Leģendārais Holivudas uzraksts piedzīvo renovāciju

Simboliskais, iespaidīgo izmēru uzraksts "Hollywood" uz pakalna ASV filmindustrijas centra tuvumā piedzīvojis lielākās pārvērtības pēdējo 35 gadu laikā. Renovācija veikta par godu gaidāmajām lielo burtu 90 gadu svinībām 2013. gadā.

Losandželosas ziemeļos, Lī kalna virsotnē novietotā uzraksta uzspodrināšanā pēdējo divu mēnešu laikā izmantoti 1 363 litri spilgti baltas krāsas.

"Šis uzraksts ir brīnišķīgs. Tas bieži vien kļūst par pirmo objektu, ko vēlas apskatīt ļaudis, kas tikko ieradušies Losandželosas Starptautiskajā lidostā," atzinis Losandželosas pilsētas valdes pārstāvis.

Lai piekļūtu 15 metrus augstajiem burtiem, strādnieki izmantojuši platformas, kas līdzinās augstceltņu logu mazgāšanā lietotajām. Pirms krāsošanas darbu uzsākšanas gofrētā dzelzs struktūra tikusi mazgāta ar spēcīgu ūdens strūklu.

Piekļuve leģendārajai zīmei tūristiem ikdienā ir liegta – tās apkārtni uzmana videonovērošanas kameru tīkls. Taču, par spīti tam, ik mēnesi vairākiem cilvēkiem izdodas uzrāpties pa stāvo nogāzi, lai nofotografētos vai atstātu savus iniciāļus uz kāda no burtiem.

Uzraksta "Hollywood" pirmsākumi meklējami 1923. gadā, kad tas tika uzsliets, lai reklamētu zemes īpašumu apbūves projektu zem nosaukuma "Hollywoodland". Pēdējos četrus burtus demontēja 1940. gados nestabilas konstrukcijas dēļ.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Pilna Servisa Līzings Passat Europcar
Pilna Servisa Līzinga piedāvājums VW Passat Variant MY24 Elegance. | Skatīt vairāk
 Populārākais Itālijas pludmales kūrorts Latvia Tours
Pludmales kūrortā ir smilšu, platas un lēzenas, jūra silta un, turklāt, nav dziļa. Brīnišķīgi attīstīta infrastruktūra ar tradicionāli sirsnīgu | Skatīt vairāk
no 495 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.03.2024 - 31.03.2024 Liepājas restorānu nedēļa Liepājas reģiona TIB
Liepājas restorānu nedēļa norisināsies desmit dienas, divas nedēļas nogales – no 12. līdz 21. aprīlim un tajā piedalīsies 23 Liepājas | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 25.03.2024 - 31.03.2024 Pastaigas vecpilsētā gida pavadībā Liepājas reģiona TIB
Katru sestdienu un svētdienu plkst. 12.00, gids ar zaļi sarkano Liepājas karodziņu rokās gaidīs pie koncertzāles “Lielais dzintars”. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.47250414sec.