Japāņu tūrists mēnesi dzīvo dzelzceļa stacijā Ķīnā

Kāds japāņu tūrists, kurš viesošanās laikā Ķīnā bija nozaudējis savu kabatas portfeli un pasi, gandrīz mēnesi naktis pārlaidis dzelzceļa stacijā Fužo pilsētā, Fudžjanas provinces galvaspilsētā.

46 gadus vecais vīrietis bija izlēmis nelūgt palīdzību vietējiem, tā vietā iekārtojot guļvietu dzelzceļa stacijā – viņš bija norūpējies, ka viņu varētu uzskatīt par ubagu.

Teruhiko Matsumoto, kurš Ķīnā bija ieradies no Japānas pilsētas Akaši, ievēroja labsirdīgi ļaudis, kuri viņam sniedza pārtiku un apģērbu.

Matsumoto bija ieradies Ķīnā, lai apciemotu kādu draugu. Drīz vien draugs atgriezās Japānā, un nu ceļotājs bija palicis viens – turklāt bez pases un maka.

Svešajā zemē nonākušais Matsumoto, kurš neprot ne ķīniešu valodu, ne angļu, apmetās tuvējā dzelzceļa stacijā, naktis pārlaižot blakus kādam krūmājam.

Drīz viņu pamanīja vietējie iedzīvotāji, piedāvājot vīrietim ēdienu un ūdeni. Kāds no viņiem, cerībā palīdzēt nelaimē nonākušajam, sazinājās ar vietējo laikrakstu.

Reportieris, kurš 2012. gada 6. oktobrī pirmoreiz sastapās ar izmisušo Matsumoto, viņu raksturoja kā "nedaudz netīru, taču labā garastāvoklī". Drīz vien tika pārvarēta arī valodas barjera, iesaistot kādu vietējo, kurš saprot iebraucēja dzimto valodu.

Kā vēlāk noskaidrojās, neapskaužamajā situācijā nonākušais Matsumoto bija nolēmis klaiņot cerībā, ka kāds viņu sāks meklēt.

Izmantojot tulku, Matsumoto izteica pateicību laipnajiem ļaudīm, kas viņam palīdzēja, kā vien varēja. "Šeit ļaudis ir ļoti draudzīgi. Viņi man pasniedza ēdienu tieši pusdienlaikā," viņš teica. "Es nekad to neaizmirsīšu."

Reportieris, kurš sākotnēji atrada Matsumoto, solās viņam palīdzēt nokļūt atpakaļ Japānā jau tuvākajā laikā.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.03.2024 - 02.04.2024 Jautrās Lieldienas Katiņkalnā  Alūksnes TIC
1. aprīlī 14.00 Veclaicenes pagasta “Katiņkalnā” Jautrās Lieldienas – April, april! Ripināsim, krāsosim olas un brauksim ar Pupsikbāni! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 01.03.2024 - 29.03.2024 Ģimenes Lieldienu atpūta Jūrmalā! Estravel Latvia
Pēdējās vietas! - rezervējiet atpūtu pavasara svētkos un izvēlieties DĀVANU no viesnīcas! // 2 naktis ģimenei + atpūtas piedāvājums + izvēlētā | Skatīt vairāk
no 450 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienu pasākumi Alūksnē! Alūksnes TIC
Alūksnes novadā Lieldienās iedzīvotājus un viesus priecēs daudzveidīgi un koši svētku pasākumi, kuros būs iespēja spēlēt jautras spēles, krāsot | Skatīt vairāk
JAUNUMS! 𝐄𝐕𝐈𝐉𝐀𝐒 𝐒𝐀𝐋𝐀  Latvia Tours
Ceļotāji izvēlas Eviju, lai izvairītos no tūristu burzmas un izbaudītu vietējo kultūru. Šeit tūristiem tiek sniegta autentiska grieķu pieredze. | Skatīt vairāk
no 539.00 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.41314292sec.