Redīsu nakts un citi savdabīgi festivāli visā pasaulē

Rudens festivālu sezona pašlaik rit pilnā sparā, un "Oktoberfest" šajā laikā nebūt nav vienīgais masveida izklaižu pasākums, kas ik gadu priecē neskaitāmu apmeklētāju pūļus.

Dīvaināko festivālu sarakstā noteikti jāiekļauj redīsiem veltīta nakts un starptautiskā lidojošo cilvēku diena. Par visu sīkāk – turpinājumā.

Sakonas-Nakhonas vaska piļu festivāls

Oktobrī Taizemē tūristus priecē Sakonas-Nakhonas vaska piļu festivāls, vienlaikus iezīmējot budistu gavēņa noslēgumu. Provinces iedzīvotāji pulcējas svinīgā pasākumā, kurā sagaidāma vaska piļu procesija, laivu sacensības un dažādi, tradicionālā garā ieturēti priekšnesumi. Senāk šajā festivālā, izmantojot bišu vasku, tika radīti visdažādākie ziedi, kurus pēc tam pievienoja banānkoku stumbriem, taču mūsdienās no šī dabīgā materiāla tiek gatavotas pilis, tempļi un svētnīcas, demonstrējot vietējo amatnieku unikālās prasmes un talantus.

Apelsīnu kaujas

Apelsīnu kaujas Ziemeļitālijas pilsētā Ivreā patiesībā ir jau teju ierastā mētāšanās ar pārtikas produktiem jēdziena vistiešākajā izpratnē. Trīs dienu ilgajā kautiņā pilsētā nonāk ap 400 tonnām oranžo augļu, bet vietējie iedzīvotāji pārģērbjas, lai radītu viduslaiku kaujas atmosfēru. 

Redīsu nakts

Redīsu nakti svin decembrī – tā ir neskaitāmu, no lieliem, koši sarkaniem redīsiem gatavotu skulptūru izstāde, kas notiek tikai Oaksakas pilsētā Meksikā. Simtiem vietējo ļaužu cīnās par galveno balvu, turklāt uzvarētāju meistardarbu attēli tiek publicēti vietējā avīzē. Redīsu festivālu Oaksakas iedzīvotāji jau vairāk kā gadsimtu atzīmē reizē ar Ziemassvētku svinēšanu.

Pasaules ķermeņa apgleznošanas festivāls

Ik gadu Austrijā norisinās Pasaules ķermeņa apgleznošanas festivāls. Nedēļu ilgā plenērveida pulcēšanās uzskatāma par lielāko pasākumu, kas veltīts miesas apgleznošanas kultūrai un tās kopienām. Šeit no visas pasaules ierodas labākie mākslinieki, kas par audeklu izmanto cilvēka miesu, lietojot ne tikai ierasto otu vai sūkli, bet arī krāsu baloniņus un dažādas papildierīces. Gleznojumi parasti top uz sieviešu un vīriešu ķermeņiem, kuri pieteikušies brīvprātīgā kārtā.

Starptautiskais Bognoras cilvēku-putnu festivāls

Šis festivāls ir divu sacensību sērija, kas veltītas "lidojošajiem cilvēkiem" un ik gadu notiek Rietumsaseksā (Anglija). Savdabīgajā pasākumā piedalās neskaitāmi interesenti, kas, tērpušies krāšņos "spārnos", mēģina veikt pēc iespējas garāku lidojumu no ostas piestātnes, piezemējoties ūdenī. Šeit ierodas gan nopietni censoņi, kuri mērķa sasniegšanā ieguldījuši ne mazums laika, zināšanu un naudas, gan ļaudis krāšņos kostīmos bez nekādām izredzēm lidot, taču ar nolūku savākt līdzekļus labdarībai. Sākotnēji visiem, kas spēja nolidot vairāk kā aptuveni 45 metrus, tika piešķirta naudas balva 1 000 mārciņu jeb 870 latu vērtībā, taču mūsdienās summa sasniegusi vairāk nekā 26 000 latu par 100 pievārētiem metriem.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Kemperu noma Eiropā Estravel Latvia
Plānojot atvaļinājumu - Kemperu noma Eiropā! Jauns un aizraujošs ģimenes ceļojumam! | Skatīt vairāk
no 71 EUR
Laipni lūgti Šrilankā – smaidu valstī! Latvia Tours
Debesskrāpji un koloniālā stila savrupmājas, lielveikali un ielu tirdziņi, krāšņi Rietumu modes apģērbi un tradicionālās sarongas, ātri sporta | Skatīt vairāk
no 757 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.03.2024 - 31.03.2024 Liepājas restorānu nedēļa Liepājas reģiona TIB
Liepājas restorānu nedēļa norisināsies desmit dienas, divas nedēļas nogales – no 12. līdz 21. aprīlim un tajā piedalīsies 23 Liepājas | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienas Augšdaugavas novadā. TAKA
Augšdaugavas novada tūrisma objektu darba laiks Lieldienās. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.36311078sec.