Iepazīsti Zalcburgu divās dienās

48 stundās ir iespējams izdarīt un ieraudzīt neticami daudz. Kopā ar Travelnews.lv iepazīsti vairākas pilsētas pasaulē, kuras var apceļot divās diennaktīs. Zalcburgas ikgadējais operas, teātra un klasiskās mūzikas festivāls piešķir papildu dzirkstelīti Mocarta dzimtajai pilsētai un mūziklam "Mūzikas skaņas".

Kādēļ doties uz šo pilsētu?

Zalcburga ir brīnišķīga pilsēta, kuru it īpaši vērts ir apmeklēt augusta mēnesī, kad pilsēta atdzīvojas pilnā sparā un notiek ikgadējais Zalcburgas festivāls (www.salzburgerfestspiele.at/en).

Daudziem noteikti šī pilsēta saistās ar Mocartu. Ir ļoti grūti iegūt biļetes uz vienu no galvenajām izrādēm – "Burvju flauta", bet, ja tomēr vēlaties redzēt kādu Mocarta izrādi, papētiet Mocarta dienas izrādes. Ikgadēja odziņa ir Hugo von Hofmannsthal Jedermann izrādes katedrāles laukumā. Papildu informācija par pasākumiem pieejama interneta vietnē Chttp://www.salzburgerfestspiele.at/en

Orientēšanās pilsētā

Pa pilsētu ir viegli pārvietoties, jo teritoriālā ziņā pilsēta ir ļoti kompakta. Ieteicams iegādāties Zalcburgas piedāvāto divu dienu biļeti (www.salzburg.info), kas sniedz iespēju ne tikai braukt ar sabiedrisko transportu bez maksas, bet par brīvu apmeklēt Zalcburgas populārākās apskates vietas. Biļete cena ir 34 eiro jeb 23,90 Ls un to var iegādāties tūrisma birojā vecpilsētā, Mocarta laukumā.

Reģistrēšanās viesnīcā

Viesnīca Auersperg atrodas Neustadas (Neustadt) vecpilsētā (www.auersperg.at) un tā ir ļoti moderna. Divvietīgā istaba šajā viesnīcā maksā sākot no 155 eiro jeb 108,93 Ls, ieskaitot brokastis.

Tiem, kam ir budžeta ierobežojums, var apmesties viesnīcā Motel One, (www.motel-one.com), kaut gan šī viesnīca atrodas nedaudz nostāk no pilsētas centra. Ar 5. un 8. autobusu iespējams no šīs viesnīcas aizbraukt līdz centram. Divvietīgā istaba šajā viesnīcā maksā sākot no 59 eiro jeb 41,47 Ls, savukārt zviedru galds vienam cilvēkam maksā 7,50 eiro jeb 5,27 Ls.

Diezgan grandioza ir Bristol viesnīca (www.bristol-salzburg.at), kurā vairāku gadu laikā ir apmetušies tādas personības kā Zigmunds Freids un Austrijas imperators Francis Jozefs. Divvietīgā istaba šajā viesnīcā maksā sākot no 225 eiro (158,13 Ls) par nakti, ieskaitot brokastis.

Pirmā diena - pilsētas apskate

Dodieties uz Neustadu (Neustadt), kur atrodas Svētā Sebastiana kapsēta, kurā dus daži no pilsētas visslavenākajiem dēliem un meitām, tai skaitā Mocarta radinieki. Tālāk dodieties uz dienvidiem gar Linzer Gasse ielu, kur redzēsiet ielā iebūvētas vara plāksnes – par piemiņu Otrā Pasaules kara laikā deportētajiem iedzīvotājiem.

Kad esat nonākuši līdz upei, nogriezieties pa labi un šķērsojiet Makarsteg tiltu, no kura paveras mīlnieku mīlestības apliecinājums - tūkstošiem atslēgu slēdzeņu. Virzienā uz dienvidiem, dodieties uz vecpilsētas šauro un galveno iepirkšanās ielu – Getreidegasse. Virzienā pa labi dodieties cauri Schatz-Haus pārejai uz mazu pārtikas tirgu - Universitätsplatz. Tad nogriezieties pa kreisi un turpiniet iet, līdz sasniedzat Residenzplatz, kur jūs ieraudzīsiet pilsētas grezno baroka stila katedrāli (www.salzburger-dom.at).

Nogriezieties dienvidu virzienā un šķērsojiet Kapitelplatz, tad pa trošu vagoniņu dodieties uz Hohensalzburg (www.salzburg-burgen.at) – milzīgu viduslaiku cietoksni.

Otrā diena - pēcpusdienā nedaudz kultūras

Pēc pusdienām apmeklējiet Modernās mākslas muzeju (www.museumdermoderne.at), kas ir atvērts katru darba dienu, izņemot pirmdienas, no pulksten 10.00 – 18.00, savukārt trešdienās līdz pulksten 20.00, ieejas maksa 8 eiro jeb 5,56 Ls. Amerikāņu mūziķim Džonam Keidžam veltītā izstāde ir atvērta līdz 7. oktobrim.

Pilsētas lejasdaļā noteikti ieraudzīsiet arī Panorāmas muzeju (www.salzburgmuseum.at), kas ir atvērts katru dienu no pulksten 9.00 – 17.00, ieejas maksa 3 eiro jeb 2,08 Ls. Šajā muzejā ir milzīgs daudzums mūzikla ’’Mūzikas skaņas’’ atribūtu, kā arī lielisks 19. gadsimtā uzņemts pilsētas skats no panorāmas.

Mocarta faniem noteikti jāapmeklē viņa dzimtā māja Getreidegasse ielā 9 (www.mozarteum.at). Darba laiks katru dienu no pulksten 9.00 – 17.30, ieeja 10 eiro jeb 6,95 Ls.

Nobeigums

Viesnīcā Sacher jūs atradīsiet Sacher kafejnīcu, kas ir dzimtene bagātīgai un izmeklētai šokolādes kūkai Sachertorte dzimtene. Gabaliņš kūkas šajā kafejnīcā maksā 4,90 eiro jeb 3,40 Ls.

Ja jums vēl nav gana, tad apmeklējiet Paul Fürst konditoreju (www.original-mozartkugel.com), kas ir dzimtene šokolādes, nugas un marcipāna konfektei Mozartkugel, kuras cena par trīs konfekšu iepakojumu ir 4 eiro jeb 2.78 Ls. Šim kārumam ir daudz atdarinājumu, bet vietējie iedzīvotāji apgalvo, Ka Paul Fürst konditorejā var iegādāties oriģinālas šīs konfektes (izgudrota 1980. gadā), kuras  esot vislabākās.

 

 

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienas Augšdaugavas novadā. TAKA
Augšdaugavas novada tūrisma objektu darba laiks Lieldienās. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.03.2024 - 31.03.2024 Liepājas restorānu nedēļa Liepājas reģiona TIB
Liepājas restorānu nedēļa norisināsies desmit dienas, divas nedēļas nogales – no 12. līdz 21. aprīlim un tajā piedalīsies 23 Liepājas | Skatīt vairāk
Daiļslidošanas sacensības  Valmieras TIC
No 6. līdz 7. aprīlim Valmieras Olimpiskā centra ledus hallē notiks starptautiskas daiļslidošanas sacensības “Wolmar Spring Cup 2024”. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 04.04.2024 Aktuālās izstādes Liepājā Liepājas reģiona TIB
Iepazīsties ar šī brīža aktuālajām izstādēm Liepājā – ieplāno un iedvesmojies! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.48275113sec.