Iepazīsti Sidneju divās dienās

48 stundās ir iespējams izdarīt un ieraudzīt neticami daudz. Kopā ar Travelnews.lv iepazīsti vairākas pilsētas pasaulē, kuras var apceļot divās diennaktīs. Austrālijas lielākā pilsēta piedāvā plašu klāstu, kā pavadīt laiku no rītausmas līdz saulrietam.

Orientēšanās pilsētā

Centrālā stacija iezīmē pilsētas centra dienvidu robežu, kas plešas līdz ķīniešu kvartālam un vairums Sidnejas debesskrāpjiem, kuri sniedzas līdz pat 3 kilometru augstumā. Rietumos atrodas Ostas tilts un vēsturiskais Klinšu rajons, savukārt austrumos Operas nams. Rietumos atrodas arī Darlinga osta, kas šodien kalpo kā ģimenēm draudzīga atpūtas vieta.

Apmešanās viesnīcā

Swissotel viesnīca (www.swissotel.com) ir pārsteidzoši klusa viesnīca, par spīti tam, ka tā atrodas centra rajonā. Viesnīca piedāvā gan jumta baseinu, gan džakūzī. Divvietīgā istaba maksā sākot no 299 dolāriem jeb 168,50 Ls par nakti. Vēl ļoti labā vietā atrodas senlaicīga viesnīca Park8 (www.8hotels.com), kura tikusi izpostīta un nu ir piedzīvojusi mūsdienīgas pārmaiņas. Standarta numuriņš maksā sākot no 175 dolāriem jeb 68,62 Ls (neieskaitot brokastis), kas naudas ziņā ir labs variants. Piemaksājot vismaz vēl 60 procentus, jūs varat iegūt atsevišķu numuriņu augšstāvā, kurā pieejams iPod, mikroviļņu krāsns un papildu dīvāns.

Jaunā Sidnejas osta (www.yha.com.au) viesnīcas biedriem piedāvā divvietīgo numuriņš sākot no 141 dolāriem jeb 79,46 Ls par nakti, ieskaitot brokastis.

Pirmā diena – apskates vērts

Vairums cilvēku apgalvo, ka uziet uz Sidnejas Ostas tilta var tikai par bargu naudu. Nav tiesa. Pa gājējiem paredzēto celiņu jūs varat iet par brīvu. Lai nokļūtu uz tilta, jums jāiet pa tilta kāpnītēm no Cumberland ielas puses. No tilta pilona, kas atrodas 87 metru augstumā iespējams baudīt pārsteidzošus skatus, kā arī šeit atrodas fascinējošs muzejs (www.pylonlookout.com.au), kas ir atvērts katru dienu no pulksten 10.00 – 17.00, biļetes cena 9,50 dolāri jeb 5,35 Ls.

Pilsētas apskate

Kad esat nokāpuši lejā no tilta, varat apskatīt arheoloģisko izrakuma vietu zem ostas. Pēc tam dodoties gar piekrastes līniju, lai apmeklētu Sidnejas vissenāko ēku– Cadman’s Cottage, kas atvērts katru dienu, izņemot pirmdienas, no pulksten 10.00 – 16.30, ieeja bez maksas. Savukārt Klinšu rajona centrā varat atrast labus pārtikas veikaliņus, kuru plauktos atradīsiet ne vienu vien gardumu.

Izmantojiet iespēju un par brīvu apmeklējiet Klinšu atklājumu muzeju, lai iegūtu nelielu priekšstatu par klinšu vēsturi. Muzejs atvērts katru dienu no pulksten 10.00 – 17.00.

Pēcpusdiena nedaudz kultūras

19. gadsimtā notiesātais arhitekts Francis Grīnvejs uzbūvēja Haidparka barakas (www.hht.net.au; biļetes cena 10 dolāri jeb 5,64 Ls, atvērts katru dienu no pulksten 9.30 – 17.00). Sākotnēji šī vieta tika izveidota, lai šeit turētu tikko ievestos, nestrādājošos notiesātos, kas laika gaitā kļuva par imigrācijas kazarmām un valdības biroju kompleksu, pirms tas tagad  kļuvis par  lielisku muzeju. Lai izstāstītu stāstu par transporta sistēmu un agrāko dzīvi notiesāto kolonijā, tiek izmantoti milzīgi sienas gleznojumi un skārienekrāni. Pēc tam varat riskēt un doties Haidparka dienvidu virzienā, kur jūsu cieņu izpelnītos Kara memoriāls. Alternatīva šim variantam ir Jaunās Dienvidvelsas mākslas galerija (www.artgallery.nsw.gov.au, atvērta no pulksten 10.00 – 17.00, ieeja bez maksas).

Otrā diena – baznīcas apmeklējums

Svētā Džeimsa baznīca (www.sjks.org.au, sestdienās atvērta no pulksten 7.30 – 16.00) ir apbrīnas vērta, kuras celtniecība tika pabeigta 1822. gadā un šī ir Sidnejas senākā vieta, kur līdz pat mūsdienām notiek dievkalpojums.

Pastaiga parkā

Viens no Sidnejas dārgumiem ir botāniskie dārzi – virziena rādītāji ir teicami, virs galvas lidinās kakadu un no Mrs Macquarie's Chair smilšu klints paverošais skats pār ostu ir iespaidīga izrāde. Ja esat paņēmis līdzi savus peldpiederumus, varat izbaudīt peldi Endrjū Boja Čārltona (Andrew Boy Charlton ) sālsūdens baseinā (www.abcpool.org, atvērts katru dienu no pulksten 18.00 – 20.00, ieeja 5,60 dolāri jeb 3,16 Ls), no kurienes paveras arī skats uz Woolloomooloo līča karakuģiem. Centieties apmeklēt šos dārzus vai atrasties netālu no tiem krēslas laikā, kad kokos mostas lidojošās lapsas un veic savu lidojumi pāri visai pilsētai.


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Izstāde "Laika dārzs" Valmieras muzejā Valmieras TIC
No 6. aprīļa līdz 29. maijam, Valmieras muzejā skatāma Birutas Jansones, Antras Galzones, Gitas Sirmās un Lailas Stradas mākslas darbu izstāde. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 23.04.2024 - 30.04.2024 ĒĢIPTE tikai no 339 EUR/personai! Latvia Tours
Kamēr ziema aiz loga vēl mēģina izspēlēt aprīļa jokus, aicinām siltā piedzīvojumā uz saulaino Hurgadu vai Šarmelšeihu! | Skatīt vairāk
no 339 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 23.04.2024 - 26.04.2024 Rallistu ielas stāsti Talsu novada TIC
25.aprīlī plkst. 18.00 bijušā PMK aktu zālē neformālā gaisotnē aicināti tikties visi rallija cienītāji, lai dalītos ar saviem stāstiem par | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 25.04.2024 - 01.05.2024 Aktuālās izstādes Liepājā Liepājas reģiona TIB
Iepazīsties ar šī brīža aktuālajām izstādēm Liepājā – ieplāno un iedvesmojies! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::2.07131505sec.