Iepazīsti Maskavu divās dienās

48 stundās ir iespējams izdarīt un ieraudzīt neticami daudz. Kopā ar Travelnews.lv iepazīsti vairākas pilsētas pasaulē, kuras var apceļot divās diennaktīs. Šoreiz ļaujies Maskavas valdzinājumam.

Kādēļ doties tagad?

Jau šomēnes aviokompānija easyJet cer lidot no Garvikas lidostas (Londona) uz Krievijas galvaspilsētu Maskavu, kas ir ļoti liela un fascinējoša pilsēta. Maskavā ir tādas ievērojamas vietas kā Kremlis, pilsētas sirdī atrodas nocietināts cietoksnis, kam savukārt blakus atrodas Svētā Bazila katedrāle. Aizceļojiet uz šo pilsētu pēc iespējas ātrāk, lai noķertu pēdējos saules starus un izbaudītu pilsētas kafejnīcas, pirms ziema pārsteidz šo pilsētu ar savu maģiju!

Orientēšanās pilsētā

Maskava ir ļoti liela pilsēta, kurā var viegli apmaldīties. Nepieciešams kaut nedaudz apgūt kirilisko alfabētu (vismaz, lai spētu izlasīt ielu nosaukumus). Maskavas upe sadala pilsētu divās daļās, bet vairums tūrisma apskates objektu atrodas Maskavas ziemeļos, kur atrodas arī Kremlis un Sarkanais laukums. Vislabākais pārvietošanās veids ir metro, it īpaši sastrēgumstundās. Jums reti var nākties gaidīt vilcienu ilgāk par divām minūtēm.

Reģistrēšanās viesnīcā

Ja nauda jums nav šķērslis, tad varat apmesties viesnīcā Ritz Carlton (www.ritzcarlton.com), kas atrodas lieliskā vietā, netālu no Sarkanā laukuma. Divvietīgā istaba šajā viesnīcā maksā sākot no 24 500 rubļiem (417,81 Ls) par nakti.

Lētāks variants ir apmešanās viesnīcā Mamaison Pokrovka (www.mamaison.com). Šī viesnīca pēc Maskavas standartiem ir ar visām ērtībām, kas atrodas netālu no Kitai Gorod metro stacijas. Divvietīgā istaba šajā viesnīcā maksā sākot no 9 000 rubļiem (153,48 Ls) par nakti, ieskaitot brokastis.

Protams, ir iespēja apmesties arī maciņam draudzīgākās viesnīcās, piemēram, Petrovka Loft viesnīcā (www.bit.ly/Moscheap), kas atrodas Maskavas centrā un piedāvā desmit standarta, bet modernas istabas ar kopējām, bet tīrām vannas istabām. Cena par nakti šajā viesnīcā iekļaujot brokastis ir sākot no 2 500 rubļiem (42,63 Ls).

Pirmā diena - pilsētas apskate

Sāciet pilsētas apskati ar Sarkano laukumu, kur carisma laikā tika izpildīti nāvessodi, padomju laikā notika parādes, un mauzolejā var apskatīt Vladimira Iļjiča Ļeņina mūmiju.

Aplūkojiet vienkāršo skvēra skaistumu pirms došanas uz Kitai Gorod metro staciju. Ejot gar Krievijas parlamentu, jūs nonāksiet atpakaļ pie Sarkanā laukuma no citas puses. Tālāk dodieties uz Maskavas galveno ielu un redzēsiet Maskavas pilsētas dibinātāja Jurija Dolgorukija statuju. Jūs nonāksiet līdz Puškina laukumam, no kurienes varat nokļūt līdz patriarha dīķiem, kur risinājās Mihaila Bulgakova romāna "Meistars un Margarita" galvenie notikumi.

Pusdienas

Patriarhu dīķu apkārtnē ir pāris kafejnīcas, kur var ieturēt pusdienas. Pēc Bulgakova romāna nodēvētā kafejnīca "Margarita" piedāvā bagātīgus krievu ēdienus, piemēram, pankūkas ar kaviāru un sālītu siļķi. Šajā kafejnīcā pusdienas izmaksā 750 rubļus (12,79 Ls).

Iepirkšanās

Ir vērts apmeklēt Yeliseyevsky lielveikalu, jo tas ir ievērojams ar carisma laika interjeru. Tur jūs varat iegādāties šņabi vai kaviāru. Kā jau daudzi veikali Maskavā, arī šis veikals ir atvērts 24 stundas diennaktī. Jābrīdina, ka nedrīkst eksportēt melno kaviāru, bet bez ierobežojumiem ir atļauts eksportēt sarkano kaviāru.

Otrā diena - svētdienas rīts: apmeklējiet baznīcu

Apmeklējiet Novodevichy klosteri (darba laiks no trešdienas līdz sestdienai no pulksten 10:00-17:00, ieeja bez maksas). Jūs varat apskatīt to no iekšpuses, bet nespēsiet arī atturēties no vilinājuma apmeklēt kapsētu (darba laiks katru dienu no pulksten 9:00-17:00, ieeja bez maksas), kurā redzēsiet milzum daudz vēsturisku cilvēku vārdus.

Pastaiga parkā

Netālu no Park Kultury stacijas atrodas Gorkija parks. Vēl pavisam nesen šis parks bija pamesta vieta, bet pateicoties Romāna Abramoviča atbalstam, parks tika izveidots par lielisku vietu, kur neatkarīgi no gadalaika var labi pavadīt laiku.

Nobeigums

Kremlis (www.kreml.ru/en) nav tikai politiskais spēks – tas ir arī Maskavas vēsturiskais centrs un šī ēka reiz kalpoja par visas pilsētas centru, kuru ieskāva mūra sienas. Kremlis ir atvērts katru dienu no pulksten 10:00-17:00, izņemot ceturtdienās un ieejas maksa ir 350 rubļi jeb 6,00 Ls. Ir vērts apmeklēt arī viskrāšņāko katedrāli Maskavā – Arhangeļa katedrāli.


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.04.2024 - 26.04.2024 Augšdaugava.Tūrisma sezonas atklāšana. TAKA
Augšdaugavas novada pašvaldības iestāde ‘’TAKA’’ aicina 26. aprīlī plkst. 10.00 apmeklēt tūrisma sezonas atklāšanas pasākumu. | Skatīt vairāk
Ekskursiju ceļojums - 𝐆𝐑𝐈𝐄𝐊̧𝐈𝐉𝐀! Latvia Tours
Pēc jaukā brauciena, tiem, kas Grieķijā vēlas uzturēties ilgāk, iesakām pagarināt savu atpūtu vienā no piedāvātajām Tasas salas viesnīcām. | Skatīt vairāk
no 1089 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 19.04.2024 - 25.04.2024 Nāc un sāc spēlēt golfu! Jurmala Golf Club & Hotel
Jau sen esi vēlējies apgūt golfa spēles pamatus, etiķeti un noteikumus, bet visu laiku gaidi īsto brīdi! Īstais brīdis ir pienācis!Iegūsti zaļo | Skatīt vairāk
180 EUR
Anitas Celmas izstāde Valmieras muzejā Valmieras TIC
No 2024. gada 6. aprīļa līdz 29. maijam Valmieras muzeja Izstāžu namā skatāma tekstilmākslinieces Anitas Celmas personālizstāde “Atgriešanās”. | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Krāslavas TIC
,


Ludzas novada TIC
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.52932sec.