Īslande tūristiem piedāvā īsteni ziemeļnieciskas izklaides

Došanās uz Īslandi rudens vai ziemas periodā mūsu platuma grādu iedzīvotājiem bieži vien nešķiet piemērotākais veids, kā pavadīt brīvdienas. Taču, iedziļinoties šīs ziemeļvalsts vilinošajos atpūtas un izklaižu piedāvājumos, iespējams, daudzi apsvērtu iespēju atvaļinājumu Vidusjūras zemēs aizstāt ar daudz ziemeļnieciskām brīvdienām.

Īslandes galvaspilsēta Reikjavīka pārsteidz ne tikai ar neiedomājami mājīgām kafejnīcām un provinciālajām ieliņām. Pastāv liela iespēja, ka diennakts tumšajā laikā starp muzeju, restorānu, bāru un klubu apmeklējumiem varēsiet apbrīnot arī ziemeļblāzmu – šī noslēpumainā dabas parādība šeit nav retums.

Ziema Īslandē, protams, ir tumšs gadalaiks, taču ne tik ļoti, kā varētu šķist. Decembrī un janvārī saule pie debess juma šeit parādās tikai pēc pulksten 11:00, bet noriet jau ap pusčetriem. Taču šogad tumsa ir tieši tas, kas daudzus tūristus vilina uz šo ziemeļu zemi – astronomi paredz īpaši spēcīgus kāvu uzliesmojumus.

Par spīti Īslandes ģeogrāfiskajām īpatnībām, klimats šeit nav daudz skarbāks, kā, piemēram, Somijas dienvidos. Vidējā temperatūra ziemā daudzos apvidos ir nedaudz virs nulles, un tikai reizēm salti vēji gaisu atdzesē līdz "divciparu" mīnus grādu temperatūrai.

Labi pazīstami Īslandes ģeotermālie SPA kūrorti un peldvietas. Viens no populārākajiem kūrortiem ir Zilā lagūna – tas novietots lavas laukā, kurā ūdeni uzsilda tuvumā esošā ģeotermālā spēkstacija. Mazāk pazīstami ir Reikjavīkas peldbaseini, kuri piedāvā lieliskas atpūtas iespējas tūristiem, piemēram, "Laugardalslaug" - šeit pieejamas karstās burbuļvannas, tvaika vannas un pat ūdens kalniņu atrakcijas, turklāt tas viss izmaksās ne vairāk kā 500 Īslandes kronas jeb nieka trīs eiro.

Tūristiem, kas izlēmuši doties uz Īslandi, noteikti maršrutā jāiekļauj kāds restorāns, kurā var izbaudīt vietējās delikateses – kūpinātu ziemeļbrieža gaļu vai fermentētu haizivs fileju. Tradicionāli pie šiem unikālajiem ēdieniem pasniedz glāzīti īpaša ķimeņu degvīna.


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.04.2024 - 21.04.2024 Liepājas restorānu nedēļa aicina Liepājas reģiona TIB
Liepājas ēdināšanas uzņēmumi visus ēdienu mīļotājus un gastronomijas entuziastus aicinās doties īpašā garšu ceļojumā Liepājas restorānu | Skatīt vairāk
Pavasara Vidusjūras kruīzi ar Costa Estravel Latvia
Vidusjūras kruīzs ar Costa / no Savonas uz Romu / 6 naktis / aprīlis - maijs / pilna ēdināšana | Skatīt vairāk
no 519 EUR
4 personām - aktīva atpūta Igaunijā Estravel Latvia
1 nakts 4 personām aktīvās atpūtas kūrorta viesu mājā, brokastis un atpūtas piedāvājums | Skatīt vairāk
no 370 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.04.2024 - 20.04.2024 Dzīvas mūzikas vakars  Park Hotel Latgola
Nobaudi vakaru restorānā "Plaza" ar grupu "Nostalgie"! Dzīva mūzika un Daugavpils ainava no viesnīcas 10. stāva papildinās nesteidzīgo atpūtas vakara | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.505934sec.