Iepazīsti Palermo divās dienās

48 stundās ir iespējams izdarīt un ieraudzīt neticami daudz. Kopā ar Travelnews.lv iepazīsti vairākas pilsētas pasaulē, kuras var apceļot divās diennaktīs.

Dankans Garvuds (Duncan Garwood) apgalvo, ka rudens omulība Sicīlijas salas valdzinošās galvaspilsētas ielas padara dzīvīgākas, kuras ir vērts izpētīt.

Kādēļ doties tagad?

Vēsture, kultūra un opera padara Palermo par neatvairāmu un valdzinošu pilsētu. Rudens ir piemērots laiks, lai ielūkotos Palermo šaurajās ieliņās, kad tās iedzīvotāji pēc vasaras kūtruma lielā steigā atgriežas pilsētā un gaisa temperatūra patīkami atvēsina. Atsākas arī kultūras pasākumi ar operas izrādes "Madam Butterfly" atklāšanu 18. septembrī Massimo operas teātra ēkā .

Ierašanās

Aviokompānija Ryanair (www.ryanair.com) lido uz Palermo no Stanstedas lidostas (Londona), savukārt EasyJet (www.easyjet.com) lido no Gatvikas lidostas (Londona). Vislētākais pārvietošanās līdzeklis Palermo pilsētā līdz dzelzceļa stacijai ir vilciens - Trinacria Express. (no pulksten 5:45 līdz 22:05 kursē ik pēc 2 stundām; biļešu cena – 5,80 eiro). Alternatīva vilcienam ir Prestia e Comandè autobuss, kas kursē ik pēc 30 minūtēm. Ja izvēlaties autobusā braucienu, kas ilgst 45 minūtes, tad biļetes variet iegādāties autobusā par 6,10 eiro. Brauciens ar taksometru līdz centram izmaksā 45 eiro.

Reģistrēšanās viesnīcā

Domājams, ka Rihards Vāgners pabeidza savu operu "Parsifālā" viesnīcā Grand Hotel et Des Palmes (www.amthotels.it/despalmes). Šajā viesnīcā ir grandiozs 19. gadsimta jūgendstilā veidots vestibils un telpas ar elegantiem paklājiem. Divvietīgā istaba ar brokastīm šajā viesnīcā maksā sākot no 145 eiro.

Pirmā diena -pilsētas apskate

Sāciet ar karaliskās ģimenes rezidencē esošo muzeju Palazzo Reale (darba laiks darbdienās no pulksten 8:15-17:40, sestdienās no 8:15-13:00; ieeja 8,50 eiro). Pēc tam apskatiet Sicīlijas reģionālās valdības ēku – šī Normaņu pils ir mājvieta Palatinas kapelai (Capella Palatina), kas ir spoža 12. gadsimta kapela, izgreznota ar zelta mozaīkām. Pēc tam varat apskatīt Corso Vittorio Emanuele katedrāli (www.cattedrale.palermo.it), kuras darbalaiks katru dienu ir no pulksten 9:00-17:30 un ieeja ir bez maksas.

Turpiniet ar Corso Vittorio Emanuele kolonāžu apskati, virzoties uz Quattro Canti laukumu. Pagriezieties pa labi uz Via Maqueda un pa kreisi jūs redzēsiet Fontana Pretoria bagātīgo strūklaku ar virkni baseinu un nimfu. Tālāk dodieties uz Piazza Bellini, kurā atrodas divas no Palermo populārākajām baznīcām – La Mortana (kas gan pašlaik ir slēgta) un Chiesa Capitolare di San Cataldo (darbalaiks katru dienu no pulksten 9:30-12:30 un no 15:00-18:00; ieejas maksa 2,50 eiro).

Pusdienas

Nogaršojiet Palermo vietējos gardumus Touring kafejnīcā (darba laiks no pulksten 6:00-23:00). Šajā kafejnīcā ir iespēja nogaršot brīnišķīgus plaukstas izmēra arančīni (rīsu bumbas ar dažādu pildījumu; cena – 1,50 eiro), kā arī dienas īpašos piedāvājumus (5 eiro).

Otrā diena - svētdienas rīts: baznīcas apmeklējums

Chiesa di San Francesco d’Assisi ir viena no Palermo smalkākajām un graciozākajam klostera baznīcām. Tā ir dižena ar gotikas stilu - ar pārsteidzošu rozi baznīcas logā un baznīcas galveno portālu. Svētdienas mise notiek pulksten 7:30, pulksten 10:00, pusdienlaikā 12:00 un pulksten 17:30.

Pastaiga parkā

Gar krastmalu pie jūras Villa Giulia atrodas 19. gadsimta ainavu parks ar ēnainiem celiņiem un dārzu ainavām. Blakus - botāniskais dārzs (www.ortobotanico.unipa.it), kurā līdzās kaktusiem aug vīģes koki un palmas, kafijas augi un bambuss.

Nobeigums

Palermo dienvidrietumos atrodas Duomo di Monreale - Normaņu katedrāle (darbalaiks no pirmdienas līdz sestdienai no pulksten 8:30-12:45 un no pulksten 14:30-17:00, svētdienās no pulksten 14:30-17:00; ieeja bez maksas), kas ir viena no Sicīlijas lieliskākajiem šedevriem. Tā ir izgreznota ar greznām mozaīkām, savukārt uz augšējām sienām ir attēlotas Bībeles ainas. Ir vērts arī apskatīt blakus esošo klosteri (darbalaiks no otrdienas līdz sestdienai no pulksten 9:00-19:00, bet svētdienās un pirmdienās no pulksten 9:00-13:30; ieeja 6 eiro).


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 19.04.2024 - 25.04.2024 Nāc un sāc spēlēt golfu! Jurmala Golf Club & Hotel
Jau sen esi vēlējies apgūt golfa spēles pamatus, etiķeti un noteikumus, bet visu laiku gaidi īsto brīdi! Īstais brīdis ir pienācis!Iegūsti zaļo | Skatīt vairāk
180 EUR
️Tunisija😲 Neticamas cenas! Atlantic Travel
Aprīļa beigas un maijs Tunisijā - laiks atpūtai spa un talasoterapijai, siltas saules baudīšanai, aizraujošām ekskursijām un pastaigām gar silto | Skatīt vairāk
295 EUR
TUNISIJA no 295 EUR/pers!  Latvia Tours
Aprīļa beigas un maijs Tunisijā - laiks SPA un talasoterapijas procedūrām, siltiem saules stariem, pastaigām un ekskursijām! | Skatīt vairāk
no 295 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 03.04.2024 - 21.04.2024 Bērnu un jauniešu teātru festivāls Valmieras TIC
19. un 20. aprīlī Valmieras Viestura vidusskolā notiks XVII Latvijas bērnu un jauniešu teātru festivāls “..un es iešu un iešu!”. | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


SIXT Latvija
,


Siguldas novada TIC
,


Daugavpils TIC
,


Splendid Palace
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.57053304sec.