Tūristi masveidā dodas uz apokalipses ballītēm Centrālamerikā

Ceļotāji no visas pasaules jau sākuši pulcēties vairāku vēsturisku tūrisma objektu tuvumā Centrālamerikā, kur drīz vien noritēs svinības par godu maiju kalendārā noslēgumam 2012. gada 21. decembrī.

Daudziem ļaudīm Centrālamerikas reģionā 21. decembris kļūs par zīmīgu svinību datumu, un nav noslēpums, ka šo datumu vietējie uzņēmēji saista ar ievērojamas peļņas iespējām.

Sagaidāms, ka miljoniem tūristu ieradīsies šajā reģionā, lai piedalītos apokalipses sagaidīšanā, vērojot uguņošanas šovus, koncertus un citas izrādes, kuras norisināsies vairāk kā 10 vēsturiskos galamērķos.

Iespējamā pasaules gala diena tiks atzīmēta Meksikā, Belizā, Gvatemalā, Salvadorā un Hondurasā, turklāt divu valstu vadītāji – Gvatemalas prezidents Oto Perezs un Hondurasas valsts galva Porfirio Lobo – apstiprinājuši, ka personīgi piedalīsies svinībās attiecīgajās valstīs.

Kamēr daudzi gatavojas maiju kalendāra noslēgumam, citi baidās no zīmīgā datuma izraisītās panikas, ko varētu piedzīvot pasaule.

Taču vietējie eksperti uz sensacionālo maiju kalendāra interpretāciju raugās visai skeptiski.

"Laika jēdziens senajā maiju kultūrā ir saistīts ar cikliskumu, un tas nekad nav ticis fokusēts uz pasaules gala iespējamību," atzīst meksikāņu arheologs Hosē Romero.

Šobrīd gan pārliecība, ka pasaule 21. decembrī piedzīvos bojāeju, ir izplatīta teju katrā pasaules nostūrī. Tā, piemēram, Tomskā (Krievija) kāds uzņēmums piedāvā pat "apokalipses izdzīvošanas komplektu" jeb "aptieciņu" pasaules gala sagaidīšanai, kurā ietilpst pārtika un pudele degvīna vai tekilas, bet Pireneju kalnos Francijas dienvidos varas iestādes slēgušas pieeju kādai virsotnei, lai izvairītos no milzu pūļa drūzmēšanās, kas šeit vēlējās meklēt patvērumu iespējami liktenīgajā datumā.

Vietējās organizācijas Meksikā, kritizējot zīmīgā datuma komercializāciju, sasaukušas apspriedi, rosinot sabiedrību koncentrēties uz jaunā laikmeta kulturālo nozīmību tā vietā, lai izplatītu tenkas par apokalipses iespējamību.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Laipni lūgti Šrilankā – smaidu valstī! Latvia Tours
Debesskrāpji un koloniālā stila savrupmājas, lielveikali un ielu tirdziņi, krāšņi Rietumu modes apģērbi un tradicionālās sarongas, ātri sporta | Skatīt vairāk
no 757 EUR
 Populārākais Itālijas pludmales kūrorts Latvia Tours
Pludmales kūrortā ir smilšu, platas un lēzenas, jūra silta un, turklāt, nav dziļa. Brīnišķīgi attīstīta infrastruktūra ar tradicionāli sirsnīgu | Skatīt vairāk
no 495 EUR
Programma ANTISTRESS Rehabilitācijas centrs Jaunķemeri
Ieelpot. Izelpot. Un ļauties, lai procedūrām bagātā programma ANTISTRESS Jūs ved 10 dienu ceļojumā prom no stresa atstātajām sekām - tuvāk | Skatīt vairāk
no 700 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.03.2024 - 31.03.2024 Liepājas restorānu nedēļa Liepājas reģiona TIB
Liepājas restorānu nedēļa norisināsies desmit dienas, divas nedēļas nogales – no 12. līdz 21. aprīlim un tajā piedalīsies 23 Liepājas | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.12040806sec.