Piecas ASV pilsētiņas, kur vienmēr valda Ziemassvētki

Nav noslēpums, ka ASV sastopami neskaitāmi vietvārdi, kuri kaut kādā mērā saistīti ar Ziemassvētkiem. Turklāt vairākās pilsētiņās, kas nes šo svētku vārdu vai tiem raksturīgus nosaukumus, svinēšana nebeidzas ar brīvdienām ap ziemas saulgriežu laiku – vietējie šeit iemācījušies saglabāt sirsnību un pacilātu gaisotni no janvāra līdz pat decembrim, neatkarīgi no tā, kā cēlušies savdabīgie vietvārdi.

Nortpola (North Pole), Aļaskas štats

Lai gan mazā Aļaskas štata pilsētiņa, kuras nosaukums burtiski nozīmē "Ziemeļpols", atrodas vairāk nekā 2 730 kilometru attālumā no "īstā" Ziemeļpola, katru gadu tās pasta nodaļa tiek pārpludināta ar Ziemassvētku vecītim adresētām vēstulēm. Tas nav visai pārsteidzoši, ja ņem vērā, ka Nortpolā turklāt atrodamas Santaklausa un Brīvdienu ielas.

Krismesa (Christmas), Floridas štats

Nelielā, 1837. gadā dibinātā ciemata iedzīvotāji, kura agrākais nosaukums apkārtnē esošu armijas cietokšņu dēļ bijis Fortkrismesa (Fort Christmas), nu var lepoties ar piederību visīstenāko Ziemassvētku svinētāju pulciņam – pilsētiņas pasta nodaļa visu cauru gadu tērpta krāšņos rotājumos.

Betlēme (Bethlehem), Pensilvānijas štats

Būtu dīvaini, ja pilsētā ar šādu nosaukumu pie debesīm nemirdzētu Betlēmes zvaigzne. Taču ne gluži tāda, kā varētu iedomāties – gandrīz 25 metrus platā zvaigžņveida konstrukcija, kas kopš 1937. gada rotā vietējo pakalnu, tā dēvētās Lielās depresijas laikā kalpoja kā orientieris cerībai uz labākiem laikiem. Betlēmes pilsētiņa Pensilvānijas štatā dibināta 1741. gada Ziemassvētku vakarā.

Santaklausa (Santa Claus), Indiānas štats

Sākotnēji šīs pilsētas iedzīvotāji izteica priekšlikumu to nodēvēt par Santafē – gluži tāpat kā Ņūmeksikas štata galvaspilsētu. Taču ar vietvārdu dublēšanos pirms gandrīz 160 gadiem nebija mierā ASV pasts, tādēļ drīz vien vietējie radīja daudz jautrāku, unikālu nosaukumu, kurš nes Ziemassvētku vecīša vārdu, kura modernais tēls, kā izrādās, ASV bijis pazīstams jau 19. gadsimta sākumā.

Krismesvila (Christmasville), Tenesī štats

Neskatoties uz ciematiņa pavisam nelielo platību, tas var lepoties ar ievērojamu Ziemassvētku stāstu krājumu. Viena no vietējām leģendām vēsta, ka 1820. gadā kāds jauns puisis savai mīļotajai sacījis: "Šī vieta visu gadu līdzinās Ziemassvētkiem," un tā abi izšķīrušies par labu nosaukumam "Ziemassvētku ciemats".

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Padastes muiža - romantiska atpūta Estravel Latvia
2 naktis 2 personām, brokastis un 1 vakariņas, kā arī atpūtas piedāvājums - atpūta vienā no labākajām Igaunijas viesnīcām | Skatīt vairāk
no 335 EUR
Sala ar unikālu skaistumu! Latvia Tours
Korfu pludmales ir vienas no labākajām un tīrākajām, aptuveni 30 no tām piešķirts Zilais karogs. | Skatīt vairāk
no 469.00 EUR
Balkānu pērle 𝐌𝐄𝐋𝐍𝐊𝐀𝐋𝐍𝐄! Latvia Tours
Burvīgas pludmales un dzidrs Adrijas jūras ūdens, neskaitāmas senas pilsētiņas, un, protams, melnkalniešu viesmīlība. | Skatīt vairāk
no 367 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.04.2024 - 29.04.2024 Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS” Trakai TIC
Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS” | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::2.36735201sec.