ASV uzņēmums plāno piedāvāt komerciālus lidojumus uz Mēnesi

Bijušie NASA darbinieki apvienojušies jauna uzņēmuma izveidē, lai interesentiem piedāvātu komerciālus kosmiskos lidojumus uz Mēnesi. Neskatoties uz neizsakāmi ambiciozo plānu, pietiekami pārsteidzoša ir arī šādas tūres iespējamā cena, kas tiek lēsta ap pusotru miljardu ASV dolāru divām personām.

Nesen dibinātā kompānija pasaules valstīm plāno piedāvāt lidojumus uz Zemes pavadoni divām personām – zinātniskiem nolūkiem vai nacionālā prestiža celšanai.

Pēdējoreiz NASA misija uz Mēnesi devās pirms 40 gadiem. ASV ir vienīgā valsts, kurai jebkad izdevies nogādāt cilvēkus uz Mēness, tā dēvētajās "visuma iekarošanas sacensībās" pārspējot Padomju Savienību.

Kopš tā laika interese par lidojumiem uz Mēnesi ir mazinājusies, turklāt ASV prezidents Baraks Obama nesen atcēla NASA plānoto atgriešanos uz pavadoņa, lēmumu pamatojot ar to, ka "reiz tas jau esot darīts".

Taču jaundibinātais uzņēmums veicis pārrunas ar citām pasaules valstīm, kuras izrādījušas interesi par nokļūšanu uz Zemes pavadoņa. Bijušais NASA loceklis, pašreizējais kompānijas "Golden Spike" prezidents Alans Šterns izteicies, ka potenciālo Mēness apmeklētāju vidū varētu būt Dienvidāfrikas, Dienvidkorejas un Japānas pārstāvji.

"Vairs nav runa par to, kurš būs pirmais, bet gan par pievienošanos "klubiņam"," atzinis Šterns, piebilstot, ka, ja viss ritēs pēc plāna, jau 2020. gados lidojumi uz Mēnesi var kļūt par "ikdienišķu pakalpojumu".

Hārvardas astronoms Džonatans Makdovels atzīst, ka pēdējā laikā parādījušās desmitiem privātu kosmosa tūrisma kompāniju, taču visticamāk ap 90 procenti no tām piedzīvos neveiksmes.

"Maz ticams, ka šis konkrētais projekts būs no tiem retajiem, kuriem uzsmaidīs veiksme," izteicies Makdovels.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Putnu vērošanas pārgājiens Veclaicenē! Alūksnes TIC
Vērosim putnus Peļļu dabas takā. Tikšanās vieta pie Ilgāja dabas mājas 27.aprīlī pulksten 10:00, šeit varēs atstāt arī auto. Koordinātes GPS 57 | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 19.04.2024 - 25.04.2024 Nāc un sāc spēlēt golfu! Jurmala Golf Club & Hotel
Jau sen esi vēlējies apgūt golfa spēles pamatus, etiķeti un noteikumus, bet visu laiku gaidi īsto brīdi! Īstais brīdis ir pienācis!Iegūsti zaļo | Skatīt vairāk
180 EUR
Anitas Celmas izstāde Valmieras muzejā Valmieras TIC
No 2024. gada 6. aprīļa līdz 29. maijam Valmieras muzeja Izstāžu namā skatāma tekstilmākslinieces Anitas Celmas personālizstāde “Atgriešanās”. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 19.04.2024 - 26.04.2024 Lux Express Liepājas reģiona TIB
"Lux Express" no 2. maija uzsāks pasažieru komercpārvadājumus maršrutā Rīga-Liepāja. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.71771598sec.