Kukurūzas lauku labirinti, kuros nav grūti apmaldīties

Fermeri zina – kukurūzas lauku labirinta izveidošana ir lielisks paņēmiens, kā piesaistīt tūristus. Tas ir mākslas darba, izklaides parka un rudenīgu atrakciju apvienojums vienā objektā.

Mūsdienās gigantiskie labirinti top, izmantojot 21. gadsimta tehnoloģijas – tie tiek modelēti datorā, bet pēcāk – pārnesti uz lauka ar detalizētu karšu režģa un pat satelītnavigācijas sistēmu palīdzību.

Kraju ģimenes ferma – Lakombe (Kanāda)

Aptuveni sešus hektārus plašais labirints Albertas provincē Kanādā satur arī pasaulē lielāko QR jeb divdimensiju svītrkodu – pārlidojot šo fermu vairāku simtu metru augstumā, kodu var noskenēt ar viedtālruni, un acumirklī jūs nonāksiet tās mājaslapā.

Kraju ģimene ar labirintu veidošanu nodarbojas jau vismaz 13 gadus. "Mēs šķirstījām žurnālus, un pamanījām šos QR kodus – šķita, ka tie atgādina labirintus, tādēļ ķērāmies pie darba. Mūsuprāt, tas ir interesants jaunāko tehnoloģiju un vienas no senākajām graudaugu šķirnēm apvienojums."

Nepatīkamais moments labirinta izstrādes laikā bijis tad, kad ģimene izīrējusi helikopteru, lai paceltos gaisā un noskenētu jaunizveidoto QR kodu, taču tas nav bijis iespējams – problēma bijusi nepietiekamajā kontrastā starp zaļo labību un tumšajām takām.

Problēma gan drīz vien atrisināta, atbrīvojoties no nezālēm kukurūzas laukā.

Bagenstosu ferma – Šērvuda, Oregona (ASV)

Bagenstosu ģimene katru gadu kukurūzas labirinta rakstu saista ar kādu aktuālu notikumu – šogad, protams, tās ir ASV prezidenta vēlēšanas.

Blakus Baraka Obamas un Mita Romnija smaidošajām sejām kukurūzas lauku rotā uzraksts: "Vote!" ("Balsojiet!").

"Mēs vēlamies, lai visi cilvēki piedalītos vēlēšanās. Turklāt šāds motīvs uz kukurūzas lauka labi paliek atmiņā visiem, kas to ir redzējuši," atzina fermas saimnieki Darla un Džekijs Bagenstosi.

Redingu ferma – Čikaša, Oklahoma (ASV)

Vairāk nekā 14 hektāru lielais Redingu fermas labirints uzskatāms par lielāko šādu objektu Oklahomas štatā. Šogad tā tematika izpaužas kā mīlestības vēstule basketbola komandai "Oclahoma City Thunders".

Fermas īpašnieki lūguši atļauju izmantot komandas logotipu, pēcāk uz labības lauka to apvienojot ar dažādiem basketbola spēles elementu simboliem.

"Mēs gan nezinām, vai kāds no komandas ieradīsies apskatīt mūsu darbu, taču noteikti sagaidīsim viņus atplestām rokām – mēs ļoti mīlam "Thunders," atzina Nensija Redinga.

Šis labirints patiesībā atrodas sorgo laukā – tā ir kukurūzai līdzīga labība, kas labi pārcieš sausumu.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Izstāde "Laika dārzs" Valmieras muzejā Valmieras TIC
No 6. aprīļa līdz 29. maijam, Valmieras muzejā skatāma Birutas Jansones, Antras Galzones, Gitas Sirmās un Lailas Stradas mākslas darbu izstāde. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.04.2024 - 28.04.2024 Putnu vērošanas pārgājiens Veclaicenē! Alūksnes TIC
Vērosim putnus Peļļu dabas takā. Tikšanās vieta pie Ilgāja dabas mājas 27.aprīlī pulksten 10:00, šeit varēs atstāt arī auto. Koordinātes GPS 57 | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 19.04.2024 - 30.04.2024 Atpūtas ceļojumi uz Maljorku Atlantic Travel
Brīnišķīga vieta ar saviem ģimenes kūrortiem un klubiem 😎, klusām pilsētiņām un modernām viesnīcām 🌴, patīkamu subtropu klimatu un plašām | Skatīt vairāk
no 692 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 19.04.2024 - 26.04.2024 Lux Express Liepājas reģiona TIB
"Lux Express" no 2. maija uzsāks pasažieru komercpārvadājumus maršrutā Rīga-Liepāja. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.20573401sec.