5 galamērķi, kur baudīt neaizmirstamas ekskursijas uz ūdeņiem

Aviotransports, dzelzceļš un automašīnas, protams, lieliski noder, lai nokļūtu vēlamajā galamērķī, taču visīstāko ceļotprieku reizēm var sagādāt tieši lēnīgs brauciens pa ūdeņiem. Piemēram, slīdēšana cauri tropu lietus mežam pa Mekongas upi Kambodžā, klausoties eksotisko putnu tērzēšanā, vai nemanāma, taču droša pielavīšanās polārlāču baram Svalbārā, Norvēģijā iespējama tikai apstākļos, kad ceļš tiek mērots, pārvietojoties pa ūdeni.

Nīla, Ēģipte

Kādēļ gan Nīlas vēsturisko ieleju apskatīt no braucoša vilciena, ja iespējams baudīt nesteidzīgu kruīzu pa leģendāro upi? Ceļošana pa seno cilvēces "vēstures koridoru" mērenā tempā, piestājot, lai apskatītu gadsimtiem senos faraonu tempļus, ir labākais veids, kā smelties Nīlas pilnību. Laivu ekskursijas visbiežāk tiek piedāvātas starp Luksoras un Asvanas pilsētām – tās parasti ilgst trīs vai četras dienas.

Franču Polinēzija

Nav šaubu, ka sapņu brīvdienas iespējams pārvērst realitātē uz teju jebkuras no šīm idilliskajām tropu saliņām, taču īsto Franču Polinēzijas burvību var izbaudīt tikai uz kāda kruīza vai prāmja klāja. Lai gan šo zemi vieno lekna tropu flora un akvamarīna krāsas ūdeņi piekrastē, katra no salām spēj piedāvāt ko īpašu – sākot ar vaniļas plantācijām un beidzot ar seno polinēziešu tempļiem.

Svalbāra, Norvēģija

Polārlāču, valzirgu, ziemeļbriežu, roņu un vaļu populācijas nomaļajā, Norvēģijai piederošajā Svalbāras arhipelāgā piesaista ne mazums tūristu. Labākais veids, kā šeit vērot arktikas faunu un sajust unikālu nošķirtību no ārpasaules, ir došanās ekskursijā uz kāda kuģa klāja, turklāt, piemēram, apmešanās kempingos šajā attālajā reģionā nav izplatīta 400 kilogramus smago polārlāču aktīvas "rosīšanās" dēļ. Kruīzu līniju galapunkti pārsvarā koncentrējas Špicbergenas salā.

Mekongas upe, Kambodža un Vjetnama

Pārvietošanās pa Dienvidaustrumāziju var sagādāt ne mazums rūpju – īpaši, ja nākas ceļot pārpildītā vilcienā vai autobusā, izbaudot ik katru ceļa grambu. Tā vietā var izmantot lielisku alternatīvu – relaksējošu tūri pa Mekongas upi starp Siemreapu Kambodžā un Hošimiņu Vjetnamā. Nesteidzīgā brauciena ietvaros var nokļūt ne vien tūristu izdaudzinātos objektos katrā maršruta galā, bet arī paspēt paviesoties Kambodžas galvaspilsētā Pnompeņā, apciemot neskaitāmus ciematiņus un iepirkties "peldošajos tirdziņos".

Grieķijas salas

Simtiem vientuļu saliņu, kas "izkaisītas" vizuļojošajā Egejas jūrā, tā vien gaida tūristus, kas vēlas izbaudīt Grieķijas burvību visā tās pilnībā. Bez kāpšanas uz kāda kruīza kuģa, prāmja vai cita ūdens transportlīdzekļa, izbaudīt mazo saliņu šarmu ir teju neiespējami. Roda un Delosa ceļotājus sagaida ar sengrieķu drupām, Skopelosa piedāvā līdz šim nepieredzētus pārgājienus, bet Santorini ļauj baudīt pasakaini krāšņos skatus uz Egejas jūru. Iespēju, lai apceļotu saliņas, ir vairāk nekā pietiekami – GreekFerries.gr piedāvā pārskatāmu kopsavilkumu par prāmjiem, kruīziem un citām transporta iespējām šajā reģionā.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Plāno kāzas Bauskas novadā! Bauskas TIC
Iedvesmojies populārākajām laulību slēgšanas vietām Bauskas novadā! | Skatīt vairāk
Būsim pazīstami Latgale, Sēlija! TAKA
Skolēnu ekskursijas Augšdaugavas novadā! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.04.2024 - 24.04.2024 MSC kruīzu izpārdošana līdz 23.04. Estravel Latvia
Atlaide vairāk kā 200 kruīziem šajā pavasarī un vasarā! 7 naktis - Vidusjūra, Ziemeļeiropa un Karību salas // rezervējiet līdz 23.04. | Skatīt vairāk
no 547 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 19.04.2024 - 30.04.2024 Atpūtas ceļojumi uz Maljorku Atlantic Travel
Brīnišķīga vieta ar saviem ģimenes kūrortiem un klubiem 😎, klusām pilsētiņām un modernām viesnīcām 🌴, patīkamu subtropu klimatu un plašām | Skatīt vairāk
no 692 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.16233897sec.