5 tūrisma objekti, kas pārsteidz ar rekordlieliem izmēriem

Tendence uz arvien lielāku ēku, priekšmetu, pieminekļu un citu struktūru radīšanu cilvēci pavadījusi jau kopš aizvēsturiskiem laikiem, turklāt mūsdienās sapnis par vairāku kilometru augstiem debesskrāpjiem ir tikai laika jautājums.

Taču ne visiem zināms, ka, piemēram, pasaulē lielākais peldbaseins meklējams Dienvidamerikā, bet lielākā šokolādes figūra svara ziņā pārspēj pat kravas automašīnu.

Globuss, Ņujorka (ASV)

Ņujorka neapšaubāmi ir iespaidīgu izmēru objektu galvaspilsēta – šeit atrodama pasaulē lielākā grāmatnīca ("Barnes & Noble") un lielākais universālveikals ("Macy's"), bet 2015. gadā Steitenailendā tiks uzsliets pasaulē lielākais panorāmas rats. Kvīnsas "Flushing Meadows" parkā iespējams aplūkot arī pasaulē lielāko globusu – tas veidots no nerūsējošā tērauda un slejas 12 stāvu ēkas augstumā. Milzīgais globuss tika izbūvēts par godu 1964. gada Pasaules gadatirgum, un mūsdienās tas kļuvis par vienu no Kvīnsas raksturīgākajiem simboliem.

Peldbaseins, San Alfonso del Mar kūrorts (Čīle)

Algarrobo pilsētā Čīlē atpūtniekus sagaida pasaulē lielākais kristāldzidra ūdens peldbaseins – tas ir vairāk nekā kilometru garš, 35 metrus dziļš un satur 250 miljonus litru ūdens. Salīdzinājumam – šādi izmēri līdzinās ap 6 000 "standarta" peldbaseinu.

Šokolādas skulptūra, Irvaina, Kalifornija (ASV)

Ja vēlaties klātienē apskatīt pasaulē lielāko šokolādes skulptūru, jums līdz 2012. gada 21. decembrim jāpasteidzas nokļūt Irvainas pilsētā Kalifornijā. Tas tādēļ, ka vairāk nekā astoņu tonnu smagās šokolādes piramīdas "autori" – kompānija "Qzina Specialty Foods" – datumā, kas sakrīt ar Maiju kalendāra beigām, plāno to iznīcināt.

Viesnīca, Gentinga (Malaizija)

Viesnīcu ķēdes "First World Plaza" hotelis Malaizijā, netālu no Gentingas pilsētas, ir gigantisks ēku komplekss - tajā atrodami iepirkšanās centri, ēstuves un dažādas atrakcijas teju 50 000 kvadrātkilometru platībā. Gentingas "First World Plaza" novietota gandrīz divu kilometru augstumā virs jūras līmeņa, un šajā iespaidīgajā viesnīcā ir vairāk nekā 10 000 atsevišķu apartamentu.

Ledus ala, Verfena (Austrija)

Piedzīvojumu meklētāji, kam izdevies pabūt Austrijas "Eisriesenwelt" jeb "Ledus milžu pasaulē", var palielīties par pasaulē lielākās ledus alu sistēmas apmeklējumu. Alu tuneļu kopgarums šeit sasniedz gandrīz 40 kilometrus – tie ir dabiski veidojumi, kuru rašanās datējama ar aptuveni 100 miljonu gadu senu pagātni.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Pieteikšanās MKD Augšdaugavas novadā TAKA
‘’Mājas kafejnīcu dienas 2024’’ Augšdaugavas novadā šogad notiks 27.- 28.jūlijā | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.03.2024 - 29.03.2024 Īpaši piedāvājumi 𝐮𝐳 𝐌𝐚𝐝𝐞𝐢𝐫𝐮 Latvia Tours
Lieliskie klimatiskie apstākļi padara šo salu par īstu floras paradīzi. Šeit arī atrodas viens no skaistākajiem pasaules botāniskajiem dārziem Jardim | Skatīt vairāk
no 745.00 EUR
Pavasara tirgus Lietuvā Ignalinos rajono TIC
20.aprīlī no plkst.8. Ignalinas Laisves laukumā notiks pavasara gadatirgus! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 23.03.2024 - 29.03.2024 Lieldienu ieskandināšanas pasākums Liepājas reģiona TIB
Ceturtdien, 28. martā, plkst. 15 Liepājas muzejs Kūrmājas prospektā 16/18 aicina ģimenes ar bērniem uz Lieldienu ieskandināšanu, | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.70541716sec.