Iepazīsti Riodežaneiro divās dienās

48 stundās ir iespējams izdarīt un ieraudzīt neticami daudz. Kopā ar Travelnews.lv iepazīsti vairākas pilsētas pasaulē, kuras var apceļot divās diennaktīs. Brazīlijas ''brīnumainā pilsēta'' Riodežaneiro pat rudenī ir spilgta, dramatiska un tik vilinoša, kā nekad.

Orientēšanās pilsētā

Riodežaneiro ģeogrāfija padara šo pilsētu par vienu no visapburošākajām pilsētām. Tās apkaimi veido dažādas virsotnes un smailes, kalnos izveidoti apdzīvotie ciematiņi. Centra biznesa rajons ziemeļos sniedzas līdz Guanabara līcim, bet lielākā daļa vilinājuma atrodas pilsētas dienvidos.

Galvenais tūrisma birojs  Riotur (www.rioguiaoficial.com.br)  atrodas Kopakabana pludmales piekrastē.

Apmešanās viesnīcā

Izbijusi kafijas plantācijas savrupmāja, viesnīca Hotel Santa Teresa (www.santa-teresa-hotel.com) ir piedzīvojusi pārvērtības un mūsdienās tā priecē ar savām  tropiskajām cietkoksnēm, dizaineru darinātām mēbelēm un ar verandās pieejamiem šūpuļtīkliem. Divvietīgais numuriņš šajā viesnīcā maksā sākot no 270 mārciņām jeb 235,02 Ls par nakti.

Pie okeāna atrodas viesnīca Fasano (www.fasano.com.br), uz kuras sienām iespējams aplūkot ierāmētus autogrāfus un jūs sapratīsiet, ka esat nonācis labā sabiedrībā. Šajā viesnīcā mēdz apmesties  grupa Coldplay, Frensiss Fords Kopola, kā arī Madonna. Divvietīgais numuriņš šajā viesnīcā izmaksā sākot no 368 mārciņām jeb 320,32 Ls par nakti.

Viesu mājā At Bonita Ipanema (www.At Bonita Ipanema ) reiz dzīvojis mūziķis Antonio Karlos Jobims (Antonio Carlos Jobim). Kautrīgi dungojot viņa dziesmu ''The Girl from…'', izbaudiet viesu mājas krāsaino interjeru. Numuriņš ar brokastīm maksā sākot no 58 mārciņām jeb 50.49 Ls par nakti.

Pēcpusdienā nedaudz kultūras

2014. gada Pasaules kausa futbolā un 2016. gada Olimpisko spēļu gaidās, Rio notiek būvniecības darbi. Kopakabanas pludmales mērķis ir atbrīvoties no sliktā tēla ar jaunu attēlu un skaņu muzeju (www.mis.rj.gov.br), pie kura jau šā gada sākumā darbus sāka Ņujorkas arhitekti Dillers Skofidio (Diller Scofidio) un Renfro. Kamēr šis muzejs vēl nav atklāts, tā vietā apmeklējiet Instituto Moreira Salles, kur varat apskatīt mākslinieka Roberto Burle Marksa (Roberto Burle Marx) veidoto mūsdienu dārzu un keramikas fresku. Šajā ēkā notiek kultūras izstādes, sākot no filmu un mūzikas, līdz pat vizuālai mākslai.

Otrā diena – baznīcas apmeklējums

1775. gadā celtā baznīca Candelaria ar baroka fasādi ir pilsētas pirmā baznīca, kas ar pārtraukumiem darbojās līdz pat 19. gadsimtam. Baznīcas kaļķakmens kupols tika atsūtīts no Lisabonas. Baznīca svētdienās atvērta no pulksten 9.00 – 13.00, no pirmdienas līdz piektdienai no pulksten 7.30 – 16.00, sestdienās no pulksten 8.00 – pusdienas laikam, ieeja bez maksas.

Apskates vērts

Cukurgalvas kalns ir 396 metrus augsts, kas sniedz iespēju vērot izrādes cienīgus skatus no kalna atrašanās vietas – Guanabara līča. Lai nokļūtu līdz šai vietai, dodieties uz staciju, kas atrodas netālu no Praia Vermelha, un ar trošu vagoniņu (www.bondinho.com.br) brauciet kalna virsotnē. Darba laiks ir no pulksten 8.10 – 21.00, biļetes cena 16,30 mārciņas jeb 14,19 Ls. Visvilinošākos skatus ieteicams vērot no kalna virsotnes saulrieta laikā, kad pilsētu pārklāj zeltaina blāzma.

Noteikti izbrauciet

Bruģētās ielas, krāsainie savrupnami, rosība kafejnīcās un ļaužu čalas 19. gadsimta sliežu vagoniņos veido Rio vietējās pilsētas Santa Teresa šarmu. Vispopulārākais nokļūšanas veids līdz šai pilsētai ir spilgti dzeltenie ''Bonde'' sliežu vagoniņi, kas atiet no Carioca stacijas līdz Largo dos Guimaraes stacijai, pa ceļam braucot pa 18. gadsimta gaisa tiltu. Biļetes vienā virzienā maksā sākot no 0,20 pensiem jeb 0.26 santīmiem.

Pastaiga parkā

Kādēļ doties pastaigā pa parku, ja ir lietus mežs? Stāvo Tijuca mežu veido ūdenskritumi, savvaļa, taciņas un, protams, ''tā'' statuja. Korkovado kalns, kurā atrodas 710 metrus augsta Kristus Pestītāja statuja ir lielākais šī kalna krāšņums. Ja pastaiga ar kājām līdz kalnam šķiet pārāk biedējoša, tad brauciet ar vilcieniņu, kas caur lietus mežu dodas tiešu uz šo kalnu no Cosme Velho vilcienu stacijas (www.corcovado.com.br). Noteikti apbruņojieties pacietību stāvēt  rindās; vilcieniņš kursē katru dienu no pulksten 8.30 – 19.00, biļetes cena turp un atpakaļ ir 13,30 mārciņas jeb 11,58 Ls.



KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.04.2024 - 22.04.2024 Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS” Trakai TIC
Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS” | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 19.04.2024 - 26.04.2024 Lux Express Liepājas reģiona TIB
"Lux Express" no 2. maija uzsāks pasažieru komercpārvadājumus maršrutā Rīga-Liepāja. | Skatīt vairāk
Orientēšanās sezona sākas jau 16.aprīlī! Alūksnes TIC
Orientēšanās pasākumam HORIZONTS šogad lieli svētki - uzsākta 40.jubilejas sezona. Tiekamies jau otrdien, takās kas bija tik populāras! | Skatīt vairāk
no 2.00 EUR
Atpūta un Gardēžu vakariņas Igaunijā Estravel Latvia
1 nakts 2 personām, brokastis un vakariņas Michelin ceļvedī ieteiktā restorānā, kā arī spa piedāvājums // līdz 31.05. | Skatīt vairāk
no 225 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.75353503sec.