Miljoniem viesnīcu istabu visā pasaulē pakļautas uzlaušanas riskam

Kāda interneta vietnes Youtube.com lietotāja publicētajā videomateriālā redzams, kā nepilnas sekundes laikā iespējams uzlauzt līdz šim par drošām uzskatītas slēdzenes, kādas izmantotas tūkstošiem viesnīcās visā pasaulē.

Patiesībā informācija par šo durvju slēdzeņu atmūķēšanu brīvi pieejama internetā, tādēļ ir pamats uzskatīt, ka uz doto brīdi pretlikumīga iekļūšana daudzu viesnīcu numuros nesagādā daudz problēmu jau simtiem tehnoloģiju pazinēju visā pasaulē.

"Sekojot instrukcijām zemāk attēlotajā diagrammā, ikvienam iespējams izveidot savu viesnīcu durvju "atvēršanas marķieri"," drošības eksperts Metjū Jakubovskis raksta savā blogā, piebilstot, ka nevēlas atklāt sīkākas detaļas, kā šāds rīks darbojas.

Šis bloga ieraksts acumirklī iemantojis neizmērojamu popularitāti tehnoloģiju forumu lietotāju vidū.

Marķieris, kāds redzams zemāk apskatāmajā videomateriālā, ļauj uzlauzt zīmola "Onity" slēdzenes, kas ir ne visai dārgas un tiek lietotas 22 000 viesnīcu 115 valstīs. Taču apdraudētas ir ne tikai viesnīcas – šādas slēdzenes plaši izmantotas izglītības, korporatīvajās un pat militārajās ēkās.

"Onity" slēdzeņu apakšpusē atrodas pieslēgvieta, kura tiek lietota, lai atļautu piekļuvi viesnīcu personālam – tieši šī ir šo slēdzeņu "vājā vieta".

Sākotnēji "Onity" slēdzeņu uzlaušanai tika radīta lielizmēra ierīce. Uzzinot par slēdzeņu defektu, ražotājs sāka piedāvāt uzlabotu produkta versiju, taču papildus izmaksu dēļ daudzi viesnīcnieki tā arī nenomainīja esošās slēdzenes. Turklāt šķita, ka nebūtu grūti pamanīt personu, kas centīsies durvis uzlauzt, izmantojot milzīgo ierīci.

Tādēļ Jakubovskis pēc mazākas ierīces – "uzlaušanas marķiera" – parādīšanās nolēmis par to informēt plašāku sabiedrību, lai brīdinātu viesnīcniekus par iespējamajiem drošības pārkāpumiem.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.03.2024 - 20.04.2024 Pavasara tirgus Lietuvā Ignalinos rajono TIC
20.aprīlī no plkst.8. Ignalinas Laisves laukumā notiks pavasara gadatirgus! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 10.04.2024 - 20.04.2024 Restorānu nedēļa aicina garšu ceļojumā Liepājas reģiona TIB
Liepājas restorānu nedēļa norisināsies no 12. līdz 21. aprīlim un tajā īpašās ēdienkartes piedāvās 23 Liepājas restorāni un kafejnīcas. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.04.2024 - 23.04.2024 Sama modināšanas svētki Koknesē Aizkraukles novada TIC
Tradicionālie Sama modināšanas svētki Koknesē norisināsies 10. un 11.maijā. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 02.04.2024 - 20.04.2024 Grieķijas valdzinājums! Latvia Tours
Ekskursiju ceļojums "GRIEĶIJAS VALDZINĀJUMS" 12 dienas! Atpūta un pelde Jonijas jūras Korintas līcī, Vuliagmeni ezerā, termālajos baseinos | Skatīt vairāk
no 689 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.2195859sec.