Tūrists kalna virsotnē atrod pirms 40 gadiem atstātu zīmīti

Pārgājiena laikā kādam tūristam Kalifornijā izdevies atrast nelielu metāla kārbiņu, kas bijusi uzmanīgi paslēpta pret klinti kalna virsotnes tuvumā. Pārsteidzošā kārtā tajā atradusies zīmīte, kas tur glabājusies jau vairākus desmitus gadu.

2012. gada septembrī 69 gadus vecais Lerijs Raits kopā ar savu dēlu un mazdēlu bija devušies 11 dienu ilgā pārgājienā pa Sekvojas Nacionālo parku. Viņu atrastajā kārbiņā ievietotā zīmīte satur lakonisku vēstījumu: "Tims Teilors uzkāpa šajā virsotnē trešdien, 1972. gada 17. augustā. Vecums – 13 gadi. Ja kāds atrod šo zīmīti, lūdzu, atrakstiet man." Lapiņas apakšpusē Teilors bija norādījis savas dzīvesvietas adresi Flintridžas pilsētā Kalifornijā.

Kalna virsotne, kur bijusi novietota kārbiņa ar zīmīti, esot grūti aizsniedzama – uzkāpšana tajā prasa vairākas dienas. Metāls bijis sarūsējis tā, ka kārbiņu esot bijis grūti pamanīt, taču zīmīte saglabājusies gandrīz ideālā stāvoklī.

Atgriežoties mājās, zīmītes atradējs centās sazināties ar Timu Teiloru, taču neveiksmīgi – Teilora norādītajā adresē Raits sastapies ar citiem iemītniekiem, kuriem par zīmītes autora gaitām nekas nav bijis zināms. Vēl jo vairāk – noskaidrojās, ka Flintridžā nedzīvo neviena persona ar šādu vārdu.

Taču brīnumainā kārtā par zīmītes atrašanu pats tās autors izlasīja laikrakstā "Los Angeles Times" un drīz pēc tam nolēma sazināties ar Raitu. Izrādās, ka 53 gadus vecais Teilors, kurš šobrīd ir tiesnesis Sandjego, 1972. gada augustā nolēmis iekarot vietējo virsotni, tur atstājot liktenīgo zīmīti. Viņš neslēpj savu pārsteigumu un atzīst, ka nekad nav cerējis, ka kāds jebkad varētu atrast viņa vēstījumu.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.04.2024 - 22.04.2024 Itālijas ezeru burvība Latvia Tours
Itālijas ezeru reģiona skaistums, brīnišķīgs klimats, svētvietu noslēpumainība iespaidīgās vietās, ir tikai daži no šī neaizmirstamā maršruta | Skatīt vairāk
no 1299 EUR
4 personām - aktīva atpūta Igaunijā Estravel Latvia
1 nakts 4 personām aktīvās atpūtas kūrorta viesu mājā, brokastis un atpūtas piedāvājums | Skatīt vairāk
no 370 EUR
Jaunie pavasara atpūtas ģalamērķi Estravel Latvia
Ieskatieties - sākas pavasara ceļojumu galamērķu izpārdošana! Tunisija, Grieķijas salas, Albānija... | Skatīt vairāk
no 369 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 10.04.2024 - 20.04.2024 Restorānu nedēļa aicina garšu ceļojumā Liepājas reģiona TIB
Liepājas restorānu nedēļa norisināsies no 12. līdz 21. aprīlim un tajā īpašās ēdienkartes piedāvās 23 Liepājas restorāni un kafejnīcas. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.60507798sec.