Ēģiptes vēstnieks informē, ka valsts ir ceļotājiem droša

2012. gada 28. novembrī viesnīcā "Monika" notika tikšanās ar Ēģiptes Arābu Republikas Ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijā, Viņa Ekselenci Mohamed Osama Taha Elmagdoub. Preses konferences laikā tika stāstīts par pašreizējo politiski-ekonomisko situāciju Ēģiptē un tās ietekmi uz tūristu atpūtu valstī un tās kūrortos. Vēstnieka mītnes pilsēta ir Stokholma, tomēr viņš cenšas iespējami bieži apmeklēt Latviju un pastāv arī iespēja atvērt Ēģiptes vēstniecību Latvijā, kas pašlaik ir finansiāls jautājums.

Lai gan politiskā situācija Ēģiptē ir uzlabojusies, joprojām Ēģiptes pilsētās notiek dažādas protesta akcijas. 2011.gada revolūcijas ieguvumi ir tautas vēlēts prezidents, bet pirms pāris nedēļām pieņemtais likums, kas paredz, ka katrs prezidenta izdotais rīkojums ir galīgs, radīja iedzīvotājos neapmierinātību un līdz ar to iedzīvotāji atkal iziet ielās, lai protestētu.

Neskatoties uz nestabilo politisko situāciju, kas ir attīstības procesā un protesta akcijām, Ēģipti joprojām apmeklē astoņi miljoni tūristu gadā un tie nav piedzīvojuši kādus starpgadījumus. Tūristi, kuri atpūšas Šarmelšeihas vai Hurgadas kūrortos nemaz neizjūt saspīlēto situāciju un varbūt pat nenojauš par demonstrācijām citur valstī. Tūristiem, kuri brauc atpūsties uz Ēģipti ir jāsaprot, ka demonstrācijas nenotiek visā valstī, bet gan noteiktās vietās, piemēram, galvaspilsētas Kairas Tahrira laukumā un tūristi Ēģiptē var justies droši. Vēstnieks aicina arī neatteikties no Kairas apmeklējuma, jo protesta akcijas notiek pilsētas laukumā, kas ir ļoti maza Kairas teritorija.

Protams, ir adrenalīnu meklējoši tūristi, kuri dodas uz šiem karstajiem protestu akciju punktiem, lai visu redzētu pašu acīm, tomēr ir ļoti bīstami atrasties lielā pūlī un tikt ievainotam no speciāli nolīgtu cilvēku mākslīgi radītām sadursmēm ar vietējiem iedzīvotājiem.

Tūroperatora GoAdventure vadītāja Oksana Golovina uzsver, ka Ēģipte ir brīnišķīga valsts, ko vērts apmeklēt. 2011.gadā pusmiljons Baltijas un Ziemeļvalstu tūristu apmeklēja Ēģipti. 2011.gadā no Baltijas valstīm ar GoAdventure uz Ēģipti visvairāk ceļojuši lietuvieši- 48000 tūristu, Ēģipti apmeklējuši 25000 igauņu un tikai 14000 latviešu tūristu. Latviešu mazo ceļošanas aktivitāti uz Ēģipti, Oksana Golovina skaidro ar mazo informācijas daudzumu par šo valsti. Šajā gadā ceļojumu skaits no Latvijas uz Ēģipti pieaug, plānots, ka tas sasniegs 25.000 tūristu.

Protams, katram ir jāizlemj ceļot vai neceļot uz Ēģipti, uz kuru valsts daļu labāk ceļot un jāseko līdzi informācijai medijos par pašreizējo situāciju. Valsts vēstnieks uzsver, ka Ēģipte ir droša atpūtai, ja tūristi paši neapmeklēs bīstamākās vietas un nedosies apmeklēt protesta akcijas.


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.04.2024 - 23.04.2024 Summer Sound 2024 Liepājas reģiona TIB
Grandiozākais pludmales festivāls Baltijā “Summer Sound”, kas šogad notiks 2. un 3. augustā Liepājā, papildina pašmāju un starptautisko | Skatīt vairāk
Plāno kāzas Bauskas novadā! Bauskas TIC
Iedvesmojies populārākajām laulību slēgšanas vietām Bauskas novadā! | Skatīt vairāk
4 personām - aktīva atpūta Igaunijā Estravel Latvia
1 nakts 4 personām aktīvās atpūtas kūrorta viesu mājā, brokastis un atpūtas piedāvājums | Skatīt vairāk
no 370 EUR
Orientēšanās sezona sākas jau 16.aprīlī! Alūksnes TIC
Orientēšanās pasākumam HORIZONTS šogad lieli svētki - uzsākta 40.jubilejas sezona. Tiekamies jau otrdien, takās kas bija tik populāras! | Skatīt vairāk
no 2.00 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.17421412sec.