Viesnīcu grupa Rezidor sāk īstenot ambiciozu enerģijas taupības iniciatīvu

Rezidor, viena no straujāk augošajām viesnīcu ķēdēm pasaulē un "The Carlson Rezidor Hotel Group" biedrs, ir uzsākusi starptautisku enerģijas taupīšanas iniciatīvu – "Think Planet". Šīs programmas mērķis ir līdz 2016. gadam par 25% samazināt enerģijas patēriņu visās Rezidor grupas viesnīcās Eiropā, Āfrikā un Tuvajos Austrumos. Šobrīd grupa apvieno 70 valstis, kurās atrodas vairāk kā 330 Radisson Blu, Park Inn by Radisson, Hotel Missoni zīmolu viesnīcas, kā arī vēl 100 īpašumi attīstības stadijā.

Rīgā atrodas 4 Radisson Blu viesnīcas - Radisson Blu Hotel Latvija, Radisson Blu Elizabete Hotel, Radisson Blu Ridzene Hotel un Radisson Blu Daugava Hotel.

"Think Planet nostiprinās Rezidor pozīciju vadošo industrijas līderu vidū. Daudzās no mūsu viesnīcām jau ir ieviesti progresīvi un videi draudzīgie pasākumi un tagad mēs izplatām šo tendenci visos mūsu īpašumos, galvenokārt, koncentrējoties uz investīcijām, kuras būtiski ietekmēs enerģijas taupīšanas rezultātus", apgalvo Inge Huijbrechts, Rezidor Atbildīgās uzņēmējdarbības (Responsible Business) programmas direktore. "Tanī pat laikā, mēs šobrīd saskaramies arī ar ievērojamu enerģijas izmaksu palielināšanos vairākās valstīs un pieaugošajiem valdības nodokļiem par CO2 izmešiem. Skatoties nākotnē, samazinot enerģijas patēriņu, mēs maksimizēsim peļņu," piebilst Wolfgang M. Neumann, Rezidor vecākais viceprezidents un izpilddirektors.

Think Planet koncentrēsies uz dažādām aktivitātēm, lai enerģijas taupīšana viesnīcas ikdienas darbā kļūtu par ieradumu, vienmēr izslēdzot gaismu vai tehnisko aprīkojumu, ja tas netiek  lietots,  lietojot ventilāciju un gaisa kondicionierus ekonomiskajā režīmā un laicīgi novēršot jebkādas ar enerģijas patēriņu saistītas problēmas. Think Planet pamatā ir vienkārši un lēti risinājumi, piemēram, dienas gaismas un kustību sensori publisko telpu apgaismojumam, kondensētā ūdens atgūšana no gaisa kondicionieriem un brīdinājuma signālu uzstādīšana ledusskapjiem, savukārt ievērojamas investīcijas tiks ieguldītas, lai pilnībā pārietu uz energoefektīvu apgaismojumu visās viesnīcās, uzstādītu regulējamu ventilācijas sistēmu virtuvēs un optimizētu ēku vadības sistēmas un apkuri, ventilāciju un gaisa kondicionieru instalācijas. "Mēs koncentrējamies uz tādām energoefektivitātes investīcijām, kas atmaksātos 7 gadu laikā", skaidro Inge Huijbrechts. Enerģijas taupības rezultāti tiks uzraudzīti un pārbaudīti ar ikmēneša ziņojumiem par vides galvenajiem rādītājiem.

Būtisks enerģijas taupīšanas iniciatīvas faktors ir darbinieku iesaistīšanās. Vairāk kā 35 000 darbinieki piedalās šajā projektā un interesantās audio un video apmācībās tiek izglītoti par enerģijas taupīšanas iespējām ikdienas darbā.

Rezidor Atbildīgās uzņēmējdarbības programma tika aizsākta 1989.gadā un Think Planet ir jaunākā no aktivitātēm. 2001.gadā Rezidor bija pirmā starptautiskā viesnīcu ķēde, kas nāca klajā ar grupas mēroga programmu, kura balstījās uz trīs galvenajiem pīlāriem: viesu un darbinieku veselība un drošība, ētisko un sociālo normu respektēšana uzņēmumā un kaitīgās ietekmes uz vidi samazināšana. Rezidor aktīvi sadarbojas ar tādiem zīmoliem kā Green Key, atbalsta labdarības organizāciju Pasaules Bērnu Fonds (World Childhood Foundation) un ir parakstījis ANO Globālo līgumu (the United Nations Global Compact). 2010., 2011. un 2012.gadā Rezidor ir saņēmusi ASV ideju institūta "Ethisphere" apbalvojumu kā viena no Pasaules Ētiskākajām Kompānijām (the World’s Most Ethical Companies).

Vairāk informācijas interneta vietnē www.radissonblu.com


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Riga Reggae Acoustic Valmieras TIC
6.aprīlī pl.18.00 kultūrtlpa Akustika ielūdz uz sirsnīgu, mīlestības un miera pilnu vakaru pozitīvās regeja noskaņās ar apvienību RIGA Reggae | Skatīt vairāk
15 EUR
Kruīzs uz Visbiju, no Tallinas Estravel Latvia
Pirmatnīgā un neatkārtojamā - Gotlandes sala // Vietu skaits ierobežots, kruīzs no Tallinas // 2 naktis // | Skatīt vairāk
no 121 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 04.03.2024 - 03.04.2024 Bērni ceļo bez maksas! 2+2 ģimenei Estravel Latvia
Ģimenes atpūta Ēģiptē - 7 naktis, lidojums, transfēri, AI // 2 pieaugušajiem un 2 bērniem // | Skatīt vairāk
no 1700 EUR
Atklājam Turcijas sezonu! CelojumuBode.lv
Piedāvājumā mazcenas viesnīcas ar izlidošanu no Rīgas un Viļņas kā arī LUX viesnīcas ar vilinošām sezonas sākuma cenām... | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Dome Hotel
,


Rija Domus Hotel
,


SIXT Latvija
,


Estravel Latvia
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.15960884sec.