Iepazīsti Berlīni divās dienās

48 stundās ir iespējams izdarīt un ieraudzīt neticami daudz. Kopā ar Travelnews.lv iepazīsti vairākas pilsētas pasaulē, kuras var apceļot divās diennaktīs. Šoreiz dodies uz Vācijas galvaspilsētu Berlīni.

Kādēļ doties uz šo pilsētu?

Vācijas galvaspilsēta Berlīne ir ideāla pilsēta, kurā kultūra nekad nenorimst, kā dēļ vien ir vērts apmeklēt šo skaisto pilsētu.

Pilsētas ceļvedis

Visi sabiedriskie transportlīdzekļi no Berlīnes lidostām un pilsētas robežās ir daļa no Berlīnes transporta pakalpojumu sistēmas (www.bvg.de). Berlīnes centrālajās A un B zonās biļete vienā virzienā maksā 2,30 eiro jeb 1,60 Ls un tā ir derīga divas stundas kopš tās iegādes brīža. Vienas dienas biļete A un B zonās maksā 6,30 eiro jeb 4,39 Ls.

Lai gan Berlīnē vairs nav Aukstā kara simbols – Berlīnes mūris, pilsēta joprojām iezīmē tās austrumu un rietumu daļas. Tādos bijušajos apgabalos kā Mitte un Prenzlauer Berg, atrodas vairums pilsētas apskates objektu, muzeju, nakts dzīve, kā arī, šeit joprojām atrodas labākie veikali un ievērojamākās vietas. Divas paralēlas ūdens līnijas  - Šprē upe un Landwehr kanāls ieskauj pilsētas centru. Apmeklējot Visit Berlin (www.visitberlin.com) biroju, kura darba laiks ir no pulksten 9.30 – 19.00, iespējams iegādāties divu dienu derīgu WelcomeCard (cena 17,90 eiro jeb 12,47 Ls), kas piešķir atlaides gan transportam, gan muzeju apmeklējumiem.

Apmešanās viesnīcā

Viesnīca ''Mani'' (www.hotel-mani.com) ar vienreizējiem tumšiem dekora elementiem piedāvā divvietīgo istabu sākot no 77 eiro jeb 53,66 Ls. Savukārt nedaudz uz austrumiem viesnīca Andel’s Hotel (www.vi-hotels.com/andels-berlin) piedāvā divvietīgo istabu par 103 eiro jeb 71,77 Ls un bāru 14. stāvā.

Pieczvaigžņu viesnīca Hotel Adlon (www.kempinski.com) atrodas apskaužamā vietā – Unter den Linden bulvārī un divvietīgā istaba šajā viesnīcā maksā sākot no 207 eiro jeb 144,24 Ls par nakti.

Pirmā diena - pilsētas apskate

Sāciet ar Unter den Linden bulvāra un Friedrichstrasse krustojuma apskati. Tā ir bijusī Berlīnes galvenā avēnija, kas ir atguvusi savu krāšņumu kopš atkalapvienošanās 1989. gadā. Tālāk dodieties virzienā uz rietumiem, lai apskatītu Brandenburgas vārtus – Berlīnes un visas Vācijas simbolu, kas attēlots uz Vācijas eiro monētām. Tālāk ir vērts ieturēt pauzīti un apstāties pie Eiropā nogalinātajiem ebrejiem veltītā pieminekļa, kas ir futbola laukuma lielumā un tā 2 711 betona kluči atgādina par holokaustu. Tālāk atrodas izstāde, kas sniedz drūmu ieskatu tā laika notikumos (www.stiftung-denkmal.de). Izstāde atvērta no otrdienas līdz svētdienai no pulksten 10.00 – 20.00, ieeja brīva.

Apmeklējiet terora topogrāfijas muzeju, kas atrodas starp bijušās SS un Gestapo pīšļiem (www.topographie.de; darba laiks no pulksten 10.00 – 20.00, ieeja brīva).

