Sērfotāji Indijas okeānā nejauši sastop Šrilankas bēgļus

Kāda tūristu grupa, kas bija devusies sērfot, netālu no Ziemassvētku salas Indijas okeānā nejauši sastapusies ar kādu kuģi, uz kura klāja atradušies patvēruma meklētāji no Šrilankas.

Sērfotāji bija devušies Indonēzijai piederošo Mentavai salu virzienā, lai ķertu piemērotus viļņus, kad viņi pamanīja kādu izrūsējušu, apskādētu laivu. Kā izrādījās vēlāk, uz tās klāja atradās 48 bēgļi no Šrilankas – to skaitā sievietes, bērni un invalīds.

Patvēruma meklējumos devušies cilvēki savu ceļu bija uzsākuši pie Indijas krastiem, plānojot nokļūt Ziemassvētku salā, bet pēcāk – Austrālijā, taču viņu kuģim okeāna vidū beidzās degviela.

"Mēs ieraudzījām laivu, un domājām, ka arī uz tās klāja ir sērfotāji. Taču tad, kad jau aizpeldējām tai garām, pamanījām izmisušos cilvēkus," stāstīja kāds aculiecinieks.

"Tad šie ļaudis pacēla gaisā zīmes, uz kurām bija rakstīts: "Lūdzu, palīdziet, mēs esam Šrilankas bēgļi"."

Incidents noticis aptuveni tajā pašā laikā, kad netālu no Indonēzijas krastiem kāds kuģis, uz kura klāja bijuši 150 cilvēki, raidījis briesmu signālu.

Ticis noskaidrots, ka uz šī kuģa esot bijuši bēgļi, kas devušies uz Ziemassvētku salu.

Sešus no šiem cilvēkiem izdevies atrast uz kāda tirdzniecības kuģa klāja. Lai atrastu pārējos 144, tikusi izsludināta vērienīga meklēšanas operācija.

Bēgļi uz kuģa, kuru pamanīja sērfotāji, pasnieguši rokrakstā rakstītu vēstuli, kurā tikusi lūgta palīdzība nokļūt līdz Ziemassvētku salai. Viņi lūguši 2000 litrus dīzeļdegvielas un ūdens rezerves, kā arī pastāstījuši, ka devušies ceļā no Indijas jau 2012. gada 8. augustā.

Pēc tam, kad bēgļu kuģim beigusies degviela, tas 10 dienas dreifējis okeāna vidū. Izmisušie cilvēki lūguši neinformēt policiju, kā arī 500 ASV dolārus dīzeļdegvielas iegādei.

Tūristi, kas bija devušies sērfot, par notikušo nekavējoties informējuši Indonēzijas varas iestādes, kā arī bēgļiem iedevuši 10 kilogramus rīsu, dārzeņus, cigaretes un minerālūdeni.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Būsim pazīstami Latgale, Sēlija! TAKA
Skolēnu ekskursijas Augšdaugavas novadā! | Skatīt vairāk
Orientēšanās sezona sākas jau 16.aprīlī! Alūksnes TIC
Orientēšanās pasākumam HORIZONTS šogad lieli svētki - uzsākta 40.jubilejas sezona. Tiekamies jau otrdien, takās kas bija tik populāras! | Skatīt vairāk
no 2.00 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.04.2024 - 24.04.2024 MSC kruīzu izpārdošana līdz 23.04. Estravel Latvia
Atlaide vairāk kā 200 kruīziem šajā pavasarī un vasarā! 7 naktis - Vidusjūra, Ziemeļeiropa un Karību salas // rezervējiet līdz 23.04. | Skatīt vairāk
no 547 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 10.04.2024 - 30.04.2024 Nāc un mācies golfu - zaļās kartes kurss ! Jurmala Golf Club & Hotel
Jau sen esi vēlējies apgūt golfa spēles pamatus, etiķeti un noteikumus, bet visu laiku gaidi īsto brīdi! Īstais brīdis ir pienācis!Iegūsti zaļo | Skatīt vairāk
180 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.52501392sec.