Bīstamākie galamērķi, kurp neiesaka doties 2013. gadā

Nevēlamāko galamērķu sarakstā 2013. gadam ietilpst ne tikai tā dēvētie pasaules karstie punkti, kur par drošību un patīkamām brīvdienām jāaizmirst nemiernieku grupējumu regulāru aktivitāšu dēļ, bet arī, piemēram, radioaktīvā piesārņojuma "pārbagāts" reģions Kazahstānā. Par visu sīkāk - turpinājumā.

Somālija

Lai gan atsevišķi avoti situāciju Somālijā raksturo kā "uzlabojušos", tūristiem aizvien tiek ieteikts neapmeklēt šo Austrumāfrikas zemi. Pirms reģistrēšanās "Jazeera Palace Hotel" Mogadīšo vismaz divreiz apdomājiet šāda soļa speršanu – Al-Shahaab grupējums septembrī neveiksmīga atentāta laikā pret valsts prezidentu šeit nogalināja astoņus cilvēkus.

Helmandas province, Afganistāna

Vietējie iedzīvotāji Helmandas provincē pēc tumsas iestāšanās ievēro piesardzību un ir spiesti palikt mājās, lai izvairītos no kļūšanas par dažādu kriminālu grupējumu upuriem. Reģions uzskatāms par magoņu audzētāju "perēkli", turklāt daudzi pilsoņi šeit atbalsta Taliban grupējuma kaujiniekus. Neskatoties uz to, ka reģiona apmeklēšana varētu šķist nedroša pat visrūdītākajiem piedzīvojumu meklētājiem, piemēram, interneta tūrisma ceļvedis TripAdvisor.com piedāvā sadaļu, kurā apskatītas atvaļinājuma iespējas Helmandā.

Mali

Mali, kas pazīstama ar leģendāro Timbuktu pilsētu, kā arī vienu no bagātīgākajām kultūras un mūzikas skatuvēm Rietumāfrikā, 2012. gada notikumu dēļ kļuvusi par pavisam neviesmīlīgu vietu tūristiem.

Aprīlī tuaregu nemiernieki paziņoja par neatkarīgas valsts izveidi ar nosaukumu Azavada Mali ziemeļos, turklāt pēdējo gadu laikā Mali ziņots par vairākiem ķīlnieku sagrābšanas gadījumiem, kuros iesaistīti tūristi un diplomāti.

Sanpedrosula, Hondurasa

Vislielāko mediju uzmanību saistībā ar narkotiku karteļiem un bandu vardarbību Latīņamerikā bieži izpelnās Meksika, taču, rēķinot uz iedzīvotāju skaitu, Hondurasa uzskatāma par vēl bīstamāku zemi.

Tūristi ir iecienījuši Roatanu un citas drošus, idilliskus pludmaļu kūrortus Hondurasā, taču Sanpedrosulas pilsēta pārsteidz ar pasaulē augstāko slepkavību rādītāju attiecībā pret iedzīvotāju skaitu – 1 143 uz 719 447 cilvēkiem (2011. gada dati).

Semipalatinskas izmēģinājumu poligons, Semeja, Kazahstāna

Bezbailīgākajiem tūristiem nu pavērtas durvis apskatīt reiz slēgtās zonas Černobiļas (Ukraina) kodolreaktora apkārtnē, turklāt daļa iedzīvotāju sākuši atgriezties Fukušimas katastrofas bīstamajā zonā Japānā. Taču bijušās Padomju Savienības primārais kodolarsenāla izmēģinājumu poligons vēl joprojām ir slēgts interesentu acīm.

Padomju Savienība reiz izmantoja stepes Kazahstānas austrumos, lai Aukstā kara laikā veiktu vairāk nekā 400 kodolieroču izmēģinājumus. Vēl mūsdienās Semipalatinskas (šobrīd pārdēvēta par Semeju) iedzīvotāji saskaras ar paaugstinātu iedzimtības defektu līmeni un cieš no vēža, skaidrojot to ar apvidū paaugstināto radioaktīvo piesārņojumu.

Lai gan Semejas poligons mūsdienās tehniski uzskatāms par nekaitīgu, tas ir aptuveni Beļģijas izmēra reģions ar neskaidrām robežlīnijām, tādēļ vietējo lauksaimnieku ganāmpulki bieži nonāk šajā teritorijā. Atsevišķos avotos tiek ieteikts izvairīties no zirga gaļas iegādes valsts austrumu daļā.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Publiskā ekskursija ar gidu Zeltiņos Alūksnes TIC
6.aprīlī pulksten 11:00 atvērtā ekskursija Kodolraķešu bāzē Zeltiņos ar gidu. | Skatīt vairāk
no 2.00 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.03.2024 - 03.04.2024 Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS” Trakai TIC
Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS” | Skatīt vairāk
Klasiskās indiešu dejas koncerts Valmieras TIC
6.aprīlī plkst. 18.00 Līga Saukante aicina uz klasiskās indiešu dejas solokoncertu “Samvadita – Harmonija” Kocēnu Kultūras namā. | Skatīt vairāk
10 EUR
Daiļslidošanas sacensības  Valmieras TIC
No 6. līdz 7. aprīlim Valmieras Olimpiskā centra ledus hallē notiks starptautiskas daiļslidošanas sacensības “Wolmar Spring Cup 2024”. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.7171731sec.