Tad atgriezieties atpakaļ pie Brandenburgas vārtiem un tiem pretī redzēsiet Vācijas otro lielāko pilsētas parku – Tiergarten, kas ir 520 akru liels. Viktorijas kolonna ir 19. gadsimta piemineklis, kas reiz kalpojis Prūsijas militārā spēka vajadzībām. Pie šī pieminekļa 2008. gadā savu uzrunu ir teicis arī ASV prezidents Baraks Obama.

Otrā diena - svētdienas rītā apmeklējiet baznīcu

Berlīnes Doma katedrāle ir piedzīvojusi atdzimšanu. 1994. gadā katedrāle tika bombardēta, 1905. gadā pārbūvēta un 1993. gadā pilnībā atvērta no jauna. Ieejas maksa šajā katedrālē ir 7 eiro jeb 4,88 Ls, bet svētdienas mise pulksten 10.00 ir bez maksas.

Nedaudz kultūras

Blakus Doma katedrālei atrodas Berlīnes sākotnējā kultūras rašanās vieta – Berlīnes muzeju sala. Pergamon muzejā, kura darba laiks katru dienu ir no pulksten 10.00 – 18.00 un ieeja ir 13 eiro jeb 9,06 Ls, atrodas izrakumos iegūtas Turcijas, Grieķijas un Irākas 19. gadsimta senlietas. Vecajā nacionālajā galerijā iespējams apskatīt tādu izcilu vācu mākslinieku darbus kā Kaspars Dāvids Frīdrihs, kā arī Monē un Manē mākslas darbus. Galerija ir atvērta katru dienu no pulksten 10.00 – 18.00 izņemot pirmdienas, kad tā ir slēgta un ceturtdienas, kad tā ir atvērta no pulksten 10.00 – 22.00, ieeja 8 eiro jeb 5,57 Ls. Savukārt Bodē muzejā (darba laiks katru dienu no pulksten 10.00 – 18.00, izņemot ceturtdienas, kad muzejs atvērts no pulksten 10.00 – 22.00, ieeja 8 eiro jeb 5,57 Ls) atrodas slēpti bizantiešu mākslas dārgumu krājumi.  Iegādājoties trīs dienu muzeju caurlaidi, ir iespējams apmeklēt jebkuru muzeju visā Berlīnes muzeju saliņā.

Nobeigums

Nokļūstiet atpakaļ laikā ar Īstsaidas galeriju (www.eastsidegallery.com), kas ir lielākā līdz mūsdienām saglabājusies Berlīnas mūra daļa, kas pastāvēja no 1961. līdz 1989. gadam. Gar Mühlen-strasse aptuveni 1,6 kilometru garumā stiepjas aizsargāts mākslas darbs, kurā attēloti 106 pārsteidzoši sienas gleznojumi.


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Svinam Vācijas futbola vasaru Europcar
Apvieno savu futbola braucienu ar apskates ekskursiju pa Vāciju! Mēs piedāvājam ekskluzīvu atlaidi visiem faniem, kas ceļo uz Vāciju, lai atbalstītu | Skatīt vairāk
Māra Upmane-Holšteine un Aigars Apinis Valmieras TIC
19.maijā pl.16.00 aicinām uz Stāstnieku Pēcpusdienu Akustikā kopā ar mūziķi Māru Upmani-Holšteini un aktieri Aigaru Apini. | Skatīt vairāk
40 EUR
Larnaka, Kipra. Aviobiļetes Estravel Latvia
Lidojums Rīga - Larnaka - Rīga // 1 x nedēļā // 7 naktis Kiprā // Pēdējā brīža cenas meklējiet ŠEIT | Skatīt vairāk
no 199 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.04.2024 - 29.04.2024 ️Tunisija😲 Neticamas cenas! Atlantic Travel
Aprīļa beigas un maijs Tunisijā - laiks atpūtai spa un talasoterapijai, siltas saules baudīšanai, aizraujošām ekskursijām un pastaigām gar silto | Skatīt vairāk
295 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::3.41882205sec.