Iepazīsti dīvainākās un interesantākās pasaules ielas

Platākā iela pasaulē

7. jūlija iela (9 de Julio Avenue) Argentīnā, kura ir nosaukta par godu valsts neatkarības dienai, ir visplatākā iela pasaulē. Tai ir 6 joslas katrā virzienā un tās platums aizņem veselu kvartālu. Uz ielas atrodas vairāki nozīmīgi objekti, piemēram, Sakaru Ministrija, Francijas vēstniecība, Don Kihota statuja, pieminekļi, kā arī Republikas laukums (Plaza de la República).


Stāvākā iela pasaulē

Dunedin pilsētā (Jaunzēlandē) ir ļoti interesanta iela ar nosaukumu Baldwin Street. Tā ir īpaša ar to, ka ielas slīpuma leņķis ir 35 grādi. Šī problēma radās, jo lielāko pilsētas daļu plānoja briti, kuri nekad nav bijuši Jaunzēlandē. Tādējādi taisna līnija uz kartes pārvērsās par stāvu ielu pilsētā. Iela ir tik stāva, ka tās augšējo daļu nācās būvēt no akmens, jo karstajā laikā citi ceļa segumi notek lejā.


Garākā iela pasaulē

Pan-American Highway ir visgarākā šoseja pasaulē. Šosejas garums ir 48 000 kilometri un tā savieno Ziemeļamerikas un Dienvidamerikas pilsētas, šķērsojot ASV, Kanādu, Meksiku, Peru, Argentīnu un Salvadoru.




Šaurākā iela pasaulē

Parliament Street atrodas Exeter pilsētā (Lielbritānija). Iela ir vietējo iedzīvotāju lepnums, jo tā ir visšaurākā iela pasaulē. Ielas platums sasniedz tikai 64 centimetrus. Iela tika celta 14. gadsimtā un tās garums ir 50 metri.



Senākā iela pasaulē

Vissenākā iela pasaulē, protams, atrodas Ēģiptē un tas ir ceļš uz Gizu. Šīs ir vissenākais bruģētais ceļš, kura vecums ir 4600 gadi. Ielas platums ir 2 metri un garums ap 12 kilometriem. Ceļš savieno akmeņlauztuves ar Kairas dienvidrietumiem un atduras pret Nīlas krastu. Tiek uzskatīts, ka šo ceļu izmantoja, lai piegādātu būvmateriālus piramīdu celšanai.





Līkākā iela pasaulē

Neparasts vislīkākās ielas tituls pieder Lombārdu ielai (Lombard Street) Sanfrancisko (ASV, Kalifornijas štatā). Kāpēc tā tik līka neviens nezina, taču ielas vissarežģītākajā posmā atrodas 8 pagriezieni. Šī ir vienvirziena iela un šeit ir aizliegts noparkoties.





Nelikumīgākā iela pasaulē

Visnelikumīgākā iela pasaulē atrodas Londonā (Lielbritānijā) un tās nosaukums ir Savoy Court. Tā ir vienīgā iela valstī, kur ir atļauts braukt pa pretējo ceļa pusi – labo. Tas sanāca vēsturiski un ir saistīts ar to, ka zirga pajūgiem šeit bija vieglāk izlaist pasažierus tieši no labas ielas puses, netraucējot galvenajai satiksmes kustībai. Braukt pa pretējo joslu Savoy Court ielā atļauj īpašs Lielbritānijas likums.




Īsāka iela pasaulē

Ebenezer Place ir visīsākā iela pasaulē, tās garums ir tikai 206 centimetri. Šī iela atrodas Skotijā. Uz ielas ir tikai viena ēka, kurā ir iekārtota viesnīca (adrese Ebenezer Place, 1). Iela ir iekļauta Ginesa rekordu grāmatā.






KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.03.2024 - 03.04.2024 LIELDIENU IZPĀRDOŠANA Novatours
Ķer savu ceļojumu ar izdevīgu cenu! Ceļo ar ģimeni vai draugiem un saņem atlaidi! | Skatīt vairāk
6 trending travel destinations for 2024 airBaltic
Venture beyond the ordinary and enjoy the picturesque views, historical sights, and pristine nature of the Balkans. | Skatīt vairāk
79 EUR
Danču vakars ar Tautas mūzikas kopu Valmieras TIC
6.aprīlī plkst.18.00 Valmieras Kultūras centrā norisināsies Danču vakars kopā ar Tautas mūzikas kopu. | Skatīt vairāk
5 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienu pasākumi Alūksnē! Alūksnes TIC
Alūksnes novadā Lieldienās iedzīvotājus un viesus priecēs daudzveidīgi un koši svētku pasākumi, kuros būs iespēja spēlēt jautras spēles, krāsot | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.14657187sec.