ielām notiekošo un neskopojas arī ar savu artavu, ik pa laikam pasviežot kādu sulīgi sarkano pārtikas produktu, kas no bioloģijas perspektīvas patiesībā ir nakteņu dzimtas oga.

"Es vēl nemāku mest tomātus pietiekami ātri. Tas ir neprāts. Šis ir trešais gads, kad piedalos šajās cīņās," pieredzē dalās kāds sajūsmināts tomātu kauju cienītājs.

"Šī ir cīņa, kurā vienuviet sastopami traki cilvēki no visas pasaules. Pats labākais, ka neviens negūst ievainojumus," atzīst vēl kāds.

Tomātu cīņas jeb "Tomatina" katru gadu norisinās Bunjolā, auglīga reģiona centrā, kas atrodas 40 kilometrus uz ziemeļiem no piekrastes pilsētas Valensijas.

Sagaidāms, ka šogad "Tomatina" festivāls reģiona budžetā ienesīs aptuveni 300 000 eiro lielu peļņu, kas valsts ekonomiski grūtajā periodā ir samērā nozīmīgs devums.

Šāds festivāls pulcē interesentus jau kopš 1945. gada. Lai gan nav īstas skaidrības par pasākuma izcelsmi, visticamāk, ka tā saknes meklējamas 20. gadsimta četrdesmitajos gados, kad lielo tomātu ražu dēļ mētāšanās ar tiem kļuva par iecienītu rotaļu vietējiem bērniem.

Pasākums katru gadu piesaista arvien vairāk tūristu – pateicoties uzmanībai, kādu tam velta masu mediji no visas pasaules, 2012. gadā Bunjolas cīņās piedalās arī interesenti no Japānas, Dienvidkorejas, Austrālijas, Jaunzēlandes un Indijas.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Danču vakars ar Tautas mūzikas kopu Valmieras TIC
6.aprīlī plkst.18.00 Valmieras Kultūras centrā norisināsies Danču vakars kopā ar Tautas mūzikas kopu. | Skatīt vairāk
5 EUR
Publiskā ekskursija ar gidu Zeltiņos Alūksnes TIC
6.aprīlī pulksten 11:00 atvērtā ekskursija Kodolraķešu bāzē Zeltiņos ar gidu. | Skatīt vairāk
no 2.00 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.03.2024 - 31.03.2024 Lieldienu prieki lieliem un maziem Baltic Beach Hotel & SPA
Lieldienu svētdienā, 31. martā, aicinām apmeklēt ģimenes branču un nobaudīt plašo svētku gardumu klāstu. Mazos Lieldienu svinētājus gaida | Skatīt vairāk
Atklājam Turcijas sezonu! CelojumuBode.lv
Piedāvājumā mazcenas viesnīcas ar izlidošanu no Rīgas un Viļņas kā arī LUX viesnīcas ar vilinošām sezonas sākuma cenām... | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.90132189sec.