Facebook aizlieguma dēļ Tadžikistānā ievērojami cieš tūrisma nozare

Bloķēta pieeja vairākām populārām interneta vietnēm, tostarp Facebook.com, Tadžikistānā būtiski iespaidojusi valsts tūrisma industriju, jo liela daļa mazo šīs nozares uzņēmēju mārketinga vajadzībām izmanto tieši sociālos tīklus.

Kā ziņots, Tadžikistānā lielākoties nestrādā pat Google un Yahoo e-pastu sistēmas. Kopējā situācija veido īpaši negatīvu vidi tūrisma industrijai, jo provizoriskie dati liecina, ka aptuveni 93 procenti mazo uzņēmēju Facebook un citus sociālos tīklus izmanto kā galvenos mārketinga rīkus, bet lielo un vidējo uzņēmumu starpā šis skaitlis sasniedz 60 procentus.

Sociālo tīklu vietnes, jo īpaši Facebook, Tadžikistānā ir aizliegtas galvenokārt politisku iemeslu dēļ. To starpā ir arī valdības apgalvojumi, ka tieši šie interneta resursi vainojami neveiksmi cietušā sacelšanās mēģinājuma organizēšanā 2012. gada maijā Tadžikistānas autonomā reģiona Badahšanas provincē. Pēc incidenta uz aptuveni trīs mēnešiem reģionā bija bloķētas visas komunikācijas, tostarp pat mobilie sakari.

"Pēc sacelšanās šajā reģionā praktiski vispār nav tūristu, turklāt vairums tūrisma organizāciju nespēj turpināt darbu, jo 99% rezervāciju ir atceltas," apgalvo kāds vietējais gids.

Jau iepriekš Tadžikistānā tūrisma industrija pastāvīgi piedzīvojusi neveiksmes, taču līdz šim to galvenie cēloņi visbiežāk bijuši saistīti ar valstī pastāvošo vīzu un iebraukšanas atļauju sistēmu.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūta un Gardēžu vakariņas Igaunijā Estravel Latvia
1 nakts 2 personām, brokastis un vakariņas Michelin ceļvedī ieteiktā restorānā, kā arī spa piedāvājums // līdz 31.05. | Skatīt vairāk
no 225 EUR
Atlaides auto nomai Ungārijā Europcar
Nomā auto ar Europcar Budapeštā un saņem atlaidi! Izbaudi Budapeštas daudzveidību. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 03.04.2024 - 21.04.2024 Bērnu un jauniešu teātru festivāls Valmieras TIC
19. un 20. aprīlī Valmieras Viestura vidusskolā notiks XVII Latvijas bērnu un jauniešu teātru festivāls “..un es iešu un iešu!”. | Skatīt vairāk
Nāc un mācies golfu - zaļās kartes kurss ! Jurmala Golf Club & Hotel
Jau sen esi vēlējies apgūt golfa spēles pamatus, etiķeti un noteikumus, bet visu laiku gaidi īsto brīdi! Īstais brīdis ir pienācis!Iegūsti zaļo | Skatīt vairāk
180 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.1061089sec.