Sešpirkstaino kaķu ģimene Hemingveja muzejā Floridā raisa strīdus

Katru gadu ap 250 000 apmeklētāju ierodas vietā, kur reiz bijusi pasaulslavenā rakstnieka Ernesta Hemingveja mājvieta, veltot ne mazums skatienu arī tās leģendārajiem iemītniekiem – polidaktu jeb sešpirkstainu kaķu ģimenei.

Taču ASV pārvaldes institūcijas jau vairākkārt lēmušas, ka populārajā tūrisma objektā – Ernesta Hemingveja muzejā Kīvestā, Floridas štatā – jāierobežo kaķu mitināšanās.

Hemingvejs Kīvestā dzīvojis no 1931. līdz 1938. gadam, un tieši kaķi ir tie, kuri tiek saistīti ar īpašo gaisotni un šarmu rakstnieka mājvietā. Tolaik leģendārais autors rūpējās par baltu sešpirkstainu kaķēnu vārdā Pika (Snowball), kuru viņam reiz bija uzdāvinājis kāda kuģa kapteinis. Kopš tā laika māju, kas nu jau kļuvusi par muzeju, vairākās paaudzēs apdzīvojušas Pikas atvases, kuri regulāri baroti, aprūpēti un mīlēti.

"Kaķi vienmēr bijuši neatņemama šī īpašuma sastāvdaļa. Mēs vēlamies, lai viesi sajustu atmosfēru, kāda valdījusi tad, kad pats Hemingvejs bija šeit, redzot draiskojamies ap 50 dzīvnieciņu," atzīst muzeja pārstāvis.

Taču jau 2003. gadā Hemingveja muzejs tika pielīdzināts "dzīvnieku izstādei" – kāds apmeklētājs bija izteicis pretenzijas par kaķu "publisku demonstrēšanu" un to izmantošanu reklāmas un mārketinga nolūkos, kas ir pretrunā ar ASV federālajām regulācijām.

Neskatoties uz pretimnākošo attieksmi no muzeja pārstāvju puses, piedāvājot dažādus risinājumus vēl labāku dzīves apstākļu nodrošināšanai pūkainajiem iemītniekiem, nesen kārtējo reizi atzīts, ka ASV Kongresa varā ir kaķu populācijas ierobežošana leģendārajā īpašumā.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Sagaidīsim pavasari Augšdaugavas novadā! TAKA
Gaidām apmeklētājus mūsu dabas objektos Augšdaugavas novadā. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 16.03.2024 - 30.03.2024 Ottes Lieldienas Alūksnes TIC
30. martā, 11:00 aicināti uz OTTES LIELDIENAS, – Viktora Ķirpa muzejā “Vidzemes lauku sēta”. Olas nodrošina Alūksnes Putnu fabrika | Skatīt vairāk
ZIEDOŠĀ HOLANDE! Vēl 10 vietas! Latvia Tours
🌷🌷🌷VISSKAISTĀKAIS PAVASARIS IR TUR, KUR IR ZIEDI! Hildesheima, Amsterdama, Keukenhofas ziedu dārzs, Volendama | Skatīt vairāk
no 350 EUR
Klasiskās indiešu dejas koncerts Valmieras TIC
6.aprīlī plkst. 18.00 Līga Saukante aicina uz klasiskās indiešu dejas solokoncertu “Samvadita – Harmonija” Kocēnu Kultūras namā. | Skatīt vairāk
10 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::2.11746192sec.